23 Eylül 2012, Pazar 13:18:22

ACT HAVAYOLLARI'NIN ACI KAYBI

ACT Havayolları'nda görev yapan kaptan pilot Erbil Kutay, Bakırköy'de tedavi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde hayata veda etti.
  • ERBİL KAPTANIM MEKANIN CENNET OLSUN .SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ.2001-2006 MNG HAVAYOLLARINDA SENİNLE ÇOK GÜZEL UÇUŞLARIMIZ OLDU.SENİ HEP GÜLERKEN HATIRLAYACAĞIM.ÇÜNKÜ BEN SENİ HİÇ SURATI ASIK GÖRMEDİN GÜLÜMSEMENLE BİZLERE MORAL VERDİN.KEŞKE ALLAH SENİ BİZLERDEN AYIRMASAYDI.SEN BİR MELEKTİN HİÇ KİMSEYİ KIRMADIN ALLAHIMDA SENİ YATTIĞIN YERDE MUTLU KILSIN NUR İÇİNDE YAT SENİ ÇOK SEVİYORUZ.TÜM AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN KOCA BİR ÇINAR AĞACIYDIN.HUZUR İÇİNDE YAT KAPTANIM.
  • Kaptanı hiç tanımam ama bir insan için en güzel şeylerden biri de gittikten sonra arkasında böyle güzel sözlerle iyi dileklerle anılmak olsa gerek. Ders almak lazım. Allah günahlarını affetsin.
  • allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
  • Erbil Abi,Erbil Kaptan, 23.Eylül.2012 yüreklere acılar bıraktın,O kocaman Ulu çınar gibi yüreğine giren tüm sevdiklerin seni tanıdıkları için çok özel insanlar,ama en , en , en özel olan'da sendin... Sende olan o kocaman yürek,kardeşin (benim canım eniştem Seçil'de olmasına),Canım,yeğenlerim Kaptan Pilot Gökay Kutay - K.Pilot Koray Kutay olan yüreklerde seni görmek seni hatırlatacak herzaman...! çok emeklerinin olduğunu herkez gibi onlarda biliyorlar.Yüreklere ateşin düştü . Gökyüzünde ışıkların ve cennetin de nurların bol olsun...! Sen artık sevdiklerinin yüreklerinde buğu,çisil,olarak gözyaşlarıyla anılacaksın.cennette olasın Büyük kaptan.
  • Sevgili ''hayret'' Arkadasim, Benim tanidigim ERBIL Babanin cevresinde en ufak bir sekilde kariyer cekismesi olmadi. En ufak bir sekilde bilgisine saygisizlik olmadi. En ufak bir sekilde SEVGISIZLIK olmadi. Cogu kez insanlik dersleri verdi simulatorde, Kabine, teknik personele ve istasyonculara nasil davranilmasi gerektigi konusunda. O bir ogretmendi. Kim hangi niyetle yazdiysa yazdi, sagolsun. Gorev anmaktir, saklanarak yasiyana laf atmak degil. Saygilarimla ERBIL Baba, Seni seven ve sana layik olanlara...
  • Yüce Allahtan rahmet,geride kalanlara sabırlar diliyorum.Işıklar içinde yat sayın kaptanım.Mekanın cennet olsun.
  • Türk havacılığı, sadece bilgisi, liderliği, yöneticiliği, babacanlığı ile değil, birçoğumuzun hayatına ve kariyerine olan katkıları ile tanınan önemli bir değerini kaybetmiştir. Mekanın cennet olsun Erbil Kaptanım. Seni hiç unutmayacağız. Başımız sağolsun.
  • yaaa adam hayattayken birbirini yiyen,birbirinin kuyusunu kazanlar adamcağız rahmetli olunca çıkıp burada nasıl döktürüyorlar pes yani..nasıl bir camia bu yaaaaaa
  • Sevgili Erbil Kutay, sadece iyi bir kaptan değil örnek bir eş, sadece oğluna değil herkese babalık yapan örnek insan, dertleşebildiğin bir ağabey, yardımsever, eli açık, güleryüzlü, temiz kalpli bir dosttur. Hakkını helal et Erbil Abi. Mekanın cennet olsun, cennetteki yerin nurlarla dolsun. Seni çok seviyoruz. Kutay ailesinin başı sağolsun..
  • Sevgili Erbil Baba; Seni bugun klasik bir torenle sonsuzluga gonderdik. Devlet torenimiz harikaydi. Sanal ortamda da 50 dostun anmis seni. Ahde vefa olcumuz bu olsa gerek... Senin guler yuzun, ogretmenlik yanlarin, fedakarliklarin; bunlar unutulmus. Ozelliklede senin son donemde aldigin gorevdeki ozverin, eminim ucak sirketleri sahipleri tarafindan da taktire sayandir ve Ilknur Kardesime ve yegenime yansir. Isiklar icerisinde uyu ERBIL OGRETMENIM Topragin bol olsun

