19 Nisan 2009, Pazar 08:09:26

Atatürk Havalimanı'na 4 yeni hangar

İstanbul Atatürk Havalimanı'na, 4 uçak hangarı ve uçak bakım atölyesi yapılacak. Toplam 64 bin metrekare kapalı alandan oluşacak hangarlar ile atölyelerde uçakların periyodik ve teknik bakımları yapılacak.
  • Siz birbirinizi yiyin,bizlerde sizlerin atışmalarına kahkaha atalım...Haber ikinci planda kalıyor...Kalitenizi burda sergileyerek sayfa kirliliği yapmayınç
  • CANIM BENİM SEN ÖZEL SEKTÖRDE TEKNİK BİRİMLER NELER YAPIYOR, OLUMSUZ ŞARTLARDA O UÇAKLARI PIRIL PIRIL NASIL UÇURUYOR SENİN AKLIN BİLE ALMAZ. THY'DE TÜRKİYENİN ÖNCÜSÜ VE HEPİMİZİN GURURU.. AMA SEKTÖRÜN GENİŞLEMESİ, BÜYÜMESİ ÜLKEMİZ İÇİNDE HER ZAMAN HAYIRLI OLACAKTIR. O KADAR ÇOK POLEMİĞİ SEVEN İNSAN VARKİ MEMLEKETTE MAŞALLAH HİÇ SIKILMIYORUZ. BİR HAYIRLI OLSUN DİYEMİYOR! BİRBİRİMİZİ KARŞIMIZA ALIYORUZ. TK'DA "ÖZEL SEKTÖR"E KARŞI ANLAMSIZCA DÜŞMANLIK EDENLER EMEKLİYE SEVK EDİLİNCE NASIL BİR YANLIŞA YILLARCA PRİM VERDİKLERİNİ ANCAK ANLAYABİLİYORLAR. ARADA BİR İNİN ÖZEL ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARINIZIN BİRER ÇAYINI-KAHVESİNİ İÇİN. AYNI İŞLERİN DEVLETİN ŞEFKATLİ KUCAĞINDA OLMADAN LAYIKIYLA YAPILDIĞINA ŞAHİT OLACAKSINIZ EMİN OLUN.
  • 3. havalimanı yapacaklara duyurulur.
  • Daha önce de dedim, "THY Teknik'in eline su bile dökemezler" ama yine de hayırlı olsun. THY Teknik, bundan sonraki adımlarını, "yumurtaları ayrı sepetlere koyma" stratejisine göre atacak gibi görünüyor. Ehh, doğru da ediyor...
  • Ihtiyaclarin geregi karsilanmalidir.3.havaalani ihtiyaci dogurmamak sarti ile.Sonradan pistler kafi gelmiyor.Hangarlarida yikamayiz.Tezgahina is dönüsmesin.
  • ARKADAŞIM BENCE UKALALIK YAPMA SEN THY Yİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARDAN BİRİSİN AMA BU MİLLET YEMEZ.
  • Tam yerinde olmus 4 yeni hangar yapmak.O kadar cok Thy'nin arızali,altimetresi calismayan ucagi var ki,4 bile az,ucak basina 1 hangar yapilmali.!!))

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 4 uçak hangarı ve uçak bakım atölyesi yapılmasına ilişkin ihaleyi tamamladı.

DHMİ, Yap-İşlet Devret (YİD) modeliyle çıkılan ihaleyi kazanan MNG Teknik Uçak Bakım AŞ ile bu ay içinde sözleşme imzalayacak.

Proje kapsamında, hangarların inşa edileceği alanda bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün binası, havalimanı içinde başka bir alana taşınacak. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün yeni binasının tamamlanmasının ardından eski bina yıkılacak.

