22 Ağustos 2010, Pazar 07:48:46

"Lufthansa'ya söyleyin Ercan'a uçuş başlatsın"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereleri başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.
  • lufthansa nın işi gücü yok kıbrısa uçacaktı :)
  • Lufthansa yı gönderinde Sendikalar yakasına yapışsın dimi :) Almanlar o kadar salak mı ??? KTHY yolunacak kaz idi ama almanlar öyle kolay lokma değillerrrrr.....
  • Şu kıbrıs bir türlü ayakları üzerinde duramıyor dünya da Türkiye dışında hiçbir ülke tanımıyor yıllardır öyle gidiyor. Havayolları çiftlik haline geldiği için yemekten artık kazanın dibi tuttu yiyecek bir şey kalmadı tencere artık kalaylanmaz ne oldu battı kthy. Artık aklınızı başınıza toplayın yolsuzluktan ne duruma düştünüz devamlı başkalarından yardım iste iste yıllardır yardım ediyor türkiye artık kendi ayaklarınız üzerinde durunuz..
  • Egemen bey çok konuşmasın. Parti liderine yaranmaktan başka bir özelliği yok. Daha iki gün önce Talat şakşakçılığı yapıyordu. Tabi "patronu" ne derse onun sözünün dışına çıkamaz.
  • Neymiş bu okuduğun tarih kısaca özetle de anlıyalım neden yük olmadığını
  • "Yük" balıklı yazıyı yazan kişiye; Ya tarihi hiç okumamışsınız ve olup bitenden haberiniz yok veya bu ülke üzerindeki esas yük sizsiniz.
  • Olur söylerim..
  • Bence kıbrıs Ülkemize yükten başka hiçbirşey değil.Ne üretim ne ekonomi.
  • Bağış çok konuda haklı ama bilmediği şey şu: KKTC'de demokrasi falan yok. Var olan da sadece belli bir kesim için.. Tayvan örneğini vermiş sayın bakan birde 20.000 usd demiş ama Tayvanlaşma Kıbrıs için neredeyse imkansız. Neden? adamlar üretiyor arkadaşım, Kıbrısta ne var? Türkiye versin 20.000 degil 100.000 de olur, hazır parayla ne var milli gelir arttırmaya...
  • ooldu gözlerim doldu :))))))))))
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereleri başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. New York’ta bulunan Türkiye Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Kıbrıs konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkevi’nde basın toplantısı düzenleyen Bağış, Türkiye ve KKTC'nin Kıbrıs müzakereleri konusunda yapıcı rol oynamaya devam ettiğini belirtti.

Bağış, “tüm Rum lobilerinin Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden sonra görüşmelerin duracağı intibasını yaratmaya çalıştığını ama Eroğlu'nun seçildiği gece görüşmelere kaldığı yerden devam edeceğini açıklamasıyla "Rumların bu oyununu bozduğunu" vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Rum lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmeleri çok başarılı şekilde sürdürdüğünü, dile getiren Bağış, ancak kaçak oynayan tarafın Rum tarafı olduğunu söyledi.

Egemen Bağış, “Rum tarafının her zaman olduğu gibi müzakereleri zamana yayma ve AB’ye tam üyelik kozunu kullanarak Türkiye'yi engelleme çabası içine girdiğini ifade etti.

Bağış, "Biz ne Kıbrıs için AB'den vazgeçeriz, ne AB için Kıbrıs'tan vazgeçeriz. İki konuda da haklı olduğumuzu, hukuki temele dayalı haklarımız olduğunu her vesileyle vurguluyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs konusunu Almanya Devlet Bakanı Werner Hoyer ile yaptığı görüşmede de dile getirdiğini belirten Egemen Bağış, "Hatta Alman Bakan Hoyer 'ne yapabiliriz' diye sordu, ben de 'basit' dedim, 'Lufthansa havayollarına söyleyin Ercan havaalanına uçuş başlatsın', o zaman biz de limanlarımızı açma konusunu değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Egemen Bağış, Kıbrıs'ta en azından bir ara formülle halkın rahatlamasının sağlanabileceğini de dile getirerek KKTC üzerindeki ambargoların kaldırılmasını istedi.

