31 Mayıs 2012, Perşembe 08:40:22

MALİYETİ DÜŞÜRMEK İÇİN İŞTEN ÇIKARACAKLAR

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'ya bağlı faaliyet gösteren catering şirketi LSG, sadece Frankfurt'taki şirket merkezindeki 600 kadar personelin işine son verecek...
  • kabinin pek şükredecek yanı yok . part -timeler de geliyor 1-2 seneye tfs yi de kurarlar. taşeronluğa devam ederler. Thy tamamen lufthansayı taklide devam ediyor.2 sene önce tgs yi kurarken sence kaç kişiye kıydı bunu açıklasana. Bu haber aslında doko nun kaderini de gösteriyor. Bakın tgs ye 5 kişilik işşi 1 kişi yapıyor .adamlar işyerinde yemek bile yiyemiyor. fazla mesailer de cabası.
  • şükretmek lazım halimize eylem yapmasaydık 300 kişi işinin başında olacaktı...thy hiçbir zaman böyle kıyım yapmazdı ....pasif sendikanın ceremesini bizler çektik....kalan sahalar arkadaşlarımızın olsun...yanlış liderin peşinden gitmek?

Almanya genelinde 985 çalışanın işten çıkarılmasının planlandığını söyleyen şirkin bir sözcüsü Frnakfurter Rundschau'ya yaptığı açıklamada ''Bu en kötü senaryo'' şeklinde konuştu.

Rakip firmalarla rekabetin bir hayli zorlaştığını kaydeden sözcü, maliyetleri düşürmek için başka çarelerinin kalmadığına dikkat çekti. Böylelikle şirketin yılda 7 milyon euro tasarruf sağlamayı hedeflediği bildirildi.

Ver.di sendikasıysa şirketin tasarruf planını bahane ederek eski işçileri çıkaracağı ve yerlerine yeni ve ucuz işçi alacağını öne sürdü.

Lufthansa'nın yavru şirketine bağlı olarak dünya genelinde yaklaşık 26 bin kişi çalışıyor ve şirket 300 kadar havayolu şirketine yemek hizmetleri veriyor.

Özellikle Emirates ve Rynair gibi rakiplerle rekabette zorlanan LSG, maliyetleri düşürerek şirketin kar marjını yükseltmeyi amaçlıyor. Daha önce de Lufthansa havayolları, dünya genelinde 3 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuş bunların büyük kısmının Frankfurt merkezdeki yönetim kademelerinden olacağını açıklamıştı. Dünya genelinde yaklaşık 120 bin personeli bulunan Lufthansa özellikle personel giderlerini düşürmeyi planlıyor. Böylelikle yılda 1,5 milyar euro tasarruf sağlamayı umuyor. (Zaman)

MALİYETİ DÜŞÜRMEK İÇİN İŞTEN ÇIKARACAKLAR

Yorumlar

barunda ~ 12 yıl önce
kabinin pek şükredecek yanı yok . part -timeler de geliyor 1-2 seneye tfs yi de kurarlar. taşeronluğa devam ederler. Thy tamamen lufthansayı taklide devam ediyor.2 sene önce tgs yi kurarken sence kaç kişiye kıydı bunu açıklasana. Bu haber aslında doko nun kaderini de gösteriyor. Bakın tgs ye 5 kişilik işşi 1 kişi yapıyor .adamlar işyerinde yemek bile yiyemiyor. fazla mesailer de cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin... ~ 12 yıl önce
şükretmek lazım halimize eylem yapmasaydık 300 kişi işinin başında olacaktı...thy hiçbir zaman böyle kıyım yapmazdı ....pasif sendikanın ceremesini bizler çektik....kalan sahalar arkadaşlarımızın olsun...yanlış liderin peşinden gitmek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000