12 Aralık 2008, Cuma 08:01:02

Star Alliance'a taze kan

Küresel havayolu ittifakı Star Alliance'ın yıllık yönetim kurulu toplantısında, Brüksel Havayolları'nın birliğe katılmasına karar verildi.

Birlik üyesi havayolu şirketlerinin üst yöneticileri, United Airlines'in evsahipliğinde Chicago Omni Otel'de gerçekleştirilen toplantıda biraraya geldiler.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan United Airlines Üst Yöneticisi (CEO) Glenn Tilton, küresel ekonomideki olumsuz gelişmelere karşın, Star Alliance'ın her anlamda büyümesini sürdürdüğünü dile getirerek, bu kapsamda Brüksel Havayolları'nın, birliğin yeni üyesi olması yönünde bir karara vardıklarını açıkladı.

 
Brüksel Havayolları Üst Yöneticisi Bernand Gustin de Star Alliance'a üye olmaktan gurur duyduklarını belirterek, Brüksel Havayolları'nın, küçük bir havayolu şirketi olmasına karşın birliğe çok şey katacağına inandığını söyledi.

Gustin, Brüksel'den, filosundaki 45 uçağıyla Afrika'da 16 ve Avrupa'da 60 noktaya günde 300 uçuş gerçekleştiren Brüksel Havayolları'nın, müşteri tabanını Star Alliance üyeleriyle paylaşmaktan memnuniyet duyacağını bildirdi.

Brüksel Havayolları'nın yüzde 45'i, eylül ayında Lufthansa Havayolları tarafından satın alınmıştı. 2007 yılında yaklaşık 6 milyon yolcu taşıyan ve 3 bin çalışana sahip şirketin cirosu 2007'de 932 milyon Avro oldu.

Lufthansa sponsorluğunda birliğe davet edilen şirket, 12-18 ay içinde birliğe adapte edilecek.

Star Alliance'a taze kan

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000