21 Ağustos 2008, Perşembe 08:21:21

Uçaktaki Türk vatandaşının kimliği belli oldu

İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen kazada uçağın içersinde yer alan Türk vatandaşının kimliği belli oldu.

Madrid Barajas Havalimanı'nda meydana gelen kazada Spanair'a ait MD-82 tipi uçağın içersinde bulunan Türk vatandaşının Mustafa Erdil olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan Erdil'in, Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı olduğu öğrenildi.

Madrid’deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmirli sanayci Erdil’in düşen uçakta biletinin olduğu ve binmeden önce ailesiyle telefonla görüştüğü, ancak kendisinden daha sonra hiçbir haber alınamadığı belirtildi.

Büyükelçilik yetkilileri, Mustafa Erdil’in bir yakının Madrid’e gelmek istediğini ve bunun için İspanyol makamlarından vize talebinde bulunduğunu kaydetti.

Bu arada, kazada ölenlerle ilgili telefon hattı açan Spanair şirketi, diğer tüm yolcular gibi Erdil’in de uçağa binip binmediği konusunda henüz bir açıklama yapılamayacağını bildirdi.

Kazada ölenlerin büyük çoğunluğunun cesetlerinin kömür haline gelmesinden veya kimliklerin kayıp olmasından dolayı ölen ve yaralananlar için kimlik tespiti yapılması neredeyse imkansız hale geldiği belirtilirken, yetkililer bunun için yolcu yakınlarından bu konuda yardım istediler.

Spanair yetkilileri, tüm kimliklerin tespit edilmesinden sonra ilk başta ailelere sonra da kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.

Uçağın yapmakta olduğu Madrid-Las Palmas seferinin Alman Lufthansa Havayolları ile ortak uçuş olduğu ve bundan dolayı çok sayıda yabancı turistin bulunabileceği belirtildi.

UÇAĞIN İÇİ YANMIŞ CESETLERLE DOLU

Kurtarma ekipleri ise ölü sayısının 140’dan fazla olduğunu, sadece 26 kişinin kurtulmuş olabileceğini söylüyor ve uçağın içinden yanmış cesetler çıktığını belirtiyor. Olay yerinde 50’den fazla ambulans bulunuyor.

Kazadan sonra Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birçok bakan tatillerini yarıda keserek Madrid’e gelmeye başladı.

UÇAK İKİYE AYRILDI

Uçağın düşüş nedenine ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, televizyonlarda motorlardan birinin durduğu iddiası ortaya atıldı.

Yerel TeleMadrid televizyonu ve El Mundo gazetesi ise uçağın kazada iki parçaya ayrıldığını bildirdi.

KURTULAN ARASINDA 2 BEBEK DE VAR

Bu arada, kazadan yaralı olarak kurtulanlar arasında 2 bebeğin bulunduğu, bazı yolcuların sadece birkaç yara bereyle kurtuldukları ifade edildi.

Madrid’in tarihindeki en büyük ikinci uçak kazası olması nedeniyle 3 günlük yas ilan edilen başkentte yarın 5 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı.

Öte yandan, Spanair firması, düşen MD-82 tipi uçağın son yıllık kontrolünün 24 ocak tarihinde yapıldığını, ve uçağın tüm teknik durumunun normal olduğunu belirterek, ölenlerin ailelerine saygıdan dolayı spekülasyon yapılmamasını istedi. Spanair yetkilileri, “Şu anda bizim için tek önemli olan kurbanların yakınları” açıklamasında bulundu.

Kazadan dolayı bir süre kapalı tutulan Barajas Havaalanı’nın yeniden ulaşıma açılmasının ardından uçuşların normale döndüğü bildirildi.

UÇAKTA 2’Sİ BEBEK TOPLAM 22 ÇOCUK VAR

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Barajas Havaalanı’nda dün meydana gelen uçak kazası sonrası açıklanan yolcu listesinde 2’si bebek toplam 22 çocuk bulunuyor.

Spanair tarafından açıklanan 162 kişilik yolcu listesinde, İspanyol yolcuların dışında Türk vatandaşı Mustafa Erdil’in ismi de yer alırken Alman, İsviçreli, Şilili ve Afrikalı yolcuların da bulunduğu görüldü.

Bu arada, 153 kişinin öldüğü ve 19 kişinin yaralı bulunduğu kazada, 2 kişinin kayıp gözüktüğü kaza bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Tatilini yarıda keserek Madrid’e gelen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, “Korkunç trajediden dolayı hükümet olarak sarsılmış ve çok etkilenmiş durumdayız” dedi.

Zapatero, kazanın nedeninin açıklığa kavuşturulması için oluşturulan komisyonun çok hızlı çalışma yürüttüğünü de belirtti.

Uçaktaki Türk vatandaşının kimliği belli oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000