18 Nisan 2010, Pazar 06:44:12

"Oneworld ittifakı çökebilir"

Yaklaşık iki yıldır birleşme için flört eden British Airways (BA) ile Iberia Havayolları geçtiğimiz günlerde en azından kağıt üzerinde anlaşmaya vardılar.
  • orta amerika ve latin amerika kıtası oneworld ittifakının tekelinde.eğer çökerse bu ittifak en azından bu kıtadaki ülkelere uçmak daha ucuza gelebilir.
Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Avrupa'nın konsolide ciro olarak üç numaralı havayolu yaratılmış olacak. Fiili birleşmenin yıl sonunda tamamlanması öngörülürken, kurulacak yeni şirket 'International Airlines Group'un yüzde 56'lık hissesi BA'e, yüzde 44'lük hissesi ise Iberia Havayolları'na ait olacak. Bilindiği üzere her iki havayolu aynı zamanda Oneworld havayolu ittifakının da üyesi.

Özellikle AirFrance-KLM birleşmesi ve Lufthansa grubunun satın almalar suretiyle büyümesi bu birleşmeyi BA ve Iberia için neredeyse kaçınılmaz bir hale getiriyordu. Yapılan hesaplara göre beş yıl sonunda yıllık 534 milyon dolarlık bir sinerji yaratılması bekleniyor. Her ne kadar ortak bir şirket kurulmuş ise de BA ve Iberia markaları korunmaya devam edecek. Birleşmenin önündeki en büyük engel, İngiliz havayolunun çalışanları ile emeklilik maaşları ve ödemeleri konusunda yıl sonuna kadar anlaşma sağlayamama ihtimali. Şayet BA, çalışanları ile yapacağı anlaşmanın finansal detaylarında Iberia'yı ikna edemezse Iberia'nın sadece 20 milyon Euro ödeyerek anlaşmadan vazgeçme hakkına sahip bulunuyor. Kanımca mutlaka birleşecekler, zira aksi halde American Airlines ile liderliğini yaptıkları Oneworld ittifakı çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Tolga Turgut
"Oneworld ittifakı çökebilir"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
orta amerika ve latin amerika kıtası oneworld ittifakının tekelinde.eğer çökerse bu ittifak en azından bu kıtadaki ülkelere uçmak daha ucuza gelebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000