18 Temmuz 2015, Cumartesi 08:21:27

Malezya kazası için anma töreni

Malezya Havayolları'nın geçen sene Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatlarını kaybedenler için kazanın yıl dönümünde Hollanda'da anma programı düzenlendi.
  • Hollanda'nın Başbakanı geçen sene böyle demişti wij zullen de daders berechten" yani "" bunu yapanları cezalandırcaz""... bir yıl geçti hala tutuklayan olmadı. şerefsiz komünist

Utrecht yakılarındaki Nieuwegein kasabasındaki NBC Kongre Merkezi'nde basına kapalı düzenlenen anma programına Başbakan Mark Rutte, hükümet üyeleri, milletvekilleri ve kazada vatandaşlarını kaybeden diğer ülkelerin temsilcileriyle ölenlerin yakınları katıldı.

Anma dolayısıyla ülke genelindeki tüm kamu kurumlarında bayraklar bir günlüğüne yarıya indirildi.

Anma programının gerçekleştirildiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken polis, kurban yakınlarının fotoğraf ve görüntülerinin çekilmesine izin vermedi.

Saygı duruşuyla başlayan anma programında kazada hayatını kaybeden yolcuların isimleri tek tek okundu.

Hükümet adına ölenlerin yakınlarına hitaben konuşan Başbakan Mark Rutte, kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaşanan acının halen derinden hissedildiğini söyledi.

Acılı ailelerin şimdiye kadar gösterdiği sabırdan övgüyle bahseden Rutte, geleceğe dönük yaşama umudunun canlı tutulması gerektiğini kaydetti.

Kazada yakınlarını kaybedenler adına basına açıklamada bulunan Evert van Zijtveld ise iki çocuğu, kayınpederi ve kayınvalidesinin kazada öldüğünü belirterek, anma programında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadıklarını söyledi.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014'te düşen Malezya Havayolları'nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin 196'sı Hollanda vatandaşıydı. Hollanda'da bir yıla yakındır süren kimlik tespit çalışmalarında iki yolcu teşhis edilemedi.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen sene kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Ukrayna yönetimi, uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etmiş, olaydan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutmuştu. Ayrılıkçılar ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

Malezya kazası için anma töreni

Yorumlar

goudsche kaasje ~ 9 yıl önce
Hollanda'nın Başbakanı geçen sene böyle demişti wij zullen de daders berechten" yani "" bunu yapanları cezalandırcaz""... bir yıl geçti hala tutuklayan olmadı. şerefsiz komünist

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000