17 Temmuz 2014, Perşembe 23:01:28

RUSLARIN SİCİLİ BOZUK!

Malezya Havayolları'nın uçağının düşürülmesi iddiası dünya gündeminde büyük yankı uyandırırken, uçağı düşüren güçlerin nereye ait olduğu şu an için netlik kazanmadı.
  • bunlar dünyanın emperyalist ülkeleri, terör ihraç eden ülkeler; sadece abd, rusya değil, bir de ab ekolü var; sonucunda bunların kullandığı alt taşeron ülkelerde nihai terör grupları var. yani hepsinin geçmişi bozuk olduğu gibi bugünleri de bozuk, bu nedenle uluslararası politikalarda güçlü olmak güçlü devlet olmaktan geçer, güçlü devlet olmak da bağımsızlıktan; ekonomik bağımlılık siyasi bağımlılığı, siyasi bağımlılık da ülkeleri yönetmelerine imkan tanır. dünyada emperyalistler arası paylaşım savaşı son hızı ile devam etmektedir, ama kimse yeni bir sıcak savaş beklemesin, onun modası geçti, şimdi kimse elini ateşe sokmuyor, büyük projelere ülkeleri atamakta, ya da renkli adı olan devrimlerle, yada bilmem ne baharları adı ile, bağımsızlık, demokrasi,özgürlük isimleri ile bunları yaptırmaktadırlar. bir gecede ülkelerin kaderleri ile oynayacak kadar büyük senaryoların içinde olan bu ülkeler ile ancak ve ancak tam bağımsızlık ilkesi ile mücadele edebilirsiniz, o da ATATÜRK yoludur.
  • 1. dünya savaşının yüzüncü yılı yaklaşırken savaş tamtamları çalıyor herkes hazır olsun....
  • Uçağı Rusya düşürmüş olup Amerika da Rusya'ya müdahale ederse alttan üstten savaşın artasında kalacağız
  • Abd de kendi karasularımızda Muavenet muhribini vurmuştu.Ama ABD zemzemle yıkanmış öyle mi?
  • Madem atmak serbest ben de Karadeniz'deki ABD ye ait savas gemisi aynı rotada uçan olay sırasında uçmakta olan(Rus resmi ajansların geçtiği haber) Putin'in uçağını düşürmek isterken vurdu diyorum.Yok mu arttıran?
  • hemen amerikalıların uşakları ortaya çıkıp rusları suçlamaya başlayin...eee 04.10.2001 de ukrayna fuzeyle sibir havayollarının uçağını düşürmüş 78 kişi ölmüş onu niye yazmadınız?????
  • Hep aynı bahaneler adamlar uçak düşürmekten zevk alıyo resmen
  • Bu uçağı düşürenin rusya oldugunu söylemek kolay. Bunu da zaten ukrayna biliyordu. Herkes rusya diyecekti. Ama göreceksiniz ki bu uçağın ukraynalılar tarafından dikkat çekmek amaçlı düşürüldüğü ortaya çıkacak! P.s. Sadece öznel düşüncem!

Malezya Havayolları'nın uçağının düşürülmesi iddiası dünya gündeminde büyük yankı uyandırırken, uçağı düşüren güçlerin nereye ait olduğu şu an için netlik kazanmadı.

Mürettebatıyla beraber toplamda 295 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olay, akıllara geçmiş dönemlerde düşürülen yolcu uçaklarını ve özellikle Rusları getirdi.

Ukrayna ve Rusya karşılıklı açıklamalarla uçağı düşürdükleri iddiasını reddederek topu üzerlerinden atmaya çalışsalar da uçağın düştüğü bölge itibariyle iki ülke de büyük baskı altına girdi.

Özellikle Rusya'nın geçmiş dönemlerde benzer bir kazanın altında imzası olması okları Rusya'ya çevirdi.