Bakırköy'de özel bir hastanede uzun zamandır kanser tedavisi gören ACT Havayolları'nın askeriye kökenli kaptan pilotlarından Erbil Kutay, bu sabah 04.30 sularında hayata gözlerini yumdu.

ACT Havayolları'nın kuruluşundan bu yana bir çok kademede görev alan merhum Erbil Kutay, 1966 Hava Harp Okulu mezunu. 

Bu sabah saatlerinde hayata veda eden kaptan pilot Kutay'ın naaşı için, yarın öğle namazına müteakip Atatköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nde askeri tören düzenlenecek.

Burada düzenlenecek askeri törenin ardından Kutay'ın cenazesi, Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

ACT Havayolları Uçuş Emniyet Müdürü Kaptan Erbil Kutay'ın sicili şöyle;

Doğum Tarihi     11.04.1947 
Doğum Yeri        Eskişehir

1964-1988           Hava Kuvvetleri Komutanlığı      Uçucu / Yönetici
1988-1989           T.C. Başbakanlık (V.I.P.)               Uçucu
1989-1996           THY        İkinci Pilot / Kaptan Pilot
1996-1997           Bintur Air            Kaptan Pilot / Baş Pilot
1997-2000           Air Alfa                 Kaptan Pilot
2000-2006           MNG Havayolları             Kaptan Pilot / Uçuş İşletme Müdürü
2006-2008           ACT Havayolları                Kaptan Pilot / Uçuş İşletme Müdürü
2008-2008           Anka Air              Kaptan Pilot / Uçuş İşletme Müdürü
2008-2012           ACT Havayolları                Kaptan Pilot / Uçuş Emniyet Müdürü

