03 Nisan 2010, Cumartesi 14:06:56

Pilotlar arabulucu istedi

Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotları, toplu sözleşme görüşmelerinde başarı sağlanması için baskı yapmak amacıyla bu ay yapacaklarını açıkladıkları 4 günlük grev yaklaşırken arabulucunun şirket yönetimi ile devreye girmesini kabul etti.
  • Alman pilotlar grev yapıyorsa, Türk pilot alsınlar. Daha az masraflı, sendikasız, daha az paraya çalışan, kendi eğitim masraflarını kendisi ödeyen v.s. Alman pilotlar da Türk şirketlerine girsin. Malum bizimkiler kabuklu yemeyi daha çok seviyor :)))
  • atacaksın hepsini işten görecekler dünyanın kaç bucak oldugunu...aç gözlüler...oturdugunuz yerden dünyanın parasını alın birde greve gidin...sanki çok matah bir ş yapıyorsunuz?

Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve iş güvencelerinin sağlanması konusunda anlaşamayınca geçen Şubat ayında 1 günlük grev yaparak uçmayan 4 bin 800 pilot 13- 16 Nisan tarihleri arasında yeniden iş bırakacaklarını açıklamıştı.

Pilot sendikası Cockpit, Lufthansa yönetiminin, pilotlara 21 ay boyunca ücret artışı yapılmamasını ve diğer bazı kötü şartlar önerdiği için anlaşmaya varılamadığını duyurmuştu. Son açıklama, pilot sendikası Cockpit sendikası tarafından Frankfurt kentinde yapıldı. Açıklamada, sendikanın arabulucu vasıtasıyla şirket yönetimiyle görüşmelere başlamaya hazır olduğu ve Lufthansa pilotlarının görüşmeler süresince eylem yapmama kararı aldığı belirtildi.

Alınan karar doğrultusunda Lufthansa pilotlarının bu ay içinde grev yapmaması bekleniyor.

Pilotlar arabulucu istedi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Alman pilotlar grev yapıyorsa, Türk pilot alsınlar. Daha az masraflı, sendikasız, daha az paraya çalışan, kendi eğitim masraflarını kendisi ödeyen v.s. Alman pilotlar da Türk şirketlerine girsin. Malum bizimkiler kabuklu yemeyi daha çok seviyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atacaksın hepsini işten görecekler dünyanın kaç bucak oldugunu...aç gözlüler...oturdugunuz yerden dünyanın parasını alın birde greve gidin...sanki çok matah bir ş yapıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000