13 Nisan 2014, Pazar 08:40:21

KAYIP UÇAKTAN ESRARENGİZ SİNYAL!

Malezya'da, kayıp uçak rotadan çıkmadan hemen önce, yardımcı pilotun telefon sinyallerinin bir baz istasyonu tarafından yakalandığı iddia edildi.
  • Ailelerin halini düşünemiyorum...
  • Bundan çıkan sonuç; amerikan filmlerindeki uydudan insan, araç bulma, takip etme vs işleri tamamen fos. Dünya öğrendi artık bunu
  • Her gün yeni birşey çıkıyor. Anlamadığım uçak kaybolalı bu kadar zaman geçti bu tür şeyler yeni ortaya çıkıyor. Bu işin içinde bilinmeyen ve hiçbir zaman bilinemeyecek çok şeyler var ( bazıları müsaade etmediği sürece) Herşey anormal. Ayrıca sinyal gelmeden (karakutu sinyal verme gücü artık tükendi!!!) okyanusun dibinde ne nasıl aranacak!! Hal böyleyken şimdiye kadar neden bu kadar zaman geçirildi!! Gerçekten herşey çok ama çok tuhaf.

Hakkında komplo boyutlarına varan birçok teori üretilen ve "sivil havacılık tarihinin en esrarengiz vakası" olarak nitelendirilen, Malezya Havayolları'na ait kayıp yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken, dünya basınının dikkatleri bir kez daha yardımcı pilot Faruk Abdülhamid üzerine odaklandı. Malezya'da yayımlanan The New Straits Times Gazetesi'nin "Çaresiz bir yardım çağrısı" başlığıyla verdiği haberde, yardımcı pilot Faruk Abdülhamid'in telefonunun yerle bağlantı kurmaya çalıştığı iddia edildi. Uçak, Malezya'nın kuzeybatısındaki Penang eyaleti semalarındayken yerdeki bir baz istasyonunun, Abdülhamid'in telefonundan gelen sinyalleri yakaladığını aktaran gazete, olayın uçak rotadan çıkmadan hemen önce gerçekleştiğini duyurdu.

UZMANLAR TEMKİNLİ

Gazete bağlantının uçağın çok hızlı hareket etmesi dolayısıyla kopmak durumunda kaldığını söylerken uzmanlar olaya daha temkinli yaklaşıyor. Abdülhamid, Penang semalarında telefonunu açınca, telefonun otomatik olarak şebeke aramış olabileceğini belirten uzmanlar arama yapılıp yapılmadığı hakkında kesin bir bilgi olmadığını söylüyor. 8 Mart'ta kayıplara karışan ve o günden beri uydular, hava ve deniz araçları tarafından aranan uçağın enkazı ise hala kayıp. ABD, İngiltere, Çin, Yeni Zellanda, Malezya, Güney Kore'nin Avustralya önderliğindeki çalışmaları Hint Okyanusu'nda devam ediyor. 17 uçak ve 19 geminin katıldığı çalışmalarda uçağın kara kutusunun yaydığı sinyallere odaklanılmış durumda. Kara kutuları besleyen güç kaynaklarının 30 gün dayanabileceğini bildiren ekipler çalışmalarını okyanus yüzeyinden ve havadan sürdürüyor. Sinyallerin sustuğuna emin olunduktan sonra ise çalışmalar okyanus zeminine indirilecek. O aşamada son teknoloji ürünü su altı robotları, dün itibariyle 41 bin kilometre kareye kadar inen arama çemberini tarayacak. Bu kadar geniş bir alanı tarama işleminin günler hatta haftalar sürebileceği söyleniyor. 

KAYIP UÇAKTAN ESRARENGİZ SİNYAL!

Yorumlar

çok zor ~ 10 yıl önce
Ailelerin halini düşünemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bundan çıkan sonuç; amerikan filmlerindeki uydudan insan, araç bulma, takip etme vs işleri tamamen fos. Dünya öğrendi artık bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Her gün yeni birşey çıkıyor. Anlamadığım uçak kaybolalı bu kadar zaman geçti bu tür şeyler yeni ortaya çıkıyor. Bu işin içinde bilinmeyen ve hiçbir zaman bilinemeyecek çok şeyler var ( bazıları müsaade etmediği sürece) Herşey anormal. Ayrıca sinyal gelmeden (karakutu sinyal verme gücü artık tükendi!!!) okyanusun dibinde ne nasıl aranacak!! Hal böyleyken şimdiye kadar neden bu kadar zaman geçirildi!! Gerçekten herşey çok ama çok tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000