05 Ocak 2015, Pazartesi 08:40:09

UÇAK KAZASINDA KARA EL İDDİASI

AirAsia uçağının kaybolmasından iki hafta önce bir Çinli blogger 'Kara El' isimli bir örgütün uçak düşüreceğini yazdı.

AirAsia uçağının kaybolmasından iki hafta önce bir Çinli blogger 'Kara El' isimli bir örgütün uçak düşüreceğini yazdı. Bu arada kötü hava şartları nedeniyle enkaz ve yolcu arama çalışmaları durdu.

Endonezya-Singapur seferini yaparken 7'si mürettebat 162 kişiyle birlikte kaybolan AirAsia uçağının enkaz ve kayıp yolcu arama çalışmaları olumsuz hava koşulları nedeniyle durdu. Önceki gün şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle uçağın gövde kısmının deniz yatağında bulunduğu tahmin edilen bölgeye gidilemedi. Rusya'nın arama kurtarma çalışmaları için gönderdiği uçak Endonezya'ya fırtına nedeniyle güçlükle indi. Apron görevlileri uçağın yanına gitmeye çalışırken bile şiddetli rüzgar ve yağmurdan korunmak için zor anlar yaşadı.

KAYNAK 'ÇİN İSTİHBARATI' İDDİASI

Öte yandan uçağın düşüş nedeniyle ilgili komplo teorilerine de her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Çinli bir internet kullanıcısının, faciadan 15 gün önce kazayı öngörmesi ortalığı karıştırdı. Çinli kullanıcının 15 Aralık tarihli paylaşımlarında yer alan iddiaya göre uçağı 'Kara El' (Black Hand) adlı uluslararası örgüt düşürdü. Blog yazarının iddialarına göre Malezya Havayolları'nın geçtiğimiz yıl yaşadığı iki büyük faciadan da aynı örgüt sorumlu. 'Reddit' adlı paylaşım sitesindeki mesajlarda "MH370 (Hint Okyanusu'nda kaybolan yolcu uçağı) ve MH17 (Ukrayna'da düşürülen yolcu uçağı) faciaları, Malezya Havayolları'nı bitirdi. Sıradaki hedef, Malezya merkezli AirAsia olacak" ifadeleri yer aldı. Çinli blog yazarının bu bilgileri Çin istihbaratından edindiği konuşuluyor. Yazarın bu istihbaratı internetten paylaşarak 'kurtarabildiği kadar hayat kurtarmayı' hedeflediği söyleniyor. Çinli kullanıcının son mesajındaysa "Kara El'in ne kadar güçlü olduğunu görüyorsunuz. Buradan tüm Çinlilere sesleniyorum. MH370'dekiler gibi kaybolmak istemiyorsanız AirAsia'yla seyahat etmeyin" uyarısı yer aldı. Kimi kullanıcılar, mesajların aslında uçak düştükten sonra yazıldığını iddia etse de bir süre sonra silinen mesajı 650 bin kişi paylaştı.

DÜŞÜŞ NEDENİ BUZLAN MA MI?

Diğer yandan Endonezya Meteoroloji Kurumu'nun kaza nedeniyle ilgili açıklamasında "Buzlanma motor soğutma işlemine zarar vermiş olabilir" denildi. Önceki gün Borneo adası açıklarında deniz yatağında 18 metreye 6 metre boyutlarında bir cismin bulunduğu farkedildi. Bölgedeki son aralamalarda bulunan yolcu cesetleri de helikopterle Endonezya'ya getirildi. Ablasının cesetini havaalanında karşılayan bir Endonezyalı kadın da yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.

UÇAK KAZASINDA KARA EL İDDİASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000