26 Ocak 2014, Pazar 08:00:04

LUFTHANSA'YI SOYANLAR YAKALANDI

Tarihe geçen Lufthansa soygununu yapan ve ünlü "Sıkı Dostlar" filmine de konu olan mafya babası Vincent Asaro ile adamları, soygundan 36 yıl sonra yakalandı.
  • Bizde ise ifade vermeye çağırıliyosun :) aradan 30 küsür gün geçiyo Tamam geliriz diyosun :) sonuç 2 3 kişi göstermelik içeride. :)

Tarihe geçen Lufthansa soygununu yapan ve ünlü "Sıkı Dostlar" filmine de konu olan mafya babası Vincent Asaro ile adamları, soygundan 36 yıl sonra yakalandı.

Martin Scorsese'nin unutulmaz Goodfellas (Sıkı Dostlar) filmine konu olan efsanevi havaalanı soygununa karışan mafya lideri ve 4 elemanı dün ABD'de yakalandı. 1978 yılında New York'un John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı'nda, Lufthansa Havayolları'na ait bir kargo binasını soyan hırsızlar, o dönemki değeriyle 5 milyon dolarlık nakit, 1 milyon dolarlık da mücevheri çalarak kaçmayı başarmıştı. FBI tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunda tutuklanan 5 kişinin suç dosyası ise oldukça kabarık.

OĞLU DA TUTUKLANDI

Suç dünyasında Bonanno ailesi olarak bilinen mafya örgütünün lideri Vincent Asaro'nun tutuklanması hakkında açıklama yapan savcı Loretta Lynch, "Asaro, ömrünü Bonanno ailesinin suç eylemlerine adamış bir gangster. Kendisi ilerleyen yaşına rağmen şiddet olaylarını yürütmeye devam ediyordu" dedi. 78 yaşındaki mafya babası ise suçlamaları reddetti. Ailenin lideri Asaro'yla eş zamanlı olarak tutuklanan, 55 yaşındaki oğlu Jerome Asaro'nun ve Bonanno ailesinin diger 3 üyesinin "cinayet, soygun, kundaklama, haraç kesmek" gibi suçlarla yargılanması bekleniyor. Bonanno'ların en büyük işi ise şüphesiz John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı soygunu. Soygununun fikir babası Luchesse ailesinden Jimmy Burke, havaalanında yüklü miktarda para transferi gerçekleşeceğini öğrenince havaalanı çalışanı Louis Werner'i ayarladı ve içeriden aldığı bilgiler sayesinde kurguladığı planını 11 Aralık 1978'de hayata geçirdi. Gangsterler havaalanına bir minibüs ve kaçış esnasında kullanmak üzere manevra kabiliyeti yüksek bir araçla geldi. Kargo elemanı Kerry Whalen'ı ailesini rehin aldıklarını söyleyerek kendileriyle çalışmaya ikna eden soyguncular, paraları ve mücevherleri araca yükledi, işbirliği yapan çalışanları da kendileri havaalanını terk edene dek soygunu kimseye haber vermemeleri için tehdit etti. Toplamda 64 dakika süren soygun, ABD tarihinin o döneme kadar gerçekleşmiş en yüksek tutarlı hırsızlığı olarak da tarihe geçti.

ORTAKLARINI ÖLDÜRÜP PARAYI YEDİ

Planın mimarı Jim Burke çaldıkları paranın, tahmin ettikleri miktarın 3 katı olduğunu gördü fakat bu durumu suç ortaklarından saklama kararı aldı. Bir süre sonra sırrının duyulduğunu anlayan Burke, ortaklarının intikamından korktuğu için hepsini tek tek öldürmeye karar verdi. Burke'ü ele veren de bu cinayetler oldu. 1996'da da 64 yaşında, hapishanede kanserden öldü. Goodfellas'ta Robert de Niro'nun canlandırdırdığı Burke'ün eski evinin bahçesinde geçen yıl bir mafya liderinin kemiklerinin bulunması üzerine soruşturma yeni bir boyut kazandı. Dün yakalanan Asaro'nun, arkadaşlarına, "O soygundan bize hiç para kalmadı. Kahrolası Burke tüm parayı kendine sakladı" dediği iddia ediliyor. 

LUFTHANSA'YI SOYANLAR YAKALANDI

Yorumlar

türkiye? ~ 10 yıl önce
Bizde ise ifade vermeye çağırıliyosun :) aradan 30 küsür gün geçiyo Tamam geliriz diyosun :) sonuç 2 3 kişi göstermelik içeride. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000