10 Ekim 2009, Cumartesi 07:32:13

Lufthansa'dan yolcularına 5 yıldızlı hizmet

Lufthansa First Class yolcuları ve HON Circle üyeleri Frankfurt Havalimanı'ndaki first class salonuyla huzur bulup, dinlenecekleri bir alana kavuştular.

Frankfurt'taki First Class Lounge'ı ziyaretimizde aklımıza ilk gelen "bazı insanların aslında daha eşit olduğu" gerçeğiydi. Çünkü, limuzinle alınan yolcular Frankfurt Havaalanı"nın B kapısında yer alan 100 koltuklu, 1.220 metrekarelik yeni salona getiriliyor ve burada farklı bir dünyayla tanıştırılıyorlardı.

Salonda geniş dinlenme alanı ve konforlu geniş koltuklar yolcuları dinlenmeye davet ediyor. Uyumak isteyen yolcular ise, bu amaçla ayrılmış iki bölümden yararlanabiliyor. Telefon, internet PC ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunan büro mekanları uçak kalkış saatine kadar sessiz bir ortamda çalışma olanağı sunuyor. Mekanda ücretsiz WLAN bağlantısı da bulunuyor. Ayrıca, salonda seçkin mönüler ve içecek seçenekleri de bulmak mümkün. Açık büfenin haricinde dilerseniz a la carte de yiyebiliyorsunuz. Yemekler, yolcuların gözü önünde taze olarak hazırlanıyor. Bar bölümünde ise, çeşitli alkollü içecekler ikram ediliyor. Yolcular, rezervasyon veya koltuk numarası değişikliği gibi hususlarda hizmet bankosundaki Lufthansa görevlilerinden yardım alabiliyor.

SPA ve sigara içme alanları

Mekanda sigara içenler de unutulmamış. Özellikle transit uçan yolcular uzun uçuş öncesi ayrılan lüks alanda sigaralarını tellendirme imkanı bulabiliyorlar.
First class yolcuları, özel bir SPA"dan da yararlanabiliyor. Geniş SPA alanı içinde ikisi jakuzili olmak üzere 6 lüks duş bölümü ve iki adet masaj odası yer alıyor. Yolcular, burada günlük yaşam stresini üzerlerinden atabilecekleri gibi arzu ettikleri takdirde kozmetik bakım veya masaj hizmetlerinden de istifade edebiliyorlar.

Limuzin servisi

Yeni first class salonunda sunulan hizmetlerden bir diğerini de, yolculuklarına A veya C kapılarından devam edecek veya Schengen bölgesi dışında kalan ülkelere yani AB üyesi olmayan ülkelere seyahat edecek olan ve uçakları açıkta park etmiş yolculara yönelik limuzin servisi oluşturuyor. Bu hizmet şimdiye dek sadece first class terminalinde verilmekteydi. Uçakları kapıya yanaşmamış olan yolcular bundan böyle limuzinle uçaktan alınarak Terminal B içindeki otobüs durağına taşınıyorlar. Burada Lufthansa görevlileri tarafından karşılanacak olan yolcular yeni salona götürülüyorlar.

Üç farklı salon seçeneği var

Lufthansa"nın dünyanın farklı havalimanlarındaki 65 dolayındaki bekleme salonu yaklaşık 28 bin metrekare alanı kapsıyor. Lufthansa"da first class, senator ve business class olmak üzere üç farklı salon seçeneği sunuluyor. En yeni salonu Lufthansa"nın en önemli uçuş noktası olan Frankfurt Havaalanı"ndaki ilk Lufthansa Welcome salonu oluşturuyor. Star Alliance üyeleri ve Lufthansa"nın işbirliği yapmakta olduğu diğer havayolu şirketlerine ait 660"ı aşkın salonla birlikte Lufthansa Premium yolcularına dünya genelinde en büyük salon ağlarından biri sunuluyor. Mevcut hizmetleri daha da genişletmek ve daha nitelikli hizmet sunabilmek amacıyla Lufthansa 2013 yılına kadar yeni salonların yapımı ve mevcut salonların yenilenmesi için 150 milyon Euro yatırım yapacak.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende: Şimdi ABD"ye first class uçma zamanı

Frankfurt"tan dünyanın her yerine first class uçulabildiğini ifade eden Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, talebin, geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 45 arttığını söyledi. Özellikle bugünlerde ABD"ye Lufthansa ile first class uçmanın çok cazip olduğunu vurgulayan Wende, 10 bin Euro civarında olan ABD first class uçuşlarının Frankfurt ya da Münih aktarmalı 5 bin 500 Euro"ya gerçekleştirilebileceğini belirtti. Gregor Wende, geçen yıl first class lounge"ı kullanan Türk yolcu sayısının da bine ulaştığını sözlerine ekledi.

Selçuk ONUR
PERŞEMBE ROTASI

Lufthansa'dan yolcularına 5 yıldızlı hizmet

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000