4 uçak hangarı ve uçak bakım atölyelerinin her biri 16 bin metrekare kapalı alandan oluşacak. Hangarlar ve bakım atölyelerinin ilki 3 yıl içinde tamamlanacak. Diğer hangarlar ve atölyelerin inşaatları da 3'er yıllık periyotlar içinde bitirilerek işletmeye alınacak. Hangarların ön kısmına 57 bin 200 metrekarelik apron ve bağlantı yolları da inşa edilecek.

İnşaat süresi boyunca firmadan arazi kirası alacak olan DHMİ, inşaatların tamamlanması ile birlikte 12 metrekare için aylık KDV hariç 12,07 TL kapalı alan kira bedeli almaya başlayacak. MNG Teknik Uçak Bakım AŞ, hangarları 20 yıl boyunca kiralayacak.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nda atıl bulunan alana yapılacak uçak hangarları ve bakım atölyelerinde 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Türkiye'deki tüm Türk tescilli uçaklara bakım verebilecek bir uçak hangarı olmadığını dile getiren yetkililer, inşa edilecek yeni uçak hangarı ve bakım atölyelerinin tüm Türk tescilli tüm uçakların yanı sıra pek çok yabancı tescilli uçağa da bakım hizmeti verilebilecek kapasitede olacağını kaydetti. 

Zaman Gazetesi

Atatürk Havalimanı'na 4 yeni hangar

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Siz birbirinizi yiyin,bizlerde sizlerin atışmalarına kahkaha atalım...Haber ikinci planda kalıyor...Kalitenizi burda sergileyerek sayfa kirliliği yapmayınç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CANIM BENİM SEN ÖZEL SEKTÖRDE TEKNİK BİRİMLER NELER YAPIYOR, OLUMSUZ ŞARTLARDA O UÇAKLARI PIRIL PIRIL NASIL UÇURUYOR SENİN AKLIN BİLE ALMAZ. THY'DE TÜRKİYENİN ÖNCÜSÜ VE HEPİMİZİN GURURU.. AMA SEKTÖRÜN GENİŞLEMESİ, BÜYÜMESİ ÜLKEMİZ İÇİNDE HER ZAMAN HAYIRLI OLACAKTIR. O KADAR ÇOK POLEMİĞİ SEVEN İNSAN VARKİ MEMLEKETTE MAŞALLAH HİÇ SIKILMIYORUZ. BİR HAYIRLI OLSUN DİYEMİYOR! BİRBİRİMİZİ KARŞIMIZA ALIYORUZ. TK'DA "ÖZEL SEKTÖR"E KARŞI ANLAMSIZCA DÜŞMANLIK EDENLER EMEKLİYE SEVK EDİLİNCE NASIL BİR YANLIŞA YILLARCA PRİM VERDİKLERİNİ ANCAK ANLAYABİLİYORLAR. ARADA BİR İNİN ÖZEL ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARINIZIN BİRER ÇAYINI-KAHVESİNİ İÇİN. AYNI İŞLERİN DEVLETİN ŞEFKATLİ KUCAĞINDA OLMADAN LAYIKIYLA YAPILDIĞINA ŞAHİT OLACAKSINIZ EMİN OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
3. havalimanı yapacaklara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha önce de dedim, "THY Teknik'in eline su bile dökemezler" ama yine de hayırlı olsun. THY Teknik, bundan sonraki adımlarını, "yumurtaları ayrı sepetlere koyma" stratejisine göre atacak gibi görünüyor. Ehh, doğru da ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ihtiyaclarin geregi karsilanmalidir.3.havaalani ihtiyaci dogurmamak sarti ile.Sonradan pistler kafi gelmiyor.Hangarlarida yikamayiz.Tezgahina is dönüsmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADAŞIM BENCE UKALALIK YAPMA SEN THY Yİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARDAN BİRİSİN AMA BU MİLLET YEMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tam yerinde olmus 4 yeni hangar yapmak.O kadar cok Thy'nin arızali,altimetresi calismayan ucagi var ki,4 bile az,ucak basina 1 hangar yapilmali.!!))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000