22 Temmuz 2011, Cuma 08:07:40

TEKLİF HALA GEÇERLİ

Akşam Gazetesi köşe yazarlarından Çiğdem Toker, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede "Ercan'a Lufthansa'yı indirirseniz, biz de limanları açarız" dediğini Egemen Bağış'a hatırlattı. Bağış bu teklifin İngiltere için de geçerli olduğunu belirtti.
  • ÖLME EŞŞEĞİM ÖLME :)
'Türkiye'nin AB Bakanı olarak taahhüt ediyorum: Eğer Lufthansa veya British Airways'in uçakları Ercan Havaalanı'na inerse, biz de limanları gemilere açarız. 1987'ye kadar zaten açıktı. Bu, diplomatik tanıma anlamına gelmez. Bugün pek çok ülke Tayvan'ı tanımaz ama ticaretini yapar. Tıpkı onun gibi.'

Bakan Bağış, dün Alanya'daydı.

Bu önemli taahhüdü, telefonda açıkladı.

Bağış'a Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık dört ay önce Merkel ile yaptığı görüşmeyi hatırlatıp 'Yeni Kıbrıs politikasında bu teklif yürürlükte midir?' sorusunu yönelttim.

Önce o hatırlatma:
Bir grup gazeteci, 28 Şubat'ı 1 Mart'a bağlayan gece, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın uçağındaydık.
İki günlük Almanya gezisini tamamlayan Erdoğan, Merkel'le görüşmesinin 'Kıbrıs' başlığını bizlerle paylaşırken şöyle demişti:
'Merkel'e Hristofyas ile Kuzey arasında 47 görüşme yapıldığını, Güney'in hep kaçtığını söyledim. Buna inanamadı. 'Ciddi misiniz?', dedi. Ben de Ban Ki Mun'la görüşün dedim. Ban Ki Mun'un özel temsilcisi Downer bile bıktı. Çekilmek istiyor.

Bir alternatif daha getirdim kendisine. (Merkel'e) İlla Ankara Anlaşması'nı önümüze koyarsanız, 'biz kapıları açarız ama eşzamanlı olarak yaparsanız varız' demiştik. Şimdi de şunu söylüyoruz: Gelin Ercan'a Lufthansa'yı indirelim. Ercan'a Lufthansa'yı indirebilirseniz biz de limanları açalım. Buna cesaret edemiyorsanız İngiltere garantör ülkedir. O zaman British Airways, Ercan'a insin, limanları açalım dedim. Merkel de 'buna çalışalım' dedi."

TEKLİF HALA GEÇERLİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ÖLME EŞŞEĞİM ÖLME :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000