09 Eylül 2012, Pazar 08:55:10

"YAKIN TARİHTE GREV PLANLAMIYORUZ"

Almanya'da Lufthansa'da çalışan kabin görevlilerinin 24 saatlik grevi ülke hava taşımacılığını felce uğrattı...
  • Yorumunuz
  • ITF ve PKK yandaşları Lufthansa'nın bürolarını basıp yağmalamamış mı acaba? Çomağın ucu kendilerine dokununca terör eylemi yapmayı unutuyor bu sempatizanlar, her ne hikmetse! Neyse, yeni bi eylem için 305 saat ara vermekte fayda var, bazı sazanlara nazire olsun diye... :)

Almanya'da Lufthansa'da çalışan kabin görevlilerinin 24 saatlik grevi ülke hava taşımacılığını felce uğratması sonucu 1800 uçuşun yarısından fazlası iptal edildi. Grev yapan kabin görevlilerini temsil eden UFO sendikası, yönetimden bu yönde sinyaller aldıklarını belirtirken, gelecek birkaç gün içerisinde iş bırakma eylemi planlamadıklarını açıkladı.

Almanya'da büyük etki yaratan grevden 100 bin yolcu etkilendi. Frankfurt Havaalanı'nı kullanmak isteyen yolcular kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını savundu. Toplam 19 bin kabin görevlisinin 3'te 2'sinin üye olduğu kabin görevlilerinin UFO sendikası, Lufthansa'dan yüzde 5 maaş artışıyla birlikte, şirketin 3 bin 500 çalışanı çıkararak 1.5 milyar Euro tasarruf yapma planının rafa kaldırılmasını istediği yinelendi. Yaklaşık 10 bin çalışanı temsil eden Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü (UFO) adlı sendika, grevlerin Frankfurt, Münih, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin havalimanlarında Cumartesi sabahına kadar sürdürüldüğünü bildirirken, bazı olumlu sinyaller aldıklarını bildirdi.

Lufthansa sözcüsü Klaus Walthen grev kararı öncesinde yaptığı açıklamada sabit süreli sözleşme ile geçici işçi çalıştırma uygulamasına son vermeyi kabul ettiklerini ancak ücret artış oranı olarak yüzde 3,5'u önerdiklerini bildirdi. Lufthansa planladığı önlemleri, artan akaryakıt giderlerini düşük bilet fiyatlarıyla uçan havayolları ve Körfez'deki havayolu şirketlerinin rekabetinin ortaya çıkardığı baskıyı dengelemek için uygulamaya koyduğunu, yılın ikinci çeyrek karlarında yüzde 24 oranında bir düşüş olduğunu; 229 milyon euroya indiğini açıkladı. (Son Dakika)

"YAKIN TARİHTE GREV PLANLAMIYORUZ"

Yorumlar

...lalesi ~ 12 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli Lions ~ 12 yıl önce
ITF ve PKK yandaşları Lufthansa'nın bürolarını basıp yağmalamamış mı acaba? Çomağın ucu kendilerine dokununca terör eylemi yapmayı unutuyor bu sempatizanlar, her ne hikmetse! Neyse, yeni bi eylem için 305 saat ara vermekte fayda var, bazı sazanlara nazire olsun diye... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000