1983 yılında Kore Havayolları'na ait Boeing 747 tipi uçağı o dönemde Sovyet gücü olan Rusların, Sahalin Adası yakınında düşürmesi sonucu uçaktaki 269 kişi ölmüş ve bu olay dünyanın da büyük tepkisini çekmişti.

Bugün yaşanan facia bu nedenle Rusların kazayla ilgili önümüzdeki dönemlerde hedef tahtasına oturtulacağı öğrenilirken, sabıkalı Rusya'nın bu durumu üzerinden nasıl atacağı merak konusu oldu.

İşte 2000'li yıllara kadar düşürülen yolcu uçakları:

2 Eylül 1998: Angola'da hükümete karşı savaşan Angola'nın Tam Bağımsızlığı İçin Ulusal Birlik (UNITA) örgütü, ülkenin kuzeydoğusunda Antonov-26 tipi askeri kargo uçağını düşürdü, uçaktaki 24 kişi öldü.

21 Eylül 1993: Gürcistan yönetimine karşı savaşan Abhaz ayrılıkçıların bulunduğu, Suhumi bölgesi açıklarındaki bir tekneden ateşlenen ısıya duyarlı füze, Tu-134 tipi uçağı vurdu. Uçaktaki 25 kişi ölürken, saldırıyı üstlenen olmadı.

22 Eylül 1993: Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten Gürcü askerleri taşıyan Tu-154 uçağı, Suhumi havaalanına inerken düşürüldü, çok sayıda kişinin öldüğü olayın sorumluluğunu Abhaz ayrılıkçılar üstlendi.

3 Temmuz 1988: İran Havayolları'na ait A-300 yolcu uçağı, Basra Körfezi'ndeki ABD savaş gemisi Vincennes'den fırlatılan füzeyle düşürüldü, uçaktaki 290 kişi öldü. Yolcu uçağının yanlışlıkla taarruz uçağı olarak tanımlandığı iddia edildi.

16 Ağustos 1986: Sudan Havayolları'na ait uçak Sudan'ın Malakal kentinden kalktıktan kısa süre sonra hükümete karşı savaşan militanların fırlattığı yerden havaya füzeyle düşürüldü, uçaktaki 60 yolcu öldü.

20 Şubat 1986: Irak savaş uçakları, İran'ın başkenti Tahran'dan Ahvaz'a giden İran Havayolları'na ait uçağa saldırdı, havada infilak eden uçaktaki 49 kişi öldü.

4 Eylül 1985: Afganistan Havayolları'na ait AN-24 uçağı Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinden havalandıktan kısa süre sonra füzeyle vuruldu, uçaktaki 52 kişi öldü.

8 Kasım 1983: Angola'nın Lubango kentinden kalkan Boeing 737 tipiuçak kısa süre sonra yere çakıldı, uçaktaki 130 kişi öldü. UNITA, uçağı bir füzeyle vurduğunu iddia ederken, hükümet uçağın tekniz arıza nedeniyle düştüğünü savundu.

1 Eylül 1983: Kore Havayolları'na ait Boeing 747 tipi uçak, Sahalin Adası yakınında Sovyet hava sahasında uçtuktan sonra Sovyet uçağı tarafından düşürüldü, uçaktaki 269 kişi öldü.

3 Mayıs 1982: İki İran savaş uçağı Kıbrıs Rum kesiminden İran'ın başkenti Tahran'a uçan Cezayir'e ait uçağa saldırdı, aralarında Cezayir Dışişleri Bakanı'nın da bulunduğu uçaktaki 14 kişi öldü.

12 Şubat 1979: Zimbabve'de Kariba'dan havalandıktan sonra hükümete karşı mücadele veren militanlar tarafından düşürülen uçaktaki48 kişi öldü.

