21 Temmuz 2014, Pazartesi 08:08:09

AIDS KONFERANSINA DÜŞÜRÜLEN UÇAK DAMGA VURDU

20. Uluslararası AIDS Konferansı, Ukrayna'nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları uçağında hayatını kaybeden bilim insanları nedeniyle yasa boğuldu.

Avustralya’da düzenlenen 20. Uluslararası AIDS Konferansı, 6 bilim adamının Ukrayna’da düşen uçakta bulunması nedeniyle eksik başladı.

Konferans başlangıcında yapılan konuşmalarla yaşamından ümit kesilen 6 bilim adamı anıldı. Konferans bilim adamları anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

Bu arada düşürülen MH17 sefer sayılı uçakta 28 vatandaşını kaybeden Avustralya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne karar taslağı sundu. Taslağın pazartesi günü oylanması bekleniyor. Avustralya Başbakanı Tonny Abbott ise uçak faciasından Rusya’yı sorumlu tutarak sert şekilde eleştirdi:

“Dün Rusya Ticaret Bakanını toplantıya çağırdım. Toplantıda Rusya’nın olaya yaklaşımı nedeniyle endişelerimizi ve memnuniyetsizliğimizi çok açık şekilde ilettim. Rusya’nın kontrolünde bir bölge, Rusya’nın desteklediği militanlar ve büyük olasılıkla Rus yapımı silahlar. Moskova ellerini temizleyemez.”

Uçak kazasında yaşamını yitirdiği düşünülen 28 kişi için Sydney’de ayin düzenlendi. Ayine Başbakan Abbott da katılarak vatandaşları için dua etti.

Ukrayna’da düşürülen uçakta bulunan Avustralya vatandaşlarının cesetlerinin ülkeye getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AIDS KONFERANSINA DÜŞÜRÜLEN UÇAK DAMGA VURDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000