22 Kasım 2012, Perşembe 09:05:28

PİLOTUN MİGREN KRİZİ TUTUNCA...

Bir yolcu uçağının yardımcı pilotu uçak havadayken hastalanınca uçağı kokpitinde sağ koltuğuna bir yolcu oturdu. Yolcunun profesyonel bir pilot olması büyük şans olarak değerlendirildi.
  • Ucakta doktor varmı diye anons yapılınca ,ben pilotum mü demiş halbuki hostese mı ihtiyac varmış ? ........ Ne lan bu
  • adamdaki karizmayı düşünsenize, ben 747-400 pilotuyum. ;)
  • Bence en az 3 görevli pilot uçakta vardır.Neticede okyanus ötesi bi uçuş ve videolarda youtube da gördüğüm kadarıyla hep 3 pilot oluyor.
  • migrenin bukadar kötü bir hastalık olduğunu bilmiyordum.başıma gelmedi herhalde ondandır.okyanus düz uçuş zaten ama yinede zordur tabi.747 de zaten herzaman en az 3 kişi olur biliyordum kokpitte.izlediğim filmlerden öyle değilmiş demek.bu uçuş en az 6-7 saat sürer zaten.ekstra ekip olması gerekir zaten...321 dubaiye giderken olmuyormu?
  • Migreni olan adami niye pilot olarak calistirmaya devam ediyorlarmis.
  • Almanya yakın ve uçak çok hızlı olduğu için iki veya tek pilot uçuyormuş. Galiba bu uçuş iki pilotla yapılmış. Çünkü mesafe oldukça uzak.
  • Biraz fason bir habermiş gibi geldi söylenen route u göz önüne alınca ilave ekipsiz bu uçak nasıl gidiyor ki ?
  • 1- ABD uçuşlarında kokpit ekibi 3 kişiden oluşur 2- Benzer durumda sdece doktor değil pilot anonsu da yapılabilmektedir saygılar
  • uçakta pilot varmı değil,doktor varmı anonsu yapılmış,sayın sözcü!
  • Okyanus gececek ucagi nasil tek pilot kullanir? THY'de bile 3 pilot var.

Lufthansa hava yolu şirketine ait Boeing 747-400 uçağı, ABD'de Newark şehrinden Almanya'nın Frankfurt şehrine sefer yaparken uçağın yardımcı pilotunun havada migren krizi tuttu. Yardımcı pilot uçağı kullanamaz hale gelince mürettebat çaresizlik içinde kıvranmaya başladı. 264 yolcusu olan uçakta mürettebatın imdadına yolcular içinde bulunan North American Airlines hava yolu şirketi pilotu yetişti. Boeing 747-400 uçaklarını kullanmak için her türlü yetkiye sahip olduğu bildirilen pilot, uçağın salimen indirilmesinde kaptan pilota yardım etti. Uçak, acil durum sebebiyle Dublin Havaalanı'na indirildi.

Hastalanan yardımcı pilotun Dublin'de hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Sefer, başka bir yardımcı pilotun gelmesi ve 6 saat gecikmeyle devam etti ve nihayet uçak Frankfurt'a indi.

Lufthansa hava yolları, pilot yolcunun Boeing 747'leri kullanmak için her türlü yetkiye sahip olduğunu bildirdi.

Mürettebattan biri, "Kalabalık içinde biri hastalanınca insanlar 'Aranızda doktor var mı?' diye bağırırlar. Biz o zor durumda uçakta bir pilotun olabileceğine hiç ihtimal vermedik. Yolcular arasında profesyonel bir pilot olması büyük şans oldu" diye konuştu. (Türkiye)

PİLOTUN MİGREN KRİZİ TUTUNCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Nası yani ~ 11 yıl önce
Ucakta doktor varmı diye anons yapılınca ,ben pilotum mü demiş halbuki hostese mı ihtiyac varmış ? ........ Ne lan bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
adamdaki karizmayı düşünsenize, ben 747-400 pilotuyum. ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
Bence en az 3 görevli pilot uçakta vardır.Neticede okyanus ötesi bi uçuş ve videolarda youtube da gördüğüm kadarıyla hep 3 pilot oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisiniz ~ 11 yıl önce
Okyanus gecen ucuslarda en az 3 pilot vardir.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
migrenin bukadar kötü bir hastalık olduğunu bilmiyordum.başıma gelmedi herhalde ondandır.okyanus düz uçuş zaten ama yinede zordur tabi.747 de zaten herzaman en az 3 kişi olur biliyordum kokpitte.izlediğim filmlerden öyle değilmiş demek.bu uçuş en az 6-7 saat sürer zaten.ekstra ekip olması gerekir zaten...321 dubaiye giderken olmuyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthansa iniste ~ 11 yıl önce
Migreni olan adami niye pilot olarak calistirmaya devam ediyorlarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gonzales ~ 11 yıl önce
Almanya yakın ve uçak çok hızlı olduğu için iki veya tek pilot uçuyormuş. Galiba bu uçuş iki pilotla yapılmış. Çünkü mesafe oldukça uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engerek ~ 11 yıl önce
Biraz fason bir habermiş gibi geldi söylenen route u göz önüne alınca ilave ekipsiz bu uçak nasıl gidiyor ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 11 yıl önce
1- ABD uçuşlarında kokpit ekibi 3 kişiden oluşur 2- Benzer durumda sdece doktor değil pilot anonsu da yapılabilmektedir saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
uçakta pilot varmı değil,doktor varmı anonsu yapılmış,sayın sözcü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
"Kalabalık içinde biri hastalanınca insanlar 'Aranızda doktor var mı?' diye bağırırlar. Biz o zor durumda uçakta bir pilotun olabileceğine hiç ihtimal vermedik. Yolcular arasında profesyonel bir pilot olması büyük şans oldu.Kendileri doktor varmı diye bağırmışlarmı anlaşılmamış bu kısmı .Ondan net olamadım
Selo ~ 11 yıl önce
Okyanus gececek ucagi nasil tek pilot kullanir? THY'de bile 3 pilot var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000