20 Nisan 1978: Fransa'nın başkenti Paris'ten Güney Kore'nin başkenti Seul'a giden Kore Havayolları'na ait Boeing 707 tipi uçak yörüngesinden saptı ve Sovyetler Birliği'nde bir Sovyet savaş uçağı tarafından öne kesildi. Savaş uçağının ateş açmasıyla basınç kaybı meydana gelen uçak buz tutmuş göle zorunlu iniş yaptı, iki yolcu öldü,13 kişi yaralandı.

21 Şubat 1973: İsrail savaş uçakları yere inmeye zorladığı Libya Havayolları'na ait uçağa ateş açtı, isabet alarak Sina Çölü'ne düşen uçaktaki 106 kişi öldü.

27 Temmuz 1955: İsrail havayolları El Al'ın Paris-Tel Aviv seferini yapan uçağı, uçuşa yasak Bulgaristan hava sahasına girdikten sonra bir füzeyle düşürüldü, uçaktaki 58 kişi öldü. 

©AirportHaber Detay

RUSLARIN SİCİLİ BOZUK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

M.Kemal ATATÜRK ~ 10 yıl önce
bunlar dünyanın emperyalist ülkeleri, terör ihraç eden ülkeler; sadece abd, rusya değil, bir de ab ekolü var; sonucunda bunların kullandığı alt taşeron ülkelerde nihai terör grupları var. yani hepsinin geçmişi bozuk olduğu gibi bugünleri de bozuk, bu nedenle uluslararası politikalarda güçlü olmak güçlü devlet olmaktan geçer, güçlü devlet olmak da bağımsızlıktan; ekonomik bağımlılık siyasi bağımlılığı, siyasi bağımlılık da ülkeleri yönetmelerine imkan tanır. dünyada emperyalistler arası paylaşım savaşı son hızı ile devam etmektedir, ama kimse yeni bir sıcak savaş beklemesin, onun modası geçti, şimdi kimse elini ateşe sokmuyor, büyük projelere ülkeleri atamakta, ya da renkli adı olan devrimlerle, yada bilmem ne baharları adı ile, bağımsızlık, demokrasi,özgürlük isimleri ile bunları yaptırmaktadırlar. bir gecede ülkelerin kaderleri ile oynayacak kadar büyük senaryoların içinde olan bu ülkeler ile ancak ve ancak tam bağımsızlık ilkesi ile mücadele edebilirsiniz, o da ATATÜRK yoludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 10 yıl önce
1. dünya savaşının yüzüncü yılı yaklaşırken savaş tamtamları çalıyor herkes hazır olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FK ~ 10 yıl önce
Uçağı Rusya düşürmüş olup Amerika da Rusya'ya müdahale ederse alttan üstten savaşın artasında kalacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Abd de kendi karasularımızda Muavenet muhribini vurmuştu.Ama ABD zemzemle yıkanmış öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Madem atmak serbest ben de Karadeniz'deki ABD ye ait savas gemisi aynı rotada uçan olay sırasında uçmakta olan(Rus resmi ajansların geçtiği haber) Putin'in uçağını düşürmek isterken vurdu diyorum.Yok mu arttıran?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
max ~ 10 yıl önce
hemen amerikalıların uşakları ortaya çıkıp rusları suçlamaya başlayin...eee 04.10.2001 de ukrayna fuzeyle sibir havayollarının uçağını düşürmüş 78 kişi ölmüş onu niye yazmadınız?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep aynı bahaneler adamlar uçak düşürmekten zevk alıyo resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu uçağı düşürenin rusya oldugunu söylemek kolay. Bunu da zaten ukrayna biliyordu. Herkes rusya diyecekti. Ama göreceksiniz ki bu uçağın ukraynalılar tarafından dikkat çekmek amaçlı düşürüldüğü ortaya çıkacak! P.s. Sadece öznel düşüncem!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok iyi ~ 10 yıl önce
öznel düşünce ne ya? kendi düşüncem yazsan da anlardık.. :) :) P.S: benimki de yüklemsel düşünce!! :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000