08 Ocak 2012, Pazar 16:59:02

HOSTESLER BAŞÖRTÜ TAKMAK İSTİYOR

Hostesler, Mısır Havayolları'nın uçuşlarda başörtüsü yasağının kalkması için mücadele ediyor
  • kurtuluş savaşı 1919-1922 arası dönemi kapsar o dediğiniz olay fransızların 1920 başında antep işgalinde olmuştur ancak antep 1918 den beri de ingiliz işgali altındadır kurtuluş savaşı o nedenle başlamadığı gibi antep direnişi de o nedenle başlamamıştır daha öncesinde milli güçlerin düzensiz direnişleri vardır molla karayılan işgal güçlerine büyük kayıplar verdirmiştir o başörtüsü olayı bir simgedir tamam ama biraz da tarih bilgisi lütfen osmanlının yaptığı sevr antlaşması ile savaş sonrasında yapılan lozanı bir karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız
  • Arkadaşlar kimseye başını kapatın veya namaz kılın diyen yok...Başını kapatmak isteyene de ,namazını kılmak isteyene de insan olan karşı çıkmaz...Allah emretmiş,peygamber tavsiye etmişse,müslümana laf düşmez..hem müslümanım hem başörtüsüne ve namaza karşıyım diyen kendine başka bir din bulsun...piyasa da çok tanrılı dinler mevcut :))...müslüman mahallesinde salyangoz satmasın...
  • uçuşta kokpit kapısında şöyle bir yazı görebiliriz; 'CUMA YA GİTTİK GELİCEZ ' :)
  • Pilotlar da namaz kılmaya baslasın. hemide gorev basında
  • Kurtulus savası fransızlar bir basortuye saldırdı diye basladı demek ne kadar tarıhten anladıgını gosterır. vatanın işgal edilmiş , sen kıçını kaldırmıyorsun da basortusune dokununca mı saldırıyorsun ? ilginc bir mantıgın var. Peki butun basortusu takınanlar gerçek manasıyla musluman mı ? yada takmayanlar musluman degıl mı bu kadarmı basıt ? Şekilci seni.
  • Aman THY duymasın diyorum başka birşey demiyorum...
  • "Başı kapatmak bahanesiyle " dedim "baş kapatmak ideoloji" demedim.."geri kafalı çağdaş yobaz" diye kendinizi betimlemişsiniz sanırım.Bütün kamuda baş kapatılsın tabi nasılsa başka yerler açıkta..:) Size de bir deve kesme nasip olsun hatta....:))
  • Basi kapatmak ideolojiyse basi kapatmamak neden ideoloji olmasin guzel kardesim? Sacmalamayi birakin lutfen. Ben de basi acik kadinlarin ideolojik bir yaklasim icerisinde oldugunu dusunuyorum lutfen geri kafaliliga izin vermeyelim herkes basini kapatsin. Ozellikle kamusal alanlarda basi aciklara musade edilmesin. Geri kafali cagdas yobazlar siziii
  • Sayın sonradan olma kabin memuru yorumcu; uçtuğunuz şirket bir anlamda bu ülkeyi temsil etmektedir.Bu ülke çağdaş Türk kadının ülkesidir.Baş kapatma bahanesiyle bu uçakta kafanıza ideoloji sembolünüzü oturtamazsınız..."dinsizsiniz" diyen din savunucuları din kitabımız "herkesin dini kendine" demişken kişilere etiket atmanın anlamı nedir? Haberci yazar bu haber tamamen özendirici bir haber...Haber yorumlanır yazıya dökülürken tarafsız olmalı, habercilik bunu gerektirir...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
Mısır'da 30 yıllık Mübarek rejiminin devleti temsil eden kadınların başörtüsü takamayacağı yönündeki yasağına karşı mücadele eden Mısır Havayolları (Egypt Air) çalışanı hostes ve kabin amirleri, yeni dönemde başörtüsü yasağının kaldırılmasını istiyorlar.

Mübarek döneminde konulan yasak, Mısır Havayolları'nda çalışan kadınların tepkisine yol açıyor.

Mısır Havayolları'nda, uçuş sırasında pilot, hostes ve kabin amirlerinin başörtüsü takması Mübarek döneminde yasaklandı.

Mübarek iktidarının son 10 yılı içerisinde Mısır devlet televizyonu ve Mısır Havayolları çalışanı onlarca kadın, başörtüsü yasağının kaldırılması için defalarca mahkemeye başvurdu, fakat bir sonuç alamadı.

Mahkemeler, yönetimin, devleti temsil edenler için koyduğu başörtüsü yasağını destekleyen kararlara imza attılar.

İmza toplayarak Sivil Havacılık Bakanlığı'na başvuruda bulunan hostes ve havayolu çalışanları, bakanlıktan da olumsuz cevap aldı.

Ülkede 25 Ocak 2011'de başlayan halk ayaklanması ile Mübarek rejiminin yıkılması ise başörtüsü isteyen hostesler için umut oldu.

15 yıldan beri Mısır Havayolları'nda kabin amiri olarak çalışan Maysa Abdülhadi, "Bu çağda böyle bir yasak hepimizi üzüyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Birçok Avrupa havayolu şirketinin uçuşlarda başörtüsüne izin verdiğini ve hatta üniformanın üzerine takılacak başörtüsünün stilini tanımlayan kataloglar yayınladığını kaydeden Maysa Abdülhadi, "Umudumuz yeni dönemde bu yasağın kaldırılmasıdır" diye konuştu.

