14 Ocak 2016, Perşembe 11:15:30

MH17 için yeni bir rapor hazırlandı

Rusya havacılık kurumu Rosaviatsiya, Ukrayna'nın doğusunda Temmuz 2014'te düşürülen Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili yeni bir rapor hazırladı.
  • eski dosya
  • bu işin içinde bir sürü ülke var.Ve kesinlikle insan ticareti.yıl 2016.yıllar önce düşen çoğu uçakların yer tespiti yapılabilirken;Şimdi hangi hava sahasını bile kullandığının açıklanamadığı kaza :) Ses yok? neden acaba.....
  • Bahaneler bahaneler...
Rusya havacılık kurumu Rosaviatsiya, Ukrayna'nın doğusunda Temmuz 2014'te düşürülen Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili yeni bir rapor hazırladı.

'Yeni önemli gerçeklerin' yer aldığı belirtilen raporda, Hollandalı soruşturmacıların uçakla ilgili Ekim 2015'te sunduğu rapor ise 'kusurlu' ve 'yetersiz' olarak tanımlandı.

Rosaviatsiya ayrıca, yolcu uçağıyla ilgili hazırladığı yeni raporu Hollanda'ya gönderdiğini açıkladı.

Rosaviatsiya Başkan Yardımcısı Oleg Storçevoy'un mektup olarak Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi Başkanı Tijibbe Joustra'ya gönderdiği belirtilen raporun öne çıkan maddeleri şöyle:

* Hollanda'nın raporunda yer alan, Ukrayna'nın doğusunda Kiev tarafından kontrol edilmeyen 'ağır' hava savunma sistemleri olduğu iddiası dayanaksız.

* Hollanda'nın raporu, Ukrayna'nın sorumluluğunu bütünüyle ortaya koymuyor. Zira Ukrayna'nın hava sahasını çok önceden kapatması gerekiyordu.

* Yolcu uçağının BUK füze ile 9H314M füze başlığı kullanılarak düşürüldüğü varsayımı gerektiği gibi temellendirilmemiş. Zira Hollanda'nın raporunda buna kanıt olarak gösterilen parçalardaki zarar, 9H314M füze başlığının vereceği zarar göze alındığında birbiri ile uyuşmuyor.

Hollanda'nın Ekim 2015'te sunduğu nihai raporda, karadan havaya fırlatılan BUK füzesinin yolcu uçağının sol tarafında patladığı sonucuna varılmıştı. Ancak BUK füzelerinin üreticisi olan Rus Almaz-Antey şirketinin farklı sonuçların yer aldığı bir rapor sunmuştu. Bu raporda da uçağı düşüren BUK füzesinin yalnızca Kiev güçleri tarafından kontrol edilen Zarojenskoye'den fırlatılmış olabileceği belirtiliyordu.

MH17 sefer sayılı yolcu uçağı Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaptığı sırada hükümet güçleri ile bağımsızlık yanlısı milislerin çatıştığı Ukrayna'nın doğusunda içindeki 298 kişiyle birlikte düşürülmüştü. Yolculardan çoğunun Hollandalı olması nedeniyle uçakla ilgili soruşturmayı Hollanda yürütürken, yolcu uçağını kimin düşürdüğü hâlâ belirlenemedi.

 

MH17 için yeni bir rapor hazırlandı

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
eski dosya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 8 yıl önce
bu işin içinde bir sürü ülke var.Ve kesinlikle insan ticareti.yıl 2016.yıllar önce düşen çoğu uçakların yer tespiti yapılabilirken;Şimdi hangi hava sahasını bile kullandığının açıklanamadığı kaza :) Ses yok? neden acaba.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brat ~ 8 yıl önce
Bahaneler bahaneler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000