28 Ağustos 2012, Salı 16:17:48

SÜRESİZ GREV KARARI!

Alman Havayolları Lufthansa'ya grev uyarısı yapıldı...
  • Gelişmiş toplumlarda insanlar haklarını yasal yollarla arıyorlar, bizim ülkemizde ise hakkınız olanı yasal yollarla aramaya kalktığınızda, işten atılırsınız, bakın 300 arkadaşımıza, sendika yanlarında mı acaba? ya da birlikte çalıştığı mesai arkadaşları? biz yasal yolla hakkımızı aramayı öğrenmeden önce kime güveneceğimizi, kiminle arkadaşlık yapacağımızı, hiç kimsenin kölesi olmamayı öğrenmeliyiz.
  • Hadi Lufthansa cilar goreyim sizi.Batirin sirketinizi.THY na daha cok yolcu gelsin.
  • Bizim içimizde kraldan çok kralcılar koltuğu/yeri sağlam kalsın diye korkaklık rekoru kıranlar sayesinde patron daha çok ümüğünüzü sıkacak sizin. Bunlar daha iyi günleriniz.
  • işverenin hakları var da çalışanın hakkı yok mu? ztn türkiyede başımıza ne geliyorsa (her konuda) senin gibi vurdumduymaz, tepkisiz, amansendeciler gibi olan halk yüzünden geliyor. herkes kendi çıkarı peşinde, toplu hiç bir eylem yapılaz türkiyeyde. işte bu yüzden de patronlar işçilerini, hükümet haklını istediği gibi yönetir.
  • aynısını thy de de istiyoruz !!!!!!!! haydi kabinciler !!!
  • maalesef TC'de cogunlukla boyle dusunuluyor, genelikle sahsi cikar elde etmek icin.Yanlis anlasilmasin yalaklik etmek isteniliyor demiyorum. Ve iste bunun icindirki AB ulkelerinde birlik ve beraberlik vardir ne pahasina olursa olsun, oysa TC'de buna ulasabilmek iste bunun icin olamaz!!!! Ve bunun hic AB kanunlariyla alaakasi yoktur(dusunulenin aksine), Ayni zaman ve nedenlerden dolayi TC'de 300 adam atilir. Ve aynen bu sebeplerden dolayi TC'yi kriz teget gecti (PPP::), dalgaya bak). Burada satir arasini okumak gerekir ve bunu yazar iken okuyacaklarin miktarini sahsen biliyorum (Aziz nesin'e sormak gerek). Uzun lafin kisasi TC'liler ne zaman BOL VE YONETICILERE hayir derse(bu AKP olabilir ve/veya daha basitce evinizdeki yoneticide olabilir), taaa tepeden sana kadar haaaa iste ozaman adam oluruz......... huffffffffffffff neden yaziyorum anlamiyorum ..... neyseee
  • nasil iştir bu? sirket kar etmek için işten cikarmalar olacak diye sinyaller veriyor, bunlar grevle cevap verme cabasindalar. yangina körükle gitmek değilmidir bunun adı? acik ifade etmek istiyorum, bence grev yapmak ve bir sirketi zor duruma düşürmek, iş ahlakina aykırı tabiri caizse şirkete yapilmis santaj olarak görüyorum.
  • ulan ne geri kalmış çaağdışı bir ülkesiniz siz ,sizde hala grevmi var bakın çağ atlamış ileri demokrasi türkiyeye burda grev varmı,hemen yerisn tekmeyi...
  • kendi ufak dunyanızdan kurtulup kafayı kaldırdıgınızda, havacılık sektorunun nasıl ciddi sorunlarla karsı karsıya oldugunu ve her gecen gun daha da kotuye gittiğini gorebilirsiniz , gidişat cok kotu low cost carrier a doner 10 yıl içinde tum şirketler....
  • bochum denen çakma alman. güzel Türkçemiz yerine neden almanca yazıyorsun? yoksa yeterli değilmi Türkçen? seninle dalga geçtim diye mi Türkçe konuşamıyorsun? kapat bakalım çeneni

Alman havayolları Lufthansa çalışanları süresiz grev kararı aldı. Başlangıç tarihi henüz açıklanmayan grev, havayolu şirketinin Almanya'daki tüm uçuşlarını etkileyecek. Lufthansa ile kısa adı UFO olan Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü adlı sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Salı sabah saatlerine kadar yürütülen görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine sendika üyeleri süresiz greve gitme kararı aldı.

Grevin zamanı hakkında bilgi vermeyen sendikanın yönetim kurulu başkanı Nicoley Baublies, "Orta vadede süresiz bir grev hazırlığı yapılacak" dedi. O döneme kadar kısa vadede sınırlı olarak iş bırakma eylemleri düzenleneceğini belirten Baublies, bunun nasıl olacağının henüz kararlaştırılmadığını kaydetti. Ancak zaman ve mekan olarak kısıtlı grevler yapılabileceği ve en fazla birkaç saat önce haber verileceği belirtildi.

Çarşamba gününden itibaren kabin görevlilerinin grevi dolayısıyla çok sayıda uçuşun iptal edilebileceği ve gecikmeler olacağı belirtiliyor. Ancak sendika yetkilileri, salı günü herhangi bir iş bırakma eylemi yapılmayacağını bildirdi.

