30 Ağustos 2012, Perşembe 09:06:32

VE GREV TARİHİ BELLİ OLDU

Alman havayolu devi Lufthansa'nın kabin personeli Cuma günü greve gidecek...
  • yolcu-yollu,her neyse..hipokrat yeminini bilmeyen bir insan varmı ülkemde?
  • iş kanununa yeni bir madde mi eklendi; boş gününde basın açıklaması dinlersen atılırsın diye..mazeretsiz işe gelmezsen atılırsın ama mazeretesiz işe gelmeyen de yok zaten dostum,yazılanları okurken ya anlam veremedin ya da aklın başka yerdeydi..tavsiyem daha iyi okumak (anlayarak)..saygılar..
  • Adam elini calisirken sikistirip doktordan 2 gun is gormez raporu almis olsa bile onu isten atabilirsin. Senin adalet ve hukuga bakis acin bu iste. Basin aciklamasi dinlemekte "yasadisi eylem " diimi? Yurdum insaninin yaraticiligina oldum olasi hayran olmusumdur..
  • Yaa bazi arkadaslar sacmalamayin diyorlar ama en buyuk sacmaligi kendileri yapiyor. Arkadasim ben bos gunumdeykem ister yatar ister sinemaya giderim istersem de uzaya cikarim. Demokratik hic bir ulkede buna mudahale olmaz. Ataturk diyorsun ama bu onun degil olsa olsa esadin ulkesinde olur; kafasina gore yasadisi ilan edip disiplin kurulu olusturmadan isten atmak. Biraz hukuk okusan boyle yorumlar yazmazsin, ayrica is kanununa tabi olmadigimizi iddia eden avukatlar var, yoksa sen onlardanmisin?
  • yorumunuz harikaaa (devletin yeminli doktoru) hipokrat yemini nedir araştırmanızı tavsiye ederim....iyi güldürdünüz beni
  • Sacmalayanin bini bin para.Neye gore kanunsuzmus.Is kanunlarina gore kanunsuz.Kanunsuzluga vali veya polis karar veremez.Atmayin.Ise gitmeyenin evine polis gitmez.Is kanununa gore mazeretsiz ise gitmeyenin is akdi feshedilir.Isden atilanda bir haksizlik varsa hakkini mahkemede arar.Yok oyle gurultu patirti.Burasi yol gecen ahrimi diyecem fakat ulke gercekten Ringo nun ahrina dondu.Ah ataturk ah
  • Devletin valisi- polisi karar verir kanunsuz olaylara. Thy ne zamandan beri kafasina gore kanunsuz ilan ediyor? Yoksa thy yi esad ruhlu insanlarmi yonetiyor artik? Madem kanunsuz orada bulunan bir suru polis neden mudahale etmedi?
  • TK kabin personeline dil uzatanları lufthansa uçuşuna davet ediyorum. Uc saatlik ucusun servisini sandwich dağıtarak ortalama yarım saatte tamamlayıp yatıyorlar. Gene de grev yapacaklarmış, ya bizimkiler ne yapsın?
  • Degerli arkadaslar; o gun atilanlardan 143 tanesi BOS GUNUNDEYDİ. Yani İS Bİ-RAK-MA-Dİ.. Orada bulundu ve gitti.. İs birakanlarda rapor aldi. Devletin YEMİNLİ DOKTORLARİNDAN.. Hadi bu baska bir boyut. Bu BOS GUNUNDEKİ 143 kisinin atilmasini nasil yorumluyorsunuz? Arti orada bulunan ama atilmayan 1000 kusur insanin neden atilmadigina da yuksek bilginizle yorumlarmisiniz?
  • Ogun THY calisani grev yapmadi diyene.Sagol.Ellerine saglik.Demekki THY o gun isi grev yapmadan is birakip ucus iptallerine sebep olanlari isten atmakla hakliymis.Sende diyorsun onlar grev yapmadi diye.Demekki kanunsuz eylem yapmislar.Calisan arkadaslarini engellleme ve yuhalamalarida bonusu.Magdur olanlarin ahu tuttu iste

Alman havayolu devi Lufthansa'nın kabin personeli Cuma günü greve gidecek. Ekonomik kriz sürecinde etkilenen büyük firmalardan biri olan Lufthansa'yı işçileri yeni tarife anlaşmalarının olumsuz sonuçlanması sebebi ile greve gitmekle tehdit ediyordu.

UFO adlı bir sendikanın Almanya'nın bütün havalimanlarında grev tehdidi ile başlayan süreçle ilgili olarak Lufthansa yorum yapmaktan kaçınıyor. Şirketin basın sözcüsü müşterilerin sürekli olarak Lufthansa'nın resmi internet sitesini takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Federal Anayasa Mahkemesi olağanüstü ve kontrol edilemez sebeplerden dolayı gerçekleşmeyen uçuşlardan uçuş şirketlerinin tazminat ödemeyeceği hükmünü vermişti. Pilot hariç havalimanı çalışanlarının ani grevleri kontrol edilemez olağanüstü durum olarak görüldüğü için uçuşun gecikmesinden veya gerçekleşmemesinden sorumlu tutulamıyor. Buna rağmen uçuş biletlerini direkt olarak uçuş şirketlerinden alan müşteriler daha sonraki bir uçağa binme veya uçuştan vazgeçip parasını geri alma hakkına sahip.

