01 Mart 2012, Perşembe 08:45:02

MAHKEME GREVİ DURDURDU...

Frankfurt Havalimanı'nda yer görevlilerinin sürdürdüğü grev mahkemeye taşındı. Mahkeme ihtiyati tedbir kararı alarak grevin durdurulmasına hükmetti...
Frankfurt İş Mahkemesi, Frankfurt Havalimanı'nda yer görevlilerinin sürdürdüğü grevin durdurulmasına karar verdi. Lufthansa ve yer hizmetleri veren Fraport şirketi, yaklaşık 10 gündür devam eden greve karşı mahkemeden ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. Aynı mahkeme dün akşam da kule çalışanlarının greve katılmasını engellemişti. 
 
200 yer görevlisinin Almanya'nın en büyük havalimanında sürdürdüğü grevi, Fraport şirketi ve Lufthansa, yasalara aykırı buluyor ve ihtiyati tedbir kararı çıkartarak engellemek istiyordu. Greve bir süre sessiz kalan iki firma, Uçuş Kontrolörleri Sendikası'nın (GdF) pazartesi günü kule çalışanlarını dayanışma grevine çağırması üzerine, hem dayanışma grevinin hem de yer görevlileri tarafından sürdürülen grevin yasaklanması talebiyle iki ayrı başvuruda bulunmuştu. 
 
Frankfurt İş Mahkemesi bunun üzerine, salı akşamı yasaklama taleplerinden ilkini kabul ederek çarşamba sabahı kule görevlilerinin greve katılmasını engellemişti. 
 
Uçuş Kontrolörleri Sendikası, ücretlerde artış ve çalışma saatlerinin azaltılmasını talep ediyor. Fraport ise bu talepleri reddediyor. 
 
Fraport şirketi, grevin başladığı günden bu yana 3 milyon 500 bin euro zarar ettiğini duyurdu. Lufthansa ise kesin bir rakam belirtmese de milyonlarca euro zarardan bahsetti.
MAHKEME GREVİ DURDURDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000