Bağış; “Sadece tek bir AB üyesinin KKTC ile direk ticareti var, sadece bir ülkenin vatandaşları Kuzey Kıbrıs'a rahatlıkla gidip gelebiliyor, o da Güney Kıbrıs. Güney Kıbrıs Kuzey Kıbrıs'la her türlü ticareti yaparken, gidiş gelişi yaparken, diğer 26 üye ülkenin aynı haklardan yararlanmasını bir şekilde engelliyor. Bu kendi başına bir çifte standarttır, haksızlıktır. Onun için nasıl dünya ülkeleri Tayvan'la diplomatik ilişki kurmazken bu ülkeyle her türlü ticareti gerçekleştirebiliyorsa KKTC ile de aynı ilişkiyi bu aşamada kurmalılar” diye konuştu.

Kıbrıs'ta çözüm olmazsa ne olacağına yönelik soru üzerine ise Bağış, "Ben kendimi bildim bileli her sene aralık ayı Kıbrıs konusu için çok kritik bir ay olarak ilan edilmiştir, o zamandan bu zamana çok aralık geçti, çok şükür KKTC'de bugün kişi başına düşen gelir neredeyse 20 bin doları bulacak" yanıtını verdi.

Adada her şeyiyle tam fonksiyonel iki ayrı demokrasi bulunduğunu ifade eden Bağış, “dünyada demokrasiye bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde oradaki demokrasinin görülmemesi kendi başına dünya açısından büyük bir ayıp” dedi.

Türkiye'nin Kıbrıs politikasının bir iktidar politikası değil, bir milli dava olduğunu da vurgulayan Egemen Bağış, “çözüm bulana kadar KKTC'nin her türlü ihtiyacı konusunda Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

ABHaber

"Lufthansa'ya söyleyin Ercan'a uçuş başlatsın"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
lufthansa nın işi gücü yok kıbrısa uçacaktı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lufthansa yı gönderinde Sendikalar yakasına yapışsın dimi :) Almanlar o kadar salak mı ??? KTHY yolunacak kaz idi ama almanlar öyle kolay lokma değillerrrrr.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu kıbrıs bir türlü ayakları üzerinde duramıyor dünya da Türkiye dışında hiçbir ülke tanımıyor yıllardır öyle gidiyor. Havayolları çiftlik haline geldiği için yemekten artık kazanın dibi tuttu yiyecek bir şey kalmadı tencere artık kalaylanmaz ne oldu battı kthy. Artık aklınızı başınıza toplayın yolsuzluktan ne duruma düştünüz devamlı başkalarından yardım iste iste yıllardır yardım ediyor türkiye artık kendi ayaklarınız üzerinde durunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Egemen bey çok konuşmasın. Parti liderine yaranmaktan başka bir özelliği yok. Daha iki gün önce Talat şakşakçılığı yapıyordu. Tabi "patronu" ne derse onun sözünün dışına çıkamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neymiş bu okuduğun tarih kısaca özetle de anlıyalım neden yük olmadığını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Yük" balıklı yazıyı yazan kişiye; Ya tarihi hiç okumamışsınız ve olup bitenden haberiniz yok veya bu ülke üzerindeki esas yük sizsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olur söylerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence kıbrıs Ülkemize yükten başka hiçbirşey değil.Ne üretim ne ekonomi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bağış çok konuda haklı ama bilmediği şey şu: KKTC'de demokrasi falan yok. Var olan da sadece belli bir kesim için.. Tayvan örneğini vermiş sayın bakan birde 20.000 usd demiş ama Tayvanlaşma Kıbrıs için neredeyse imkansız. Neden? adamlar üretiyor arkadaşım, Kıbrısta ne var? Türkiye versin 20.000 degil 100.000 de olur, hazır parayla ne var milli gelir arttırmaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ooldu gözlerim doldu :))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000