Mısırlı hosteslerin bir araya gelerek uçuşlarda takılabilecek başörtüsü modellerini modacılara tasarlattığını kaydeden Abdülhadi, Mısır Havayolları'nın taleplerini reddettiğini söyledi.

Uçuş güvenliğinin yasağa gerekçe olarak gösterilemeyeceğini vurgulayan Maysa Abdülhadi, "Eğer uçuş güvenliği söz konusu ise British Airways, Katar, Singapur ve Malaysia Airlines gibi şirketler uçuşlarda başörtüsüne neden izin veriyor ve uçuş güvenliği hiç bir şekilde ihlal edilmiyor" dedi.

Hibe Yahya adlı hostes ise Mısır Havayolları'nda çalışan bir çok hostesin uçuşlarda başörtüsü takmak istediğini, fakat yasak nedeni ile bu isteklerinin gerçekleşmediğini anlattı.

Mısır gibi bir ülkede başörtüsü yasağının anlamsız olduğunu dile getiren Hibe Yahya, "İnancımız gereği başörtüsünü uçuşlarda da takmak istiyoruz. Yeni dönemde devletten bu yasağı kaldırması başlıca talebimiz" şeklinde konuştu.

Mısır'da geçen hafta bir mahkeme, devlet televizyonunda spikerler için konulan başörtüsü yasağını yeniden inceledi ve kararı bozdu.

Mısır devlet televizyonun 5. Kanal spikeri olarak çalışan Lamia El Amir, 2008 yılında açtığı başörtüsü davasında mahkemenin yasağı haklı bulduğu yönündeki kararının İskenderiye İdare Mahkemesi'nde tekrar görüşülmesini sağladı.

Sözkonusu yasağı tekrar görüşen İskenderiye İdare Mahkemesi, Lamia El Amir'in ekranda başörtüsü takabileceğine hükmetti.

(Star)
HOSTESLER BAŞÖRTÜ TAKMAK İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 12 yıl önce
kurtuluş savaşı 1919-1922 arası dönemi kapsar o dediğiniz olay fransızların 1920 başında antep işgalinde olmuştur ancak antep 1918 den beri de ingiliz işgali altındadır kurtuluş savaşı o nedenle başlamadığı gibi antep direnişi de o nedenle başlamamıştır daha öncesinde milli güçlerin düzensiz direnişleri vardır molla karayılan işgal güçlerine büyük kayıplar verdirmiştir o başörtüsü olayı bir simgedir tamam ama biraz da tarih bilgisi lütfen osmanlının yaptığı sevr antlaşması ile savaş sonrasında yapılan lozanı bir karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar kimseye başını kapatın veya namaz kılın diyen yok...Başını kapatmak isteyene de ,namazını kılmak isteyene de insan olan karşı çıkmaz...Allah emretmiş,peygamber tavsiye etmişse,müslümana laf düşmez..hem müslümanım hem başörtüsüne ve namaza karşıyım diyen kendine başka bir din bulsun...piyasa da çok tanrılı dinler mevcut :))...müslüman mahallesinde salyangoz satmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçuşta kokpit kapısında şöyle bir yazı görebiliriz; 'CUMA YA GİTTİK GELİCEZ ' :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar da namaz kılmaya baslasın. hemide gorev basında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kurtulus savası fransızlar bir basortuye saldırdı diye basladı demek ne kadar tarıhten anladıgını gosterır. vatanın işgal edilmiş , sen kıçını kaldırmıyorsun da basortusune dokununca mı saldırıyorsun ? ilginc bir mantıgın var. Peki butun basortusu takınanlar gerçek manasıyla musluman mı ? yada takmayanlar musluman degıl mı bu kadarmı basıt ? Şekilci seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aman THY duymasın diyorum başka birşey demiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Başı kapatmak bahanesiyle " dedim "baş kapatmak ideoloji" demedim.."geri kafalı çağdaş yobaz" diye kendinizi betimlemişsiniz sanırım.Bütün kamuda baş kapatılsın tabi nasılsa başka yerler açıkta..:) Size de bir deve kesme nasip olsun hatta....:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Basi kapatmak ideolojiyse basi kapatmamak neden ideoloji olmasin guzel kardesim? Sacmalamayi birakin lutfen. Ben de basi acik kadinlarin ideolojik bir yaklasim icerisinde oldugunu dusunuyorum lutfen geri kafaliliga izin vermeyelim herkes basini kapatsin. Ozellikle kamusal alanlarda basi aciklara musade edilmesin. Geri kafali cagdas yobazlar siziii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın sonradan olma kabin memuru yorumcu; uçtuğunuz şirket bir anlamda bu ülkeyi temsil etmektedir.Bu ülke çağdaş Türk kadının ülkesidir.Baş kapatma bahanesiyle bu uçakta kafanıza ideoloji sembolünüzü oturtamazsınız..."dinsizsiniz" diyen din savunucuları din kitabımız "herkesin dini kendine" demişken kişilere etiket atmanın anlamı nedir? Haberci yazar bu haber tamamen özendirici bir haber...Haber yorumlanır yazıya dökülürken tarafsız olmalı, habercilik bunu gerektirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000