06 Eylül 2011, Salı 08:37:25

TEKLİFLER HAVADA UÇUYOR!

Ekonomik krizin giderek derinleştiği Avrupa’da, havayolu sektöründe özelleştirme süreci hızlandı...
Ekonomik krizin giderek derinleştiği Avrupa’da, havayolu sektöründe özelleştirme süreci hızlandı. Özellikle İspanya, Portekiz gibi Avro bölgesinde ekonomileri zayıf olan ülkeler, havayolu şirketleri ve havaalanı işletmelerini özellştirmeye açtılar. Müşterileri ise Almanya ve Fransa gibi AB’nin güçlü ülkeleri.

Avro bölgesinde yer alan İspanya, Portekiz gibi ülkeler, havayolu şirketleri ve havaalanı işletmelerini özelleştirmek için harekete geçtiler.
 
Portekiz, ulusal havayolu şirketi TAP’ı satın alması için Alman Havayolları Lufthansa’ya teklif götürürken, Antalya Havalimanı dışhatlar terminalini de işleten bir diğer Alman şirketi Fraport da İspanya’da Madrid ve Barcelona havaalanları ile ilgilendiğini açıkladı. 
 
Portekiz Başbakanı’ndan Lufthansa’ya çağrı
 
Ulusal havayolu şirketi TAP’ı özelleştirmek iseyen Portkeiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Alman basını aracılığıyla Alman Havayolları Lufthansa’yı TAP’ı almak üzere ülkeye davet etti. TAP’a yapacağı yatırımla, Lufthansa’nın özellikle Güney Amerika ve Afrika pazarlarında büyüyeceğine dikkat çeken Başbakan Coelho, TAP’ın yüksek sayıdaki Brezilya bağlantılarının, talebin giderek arttığı bu hatta Lufthansa için önemli bir stratejik avantaj yaratacağını kaydetti. İngiliz Havayolları British Airways ve İspanyol Havayolları Iberia ortaklığı ile kurulan IAG ve Brezilya Havayolları TAM’ın da ilgilendiği TAP’ın Lufthansa için cazip olabileceği belirtiliyor. 
 
Lufthansa sessiz
 
Portekiz başbakanının çağrısına sessiz kalan Lufthansa yönetiminin ise son zamanlarda bünyesindeki Avusturya Havayolları AUA, BMI ve Germanwings gibi şirketlerin zararını kapatmaya odaklandığı ifade ediliyor.
 
İspanya havaalanlarını özelleştiriyor, Fraport devrede
 
Merkezi Frankfurt’ta olan Antalya dışhatlar teminalinin de işletmecisi Fraport’un ise İspanya’nın iki önemli havalimanı Madrid ve Barselona ile ilgilendiği belirtiliyor. İspanyol hükümetinin borçlarını azaltmak için özelleştirmeye açtığı havalimanları ile Fraport’un yanısıra yerli firmalardan FCC, Ferrovial ve otoyol firması Abertis’in de ilgilendiği ifade ediliyor. 
 
İspanyol hükümeti, Madrid Barajas ve Barselona El Prat havalimanlarının özelleştirilmesi sonucu 5,3 milyar avro gelir elde etmeyi planlıyor.
TEKLİFLER HAVADA UÇUYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000