Uçtuğu Uçak Tipleri : G-IV,  DC-9,  B-737,  F-50,  A320/321,  A300 B4

AirportHaber Ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

ACT HAVAYOLLARI'NIN ACI KAYBI

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

H.SARA ~ 12 yıl önce
ERBİL KAPTANIM MEKANIN CENNET OLSUN .SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ.2001-2006 MNG HAVAYOLLARINDA SENİNLE ÇOK GÜZEL UÇUŞLARIMIZ OLDU.SENİ HEP GÜLERKEN HATIRLAYACAĞIM.ÇÜNKÜ BEN SENİ HİÇ SURATI ASIK GÖRMEDİN GÜLÜMSEMENLE BİZLERE MORAL VERDİN.KEŞKE ALLAH SENİ BİZLERDEN AYIRMASAYDI.SEN BİR MELEKTİN HİÇ KİMSEYİ KIRMADIN ALLAHIMDA SENİ YATTIĞIN YERDE MUTLU KILSIN NUR İÇİNDE YAT SENİ ÇOK SEVİYORUZ.TÜM AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN KOCA BİR ÇINAR AĞACIYDIN.HUZUR İÇİNDE YAT KAPTANIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah rahmet eylesin ~ 12 yıl önce
Kaptanı hiç tanımam ama bir insan için en güzel şeylerden biri de gittikten sonra arkasında böyle güzel sözlerle iyi dileklerle anılmak olsa gerek. Ders almak lazım. Allah günahlarını affetsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enesyildirim ~ 12 yıl önce
allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KONYA OKAN ŞENKAL ~ 12 yıl önce
Erbil Abi,Erbil Kaptan, 23.Eylül.2012 yüreklere acılar bıraktın,O kocaman Ulu çınar gibi yüreğine giren tüm sevdiklerin seni tanıdıkları için çok özel insanlar,ama en , en , en özel olan'da sendin... Sende olan o kocaman yürek,kardeşin (benim canım eniştem Seçil'de olmasına),Canım,yeğenlerim Kaptan Pilot Gökay Kutay - K.Pilot Koray Kutay olan yüreklerde seni görmek seni hatırlatacak herzaman...! çok emeklerinin olduğunu herkez gibi onlarda biliyorlar.Yüreklere ateşin düştü . Gökyüzünde ışıkların ve cennetin de nurların bol olsun...! Sen artık sevdiklerinin yüreklerinde buğu,çisil,olarak gözyaşlarıyla anılacaksın.cennette olasın Büyük kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgay CELIKORS ~ 12 yıl önce
Sevgili ''hayret'' Arkadasim, Benim tanidigim ERBIL Babanin cevresinde en ufak bir sekilde kariyer cekismesi olmadi. En ufak bir sekilde bilgisine saygisizlik olmadi. En ufak bir sekilde SEVGISIZLIK olmadi. Cogu kez insanlik dersleri verdi simulatorde, Kabine, teknik personele ve istasyonculara nasil davranilmasi gerektigi konusunda. O bir ogretmendi. Kim hangi niyetle yazdiysa yazdi, sagolsun. Gorev anmaktir, saklanarak yasiyana laf atmak degil. Saygilarimla ERBIL Baba, Seni seven ve sana layik olanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adnan taşkıran ~ 12 yıl önce
Yüce Allahtan rahmet,geride kalanlara sabırlar diliyorum.Işıklar içinde yat sayın kaptanım.Mekanın cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürer HIZEL ~ 12 yıl önce
Türk havacılığı, sadece bilgisi, liderliği, yöneticiliği, babacanlığı ile değil, birçoğumuzun hayatına ve kariyerine olan katkıları ile tanınan önemli bir değerini kaybetmiştir. Mekanın cennet olsun Erbil Kaptanım. Seni hiç unutmayacağız. Başımız sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 12 yıl önce
yaaa adam hayattayken birbirini yiyen,birbirinin kuyusunu kazanlar adamcağız rahmetli olunca çıkıp burada nasıl döktürüyorlar pes yani..nasıl bir camia bu yaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burcu ÖNDER ÇEVİK ~ 12 yıl önce
Sevgili Erbil Kutay, sadece iyi bir kaptan değil örnek bir eş, sadece oğluna değil herkese babalık yapan örnek insan, dertleşebildiğin bir ağabey, yardımsever, eli açık, güleryüzlü, temiz kalpli bir dosttur. Hakkını helal et Erbil Abi. Mekanın cennet olsun, cennetteki yerin nurlarla dolsun. Seni çok seviyoruz. Kutay ailesinin başı sağolsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turgay CELIKORS ~ 12 yıl önce
Sevgili Erbil Baba; Seni bugun klasik bir torenle sonsuzluga gonderdik. Devlet torenimiz harikaydi. Sanal ortamda da 50 dostun anmis seni. Ahde vefa olcumuz bu olsa gerek... Senin guler yuzun, ogretmenlik yanlarin, fedakarliklarin; bunlar unutulmus. Ozelliklede senin son donemde aldigin gorevdeki ozverin, eminim ucak sirketleri sahipleri tarafindan da taktire sayandir ve Ilknur Kardesime ve yegenime yansir. Isiklar icerisinde uyu ERBIL OGRETMENIM Topragin bol olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000