11 Aralık 2008, Perşembe 08:16:00

Uçakta çocuk istemiyorlar!

Online-Reise-Community TripAdvisor adlı kuruluşun 2009 Havayolu Seyahati Trendleri başlığıyla gerçekleştirdiği anket çalışması sonuçlarına göre, en çok kendi ulusal havayolları Lufthansa ile yolculuğu tercih eden Alman tatilciler, uçak kabininde çocuk olmamasını yeğliyorlar.

Online-Reise-Community TripAdvisor adlı kuruluşun 2009 Havayolu Seyahati Trendleri başlığıyla gerçekleştirdiği anket çalışması sonuçları, Alman tatilcilerinin, nasıl bir havayolu seyahati istediklerini ortaya koydu.

Lufthansa en sevilen havayolu şirketi
Anket çalışması sonuçlarına göre, ankete cevap verenlerin yüzde 24’ü ulusal havayolu şirketi Lufthansa ile uçmayı tercih ediyor. Yüzde 19’unun ise İrlanda merkezli ucuzcu havayolu şirketi Ryanair’i en son tercih edecekleri havayolu şirketi olarak beyan ettikleri belirtiliyor. Almanların en sevdiği havalimanı ise yüzde 13 ile Singapur Changi olurken, Frankfurt Havalimanı yüzde 12 ile ikinci, Dubai Havalimanı ise yüzde 6,5 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Alman tatilcilerin en fazla önem verdikleri faktörlerin başında ise yüzde 57’şer oyla fiyat ve güvenlik geliyor. Aktarma yapmayı da sevmeyen Alman tatilcilerin yüzde 49’unun ise non-stop uçuşları tercih ettikleri ifade ediliyor.

İnternet ve cep telefonu rahatsız edici unsurlar
Uçakta internet ve cep telefonu kullanımına da pek sıcak bakmayan Almanların 2009 Havayolu Seyahati Trendleri anketine cevap verenlerinin yüzde 52’si uçakta kablosuz internet kullanımına ‘evet’ derken, bunlardan yalnızca yüzde 11’inin bu hizmet için ekstra ücret ödemeye hazır olduğu belirlendi. Yüzde 48’lik kesim ise uçak kabininin dünyada internetten arındırılmış ender yerlerden biri olarak kalmasından yana görüş bildirdiği belirtiliyor.

Alman tatilcilerin uçakta cep telefonu kullanımına ise internete oranla çok daha fazla oranda karşı oldukları dikkat çekiyor. Ankete katılan Almanların sadece yüzde 13’ü bulutların üzerindeyken ulaşılır olmayı önemsediğini bildirirken, yüzde 87 gibi ezici bir çoğunluk ise uçuş sırasında cep telefonu ile konuşmak istemediğini ve rahatsız edici telefon ve uzun konuşma seslerini duymak istemediğini dile getirdi.

‘Uçak kabini kafa dinleme yeri, çocuk olmasın’
Uçak kabinini tam bir “kafa dinleme” yeri olarak gören Almanların, küçük çocuları da uçak kabininin bu “büyülü huzur atmosferini” bozucu unsurlardan biri olarak gördükleri anlaşıldı. Ankete katılanların dörtte üçü çocuklu aileler için uçakta özel bir yer ayrılmasını uygun görürken, yüzde 16’lık bir kesim ise uçağa çocuk alınmasını yasaklayan bir uygulamayı destekleyeceğini beyan etti.

Uçakta rahatına düşkün Almanların, pencere kenarını çok sevdikleri de anketten çıkan bir başka sonuç olarak göze çarptı. Ankete yanıt veren Almanların yüzde 82’isi ilerde pencere kenarında oturbilmek için ekstra ücret farkı ödemeye hazır olduklarını belirttiler.

Ne olursa olsun uçakla seyahatten vazgeçmiyorlar
Anket çalışmasının sonuçlarında, uçakla seyahatten vazgeçmeyeceklerini belirten Almanların oranının da yüksek olduğu dikkat çekiyor. Bir süredir tartışılan uçak yolcularının kilolarına göre ödeme yapmasının da Almanları havayolu seyahatinden kolay kolay soğutamayacağı anlaşılıyor. Ankete yanıt verenlerin yüzde 37’si böylesi bir durumda başka bir aracı tercih edebileceğini söylerken, yüzde 63’ü ise kesinlikle havayolundan vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Uçakta çocuk istemiyorlar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000