30 Temmuz 2010, Cuma 16:01:20

Lufthansa'dan yolcularına özel şarap ikramı

Lufthansa’nın Avrupa uçuşlarında Business Class yolculara yaz aylarında Chateau de Tigné bağlarının Cabernet-d’Anjou şarapları ikram ediliyor.
  • uyduruktan fransızca bir isim birde şato kelimesi koy olsun muhteşem şarap .)))) moldovyada bir şaraplar var hemde ev yapımı bu şaraplara 10 basar

Lufthansa Business Class yolcularına artık Avrupa uçuşlarında ünlü Fransız sinema oyuncusu Gérard Depardieu’nün Chateau de Tigné bağlarında üretmekte olduğu Cabernet-d’Anjou 2009 şaraplarını ikram ediyor.

Kuşkusuz dünya çapında bir aktör olan Gérard Depardieu ‘nun bir diğer tutkusunu da şarap üretimi oluşturuyor. Ünlü aktör sempatik Obelix karakteriyle tanınmadan önce de ülkesinde üretilmekte olan şaraplara hayranlık duymaktaydı. Depardieu birkaç yıl önce  Loire vadisinde, çeşitli din savaşlarına ve devrimlere rağmen ayakta kalmayı başarmış tarihi bir şato satın alarak kendine ait bağı ve kavı bulunan şatoda şarap üretimine başladı.   Burada her yıl şarap meraklılarının yakından tanıdığı seçkin şaraplar üretiliyor ve şişeleniyor. Ancak  bu bölgenin sert toprağında nitelikli üzüm yetiştirebilmek için ciddi uğraş verilmesi gerekiyor. Chenin Blanc üzümlerinden kaliteli beyaz şaraplar elde edilirken, Gamay, Grolleau, Cabernet-Sauvignon ve Cabernet-Franc kırmızı üzümlerinden lezzetli roze ve gövdeli kırmızı şaraplar hazırlanıyor.

Rosé Cabernet-d’Anjou 2009   iki farklı Cabernet üzümünden üretiliyor. Yoğun ağaç çileği ve limon lezzetinin belirgin olduğu şarap damakta hoş bir tat bırakıyor. İşte bu eşsiz yaz şarabı bundan böyle Lufthansa’nın Avrupa uçuşlarında Business Class yolculara ikram edilecek.

Şarap Keşifleri

Lezzetli bir yemeğin yanında elbette bu lezzetlerle uyuşabilecek kaliteli bir şarap gerekiyor. Ancak bazen normalde dolgun ve yoğun olan bir şarap, uçuş yüksekliğinde özelliklerini yitirerek ağızda farklı bir tat bırakabiliyor. Uçakta nem oranının düşük olması tat alma duyusunu etkilediği ve şarabın aromasının algılanmasını zorlaştırabildiği için her şarap uçakta ikram edilmeye uygun olmuyor. Bu nedenle Lufthansa şarap seçiminde “Master of Wine” ünvanlı dünyaca ünlü someliyer Markus Del Monego’ dan destek alıyor. Ünlü someliyer her iki ayda bir uçakta ikram edilecek kaliteli şarapların listesini hazırlıyor.  Markus Del Monego Lufthansa için dünyanın çeşitli yerlerini gezerek First ve Business Class yolcularına ikram edilecek şarapları belirliyor. Lufthansa aynı zamanda kaliteli Alman şaraplarının dünya genelinde tanıtımı için de elçilik görevini üstlenmiş bulunuyor. Bu şaraplar da Markus Del Monego ve diğer ünlü şarap uzmanları tarafından tadılıyor. Lufthansa her yıl uzun mesafe uçuşlarında Almanya’da 30 farklı şarap üretim merkezinden temin edilen 40 kaliteli Alman şarabını ikram ediyor. Her yıl farklı uçuş sınıflarında  toplam 3.5 milyon litre şarap tüketiliyor.
 

Lufthansa'dan yolcularına özel şarap ikramı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
uyduruktan fransızca bir isim birde şato kelimesi koy olsun muhteşem şarap .)))) moldovyada bir şaraplar var hemde ev yapımı bu şaraplara 10 basar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000