23 Temmuz 2014, Çarşamba 08:27:54

DÜŞÜRÜLEN UÇAKTA ÖLENLER İÇİN TEŞHİS SÜRECİ BAŞLADI

Doğu Ukrayna üzerinde düşürülen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin naaşları, trenle Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimi dışında kalan Harkov kentine getirildi.
  • Allah ölümün bile hayırlısını nasip etsin. Kaza alanı fotoğraflarını görmüştüm de geçen günlerde, cesetler inanılmaz şekilde deforme olmuşlar. Aileler için çok zor bir görev, sabır diliyorum yakınlarına.

Perşembe günü Amsterdam-Kuala Lumpur seferi sırasında ayrılıkçıların denetimindeki bölgede füzeyle düşürüldüğü tahmin edilen uçaktaki 298 kişiden kurtulan olmamıştı.
Uçaktaki yolculardan 193'ü Hollanda vatandaşıydı.

'Cesetlerin teşhisi aylar alabilir'

Uluslarası Polis Teşkilatı Interpol, Harkov'daki uluslararası uzmanların, cesetlerin ön incelemesine başladığını açıkladı.

Cesetler Çarşamba günü buradan Hollanda'nın Eindhoven kentine götürülecek, sonrasında detaylı teşhis için Hilversum'a nakledilecek.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, tüm cesetlerin teşhisinin aylar alabileceği uyarısında bulundu.

Bu arada, uluslararası gözlemciler uçağın enkazının bazı bölümlerinin parçalara ayrıldığını ve ilk gördükleri zamankinden farklı olduğunu söyledi.

Bazı Batılı ülkeler, uçağın Rusya'nın isyancılara verdiği bir füzeyle düşürüldüğüne dair güçlü kanıtlar olduğunu belirtiyor.
Rusya ise uçağın düşürülmesinden Ukrayna'nın sorumlu olduğunu öne sürüyor.
Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları bugün Brüksel'de yapacakları toplantıda, Rusya'ya yeni yaptırımları ele alacak.

AB dışişleri bakanlarının zirvede, yaptırım uygulanan Rus yetkililerinin sayısını artırması bekleniyor.

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı ve Doğu Ukrayna'daki çatışmaların ardından bazı Rus yetkililere yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar, uçağın iki "kara kutusunu" Malezyalı uzmanlara teslim etmişti.

Uzmanlar, kara kutulardan olayın tam zamanı, uçağın vurulduğu andaki irtifası ve yeri hakkında bilgi alınacağını söylüyor.

DÜŞÜRÜLEN UÇAKTA ÖLENLER İÇİN TEŞHİS SÜRECİ BAŞLADI

Yorumlar

miketwoalfa ~ 10 yıl önce
Allah ölümün bile hayırlısını nasip etsin. Kaza alanı fotoğraflarını görmüştüm de geçen günlerde, cesetler inanılmaz şekilde deforme olmuşlar. Aileler için çok zor bir görev, sabır diliyorum yakınlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000