01 Haziran 2015, Pazartesi 15:14:43

Malezya Havayolları teknik olarak iflas etti

Adı sık sık talihsizliklerle anılan Malezya Havayolları'nın yeni CEO'su Christoph Mueller şirketin 'teknik olarak iflas ettiğini' açıkladı.
  • Saw,ı şimdi satmak isteyebilirlermi?
  • Bence A380 leri THY alabilir yada kiralayabilir
  • Bu Mueller, daha önceki kariyerlerinde kendini ispatlamış bir yönetici. Ancak bu seferki işi çok zor ve kendisini hedef yapacak bir iş. 20.000 personelin üçte birini kapı önüne koyuverecek. Çok "ah alacak", çok "nefret edeni" olacak. Demiyorum ki birisi sokak ortasında çekip vuracak; ama ülkenin en sevilmeyen kişilerinden birisi olacak. Alacağı daha başka radikal kararlarla belki durumu belli bir aşamada (2018'de başabaş getirme gibi bir duyum okumuştum, bir yerde...) bir düzlüğe çıkartacak, hatta belki biraz pozitive çevirecek. O zaman da Malezya'lılar bu kişiyi bir bahane bulup kapının önüne koyacaklar ve kamu oyuna da "yaptıklarından zaten biz de memnun kalamıştık; işte böyle yolladık; GİTTİ" sahtekarlığını oynayacaklar.
  • Yandik simdi 6000 yabanci pilot buraya gelecek...
  • Sn. Kotil'i transfer edeceklerdi bak malezya yi nasil saha kaldiriyordu. Yanina DLR ekibinide alirdi bak bidaha kaza maza oluyor muydu.

Düşüşteki firmaların kaderini değiştirmekle tanınan 'Terminatör' lakaplı Mueller ilk olarak 6 bin kişinin işten çıkarılmasına karar verdi.

Geçen yılın mart ayında Malezya Havayolları'nın MH370 sefer sayılı uçağı içindeki 239 yolcusuyla kayıplara karışmıştı. Daha sonra havayolunun MH17 sefer sayılı uçağı Ukrayna üzerinde 'şüpheli bir biçimde' vurulmuştu.

'Terminatör' Mueller bu olaylar sebebiyle firmanın teknik olarak zaten iflas ettiğini ifade etti. Yaşanan felaketlerin ardından Malezya devlet fonu şirketin yönetimini devraldı ve kurtarıcı olarak Alman Mueller'i CEO olarak atadı.

Mueller yaşanan felaketlerin olumsuz etkileri olduğunu ancak şirketin uzun yıllardır kötü yönetildiğini söyledi.

Malezya Havayolları teknik olarak iflas etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Saw,ı şimdi satmak isteyebilirlermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açlık ~ 9 yıl önce
Durumları vahim. Herhalde para için satacaklardır. Israrla neden tüm hisseleri aldılarsa artık ?
Fırsat ~ 9 yıl önce
Bence A380 leri THY alabilir yada kiralayabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 9 yıl önce
Bu Mueller, daha önceki kariyerlerinde kendini ispatlamış bir yönetici. Ancak bu seferki işi çok zor ve kendisini hedef yapacak bir iş. 20.000 personelin üçte birini kapı önüne koyuverecek. Çok "ah alacak", çok "nefret edeni" olacak. Demiyorum ki birisi sokak ortasında çekip vuracak; ama ülkenin en sevilmeyen kişilerinden birisi olacak. Alacağı daha başka radikal kararlarla belki durumu belli bir aşamada (2018'de başabaş getirme gibi bir duyum okumuştum, bir yerde...) bir düzlüğe çıkartacak, hatta belki biraz pozitive çevirecek. O zaman da Malezya'lılar bu kişiyi bir bahane bulup kapının önüne koyacaklar ve kamu oyuna da "yaptıklarından zaten biz de memnun kalamıştık; işte böyle yolladık; GİTTİ" sahtekarlığını oynayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yandik simdi 6000 yabanci pilot buraya gelecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mueller mi? ~ 9 yıl önce
Sn. Kotil'i transfer edeceklerdi bak malezya yi nasil saha kaldiriyordu. Yanina DLR ekibinide alirdi bak bidaha kaza maza oluyor muydu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000