Yüzde 5 zam talebi

Havayolu şirketinin yaklaşık 19 bin kabin görevlisi bulunuyor. Üç yıldır neredeyse hiç zam almayan çalışanlar, önümüzdeki 15 ay için yüzde 5'lik ücret artışı talep ediyor.

Öte yandan, sendika, Lufthansa'nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde sınırlı sözleşmeli geçici elemanlar istihdam etme planlarına da karşı çıkıyor.

Lufthansa, maliyetlerini kısmak ve karını desteklemek için idari birimlerde çalışan 3 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Avrupa'nın ikinci büyük havayolu şirketi Lufthansa, yüksek akaryakıt fiyatları ve vergiler yüzünden bu yılın ilk çeyreğinde 397 milyon euro zarar ettiğini bildirmişti. Şirket, geçen yıl ilk çeyrekte de 507 milyon euro zarar etti. (Deutsche Welle)

SÜRESİZ GREV KARARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

just a crew ~ 12 yıl önce
Gelişmiş toplumlarda insanlar haklarını yasal yollarla arıyorlar, bizim ülkemizde ise hakkınız olanı yasal yollarla aramaya kalktığınızda, işten atılırsınız, bakın 300 arkadaşımıza, sendika yanlarında mı acaba? ya da birlikte çalıştığı mesai arkadaşları? biz yasal yolla hakkımızı aramayı öğrenmeden önce kime güveneceğimizi, kiminle arkadaşlık yapacağımızı, hiç kimsenin kölesi olmamayı öğrenmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel gunler gorecegiz cocuklar ~ 12 yıl önce
Hadi Lufthansa cilar goreyim sizi.Batirin sirketinizi.THY na daha cok yolcu gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz eşek oldukça ~ 12 yıl önce
Bizim içimizde kraldan çok kralcılar koltuğu/yeri sağlam kalsın diye korkaklık rekoru kıranlar sayesinde patron daha çok ümüğünüzü sıkacak sizin. Bunlar daha iyi günleriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanunen şantaj a ~ 12 yıl önce
işverenin hakları var da çalışanın hakkı yok mu? ztn türkiyede başımıza ne geliyorsa (her konuda) senin gibi vurdumduymaz, tepkisiz, amansendeciler gibi olan halk yüzünden geliyor. herkes kendi çıkarı peşinde, toplu hiç bir eylem yapılaz türkiyeyde. işte bu yüzden de patronlar işçilerini, hükümet haklını istediği gibi yönetir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydi ~ 12 yıl önce
aynısını thy de de istiyoruz !!!!!!!! haydi kabinciler !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanunen santaj kardesim.. ~ 12 yıl önce
maalesef TC'de cogunlukla boyle dusunuluyor, genelikle sahsi cikar elde etmek icin.Yanlis anlasilmasin yalaklik etmek isteniliyor demiyorum. Ve iste bunun icindirki AB ulkelerinde birlik ve beraberlik vardir ne pahasina olursa olsun, oysa TC'de buna ulasabilmek iste bunun icin olamaz!!!! Ve bunun hic AB kanunlariyla alaakasi yoktur(dusunulenin aksine), Ayni zaman ve nedenlerden dolayi TC'de 300 adam atilir. Ve aynen bu sebeplerden dolayi TC'yi kriz teget gecti (PPP::), dalgaya bak). Burada satir arasini okumak gerekir ve bunu yazar iken okuyacaklarin miktarini sahsen biliyorum (Aziz nesin'e sormak gerek). Uzun lafin kisasi TC'liler ne zaman BOL VE YONETICILERE hayir derse(bu AKP olabilir ve/veya daha basitce evinizdeki yoneticide olabilir), taaa tepeden sana kadar haaaa iste ozaman adam oluruz......... huffffffffffffff neden yaziyorum anlamiyorum ..... neyseee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanunen santaj ~ 12 yıl önce
nasil iştir bu? sirket kar etmek için işten cikarmalar olacak diye sinyaller veriyor, bunlar grevle cevap verme cabasindalar. yangina körükle gitmek değilmidir bunun adı? acik ifade etmek istiyorum, bence grev yapmak ve bir sirketi zor duruma düşürmek, iş ahlakina aykırı tabiri caizse şirkete yapilmis santaj olarak görüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çağ dışı ~ 12 yıl önce
ulan ne geri kalmış çaağdışı bir ülkesiniz siz ,sizde hala grevmi var bakın çağ atlamış ileri demokrasi türkiyeye burda grev varmı,hemen yerisn tekmeyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dfgh ~ 12 yıl önce
kendi ufak dunyanızdan kurtulup kafayı kaldırdıgınızda, havacılık sektorunun nasıl ciddi sorunlarla karsı karsıya oldugunu ve her gecen gun daha da kotuye gittiğini gorebilirsiniz , gidişat cok kotu low cost carrier a doner 10 yıl içinde tum şirketler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 12 yıl önce
bochum denen çakma alman. güzel Türkçemiz yerine neden almanca yazıyorsun? yoksa yeterli değilmi Türkçen? seninle dalga geçtim diye mi Türkçe konuşamıyorsun? kapat bakalım çeneni

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000