22 Şubat 2012, Çarşamba 08:30:57

MİLYON DOLARLARCA ZARAR VAR!

Frankfurt havalimanında grev hafta sonuna kadar uzatıldı.
  • Zaman birlik olma zamanidir, herkes bal kaymak yerken esas calisanlara ne maas zammi ne de baskilari ve isten atma korkulari bitmiyor, biz hep birlikte olmazsak hepimizin gelecegini ve bunca emegini heba edecekler..
  • almanlar gerçekten övgüye örnek cesurca bir hak arayışı ve mücadelesi sergiliyorlar.büyük bir ihatimalle de istedikleri hakları söke söke alacaklar.onlar başarıyor,biz neden yapamayalım aynısını ? darısı thy çalışanlarının başına.dünya deviyiz diyeceksin,yabancı havayollarını satın alacagız diyeceksin ama hakettiğimizi vermeyeceksin,yok öyle. 2 yıldır imzalanmayan TİS sonucunda işverenin dalga geçer gibi personeline layık gördüğü teklif ettiği yüzde 3 gibi komik bir rakama razı olmayanların harekete geçme zamanı.biz çalışanlar olarak yüzde 3 ten fazlasını hakediyoruz.torpilli dünkü müdürlere,başkanlara gelince para bol bizlere yani gariban işçiye,memura gelince para yok diyorlar.
  • ICFraport' da bu cesareti gösterememiş, şartların düşürülmesine göz yummuş sinmiştir. Tüm çalışan müdür ve amirlerine ibret olsun, birlik öyle olur, Fraport kendi memleketinde ICF planlarını uygulayamadı, uygulatmamak için direniyorlar. Bravo hepsine yüreklerine cesaretlerine.
Frankfurt havalimanında grev hafta sonuna kadar uzatıldı. Uçuş kontrolörleri ve yer hizmetleri çalışanlarının grevi nedeniyle günde yüzlerce sefer iptal oluyor. 

Uçuş Güvenliği Sendikası (GdF), 200 personelin geçtiğimiz hafta başlattığı grevi cuma akşamı saat 23.00'e kadar sürdüreceğini açıkladı. Frankfurt havalimanı işletmecisi Fraport ise durumu giderek kontrol altına aldıklarını söyleyerek, salı günü bin 200 seferden yalnızca 187'sinin iptal olacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Yolculara, havayolu şirketleriyle irtibata geçerek uçuş seferinin iptal olup olmadığını öğrenmeleri tavsiye ediliyor. 
 
Sendika ile işverenler arasında aylardır süren ücret pazarlıkları da sertleşti. İki tarafın yakın bir zamanda uzlaşması beklenmiyor. GdF sendikası, ücretlere zam yapılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor. 
 
Fraport'un, perşembe ve cuma günü yapılan grevler nedeniyle yaklaşık 4 milyon euro kayba uğradığı açıklandı. Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın ise 40 milyon euro kayba uğradığı tahmin ediliyor. Uçuş kontrolörleri, haftasonunda greve ara vermişti. (Deutsche Welle) 
MİLYON DOLARLARCA ZARAR VAR!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Zaman birlik olma zamanidir, herkes bal kaymak yerken esas calisanlara ne maas zammi ne de baskilari ve isten atma korkulari bitmiyor, biz hep birlikte olmazsak hepimizin gelecegini ve bunca emegini heba edecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
almanlar gerçekten övgüye örnek cesurca bir hak arayışı ve mücadelesi sergiliyorlar.büyük bir ihatimalle de istedikleri hakları söke söke alacaklar.onlar başarıyor,biz neden yapamayalım aynısını ? darısı thy çalışanlarının başına.dünya deviyiz diyeceksin,yabancı havayollarını satın alacagız diyeceksin ama hakettiğimizi vermeyeceksin,yok öyle. 2 yıldır imzalanmayan TİS sonucunda işverenin dalga geçer gibi personeline layık gördüğü teklif ettiği yüzde 3 gibi komik bir rakama razı olmayanların harekete geçme zamanı.biz çalışanlar olarak yüzde 3 ten fazlasını hakediyoruz.torpilli dünkü müdürlere,başkanlara gelince para bol bizlere yani gariban işçiye,memura gelince para yok diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ICFraport' da bu cesareti gösterememiş, şartların düşürülmesine göz yummuş sinmiştir. Tüm çalışan müdür ve amirlerine ibret olsun, birlik öyle olur, Fraport kendi memleketinde ICF planlarını uygulayamadı, uygulatmamak için direniyorlar. Bravo hepsine yüreklerine cesaretlerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000