Uluslararası uçuşlarda uçuş şirketlerinin durumu biraz daha güç. Yurtdışı uçuşlarında şirketler müşteriyi gerekirse başka firmalar üzerinden varış noktasına taşıma şartına bağlı. Müşteriler ise bu şekilde gelişen bir transferde rotanın uzamasını veya aktarmaları kabul etmek durumunda. Yeni uçuşun belirlenme aşamasında müşteriler uçuş şirketlerinin misafiri hükmünde. Saatlerce veya günlerce beklemek zorunda kalan müşterilerin konaklama ve yeme içme ihtiyacı da uçuş şirketi tarafından sağlanmak durumunda. Bu kuralları yerine getiren uçuş şirketleri Avrupa Birliğinin belirlediği hakları yerine getirmiş oluyor.

UFO Başkanı Nicoley Bublies de Lufthansa ve yolcuların kendilerini yarından itibaren grevlere hazırlaması gerektiğini, grevin her gün birkaç saat yapılacağını ve birkaç saat önceden medya ve Lufthansa üzerinden duyurulacağını ifade etti. (Haberler)

VE GREV TARİHİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

hipokrat yemini.. ~ 12 yıl önce
yolcu-yollu,her neyse..hipokrat yeminini bilmeyen bir insan varmı ülkemde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş gününde atılma.. ~ 12 yıl önce
iş kanununa yeni bir madde mi eklendi; boş gününde basın açıklaması dinlersen atılırsın diye..mazeretsiz işe gelmezsen atılırsın ama mazeretesiz işe gelmeyen de yok zaten dostum,yazılanları okurken ya anlam veremedin ya da aklın başka yerdeydi..tavsiyem daha iyi okumak (anlayarak)..saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İs kanunu der ki; ~ 12 yıl önce
Adam elini calisirken sikistirip doktordan 2 gun is gormez raporu almis olsa bile onu isten atabilirsin. Senin adalet ve hukuga bakis acin bu iste. Basin aciklamasi dinlemekte "yasadisi eylem " diimi? Yurdum insaninin yaraticiligina oldum olasi hayran olmusumdur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ringinun ahirinda sorgu sual var ~ 12 yıl önce
Yaa bazi arkadaslar sacmalamayin diyorlar ama en buyuk sacmaligi kendileri yapiyor. Arkadasim ben bos gunumdeykem ister yatar ister sinemaya giderim istersem de uzaya cikarim. Demokratik hic bir ulkede buna mudahale olmaz. Ataturk diyorsun ama bu onun degil olsa olsa esadin ulkesinde olur; kafasina gore yasadisi ilan edip disiplin kurulu olusturmadan isten atmak. Biraz hukuk okusan boyle yorumlar yazmazsin, ayrica is kanununa tabi olmadigimizi iddia eden avukatlar var, yoksa sen onlardanmisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
yorumunuz harikaaa (devletin yeminli doktoru) hipokrat yemini nedir araştırmanızı tavsiye ederim....iyi güldürdünüz beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ringo nun ahiri ~ 12 yıl önce
Sacmalayanin bini bin para.Neye gore kanunsuzmus.Is kanunlarina gore kanunsuz.Kanunsuzluga vali veya polis karar veremez.Atmayin.Ise gitmeyenin evine polis gitmez.Is kanununa gore mazeretsiz ise gitmeyenin is akdi feshedilir.Isden atilanda bir haksizlik varsa hakkini mahkemede arar.Yok oyle gurultu patirti.Burasi yol gecen ahrimi diyecem fakat ulke gercekten Ringo nun ahrina dondu.Ah ataturk ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neye gore kanunsuz? ~ 12 yıl önce
Devletin valisi- polisi karar verir kanunsuz olaylara. Thy ne zamandan beri kafasina gore kanunsuz ilan ediyor? Yoksa thy yi esad ruhlu insanlarmi yonetiyor artik? Madem kanunsuz orada bulunan bir suru polis neden mudahale etmedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 12 yıl önce
TK kabin personeline dil uzatanları lufthansa uçuşuna davet ediyorum. Uc saatlik ucusun servisini sandwich dağıtarak ortalama yarım saatte tamamlayıp yatıyorlar. Gene de grev yapacaklarmış, ya bizimkiler ne yapsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos gununde İs birakmakmi? ~ 12 yıl önce
Degerli arkadaslar; o gun atilanlardan 143 tanesi BOS GUNUNDEYDİ. Yani İS Bİ-RAK-MA-Dİ.. Orada bulundu ve gitti.. İs birakanlarda rapor aldi. Devletin YEMİNLİ DOKTORLARİNDAN.. Hadi bu baska bir boyut. Bu BOS GUNUNDEKİ 143 kisinin atilmasini nasil yorumluyorsunuz? Arti orada bulunan ama atilmayan 1000 kusur insanin neden atilmadigina da yuksek bilginizle yorumlarmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizde zaten grev yapmadiniz diyoruz ~ 12 yıl önce
Ogun THY calisani grev yapmadi diyene.Sagol.Ellerine saglik.Demekki THY o gun isi grev yapmadan is birakip ucus iptallerine sebep olanlari isten atmakla hakliymis.Sende diyorsun onlar grev yapmadi diye.Demekki kanunsuz eylem yapmislar.Calisan arkadaslarini engellleme ve yuhalamalarida bonusu.Magdur olanlarin ahu tuttu iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000