10 Ocak 2013, Perşembe 14:11:02

LUFTHANSA'DAN TÜRK YOLCULARA MÜJDE

Lufthansa bu haftadan itibaren Türkiye-Almanya hattındaki uçuşlarında sunmakta olduğu hizmeti Türk Mutfağı’nın seçkin örnekleriyle zenginleştirecek...
  • Turkiye'nin hava sanayine katkisi: Zeytinyagli patlican kizartmasi.
  • THY ile rekabet etmek istersen Türkiye'den yolculara Türk mutfağını sunmak zorundasın zaten. Gayet güzel oldu. İnşaallah Ankara çıkışlı uçuşlar için de geçerlidir.
  • Lufthansa degil LUFTHANZO
  • Vesselam dogru demis. Hareketli restoranlari genelde 360 derce donecek sekilde yapiyorlar :)) Gerek US gerek EU her yerde onlemler boyle. Bizi seciyorlar mi evet seciyorlar. Amerikaya vize yi 5 dakka da aldim ve bir cok guris cikisimda soru bile sorulmadi. EU ayni sey hatta en rahat almanyadan girdim EU ya. Konuya geri donersem THY eger yuzunde sicak bir tebessum ve istekli calisan kabin ekiplerini geri getirmesse hic bir yere varamaz. Kendi Vandasin (ben) seni tercih etmiyorsa sirket olarak durup dusunmelisin nerede yanlis yapiyorum diye. Tabii boyle olmak icin musteri odakli bir sirket olmak lazim ve insallah THY bu noktalara gelecek.
  • Müjde alıp vermeye çok meraklıyız vesselam. Kaçırdığımız konu şu; biz yemek yemek için uçmuyoruz. Uçarken yemek yiyiyoruz. Türk mutfağının sunulmasını daima tercih ederim. Ama bunu müjde olarak vermek, ...... "oğlum bak git" olayını hatırlatıyor.
  • sende yap istanbula ankara izmire inince yabancılara kapıda pasaport gösterme şartını? seni tutanmı var? güvenlik eğitimine giriyorsunuz orada soruyorlar sizlere...isteiğiniz varmı diye? söyleyin işte...lufthansa emirates air france british delta ve diğer amerikan havayolları istanbula indiğinde barlarına seal taksın giriş formu dağıtsın ve doldursun.söyleyin bunları yapsınlar uçaklarını bizim gözen arasın hepsi insin uçaktan hatta köpekle arasınlar ayrıca ekiplerin bagajşarınıda arasınlar.bakalım nasıl oluyormuş hayvan muamelesi yapmak...uçaklarınıda ilaçlasınlar ayrıca...aşağılasınlar rencide etmek böyle olur işte.dişe diş derler buna...seni avrupaya almayana böyle yapacaksın.duty freeye de inemesinler ekiplere yasak.daha çok var yapacak şey...çookk...
  • Lufthanza degil Turk yemekleri sunmak, agzi ile balik tutsa beni Almanya uzerinde Amerikaya aktarmali goturemez. Munihe vardiginizda turuncu kafali bir polis hemen hazirolda bekler sizi, Rastgele kontrol yapar, her seferinde de beni bulup pasaport kontrolu yapar denyo. Frankfurtta ise extra guvenlikten gecirirler tekrar, dunkof gelir sanki kumasin pamuguna bakar gibi elini ceplerinize sokar pamugunu kontrol eder, neymis guvenlik kontrolu. Bi gidin denyolar, simdi de gel Turk yemegisunuyorum, bende nanik yapiyorum Lufthansaya.
  • THYnin servisi ile yarisacak bir iki havayolu mutfagi var fakat Lufthansa bunlardan biri değil. Bakalım nasıl yapacaklar yemeklerini eger becerirlerse super olur. Lufthansa da ki guler yuzlu hizmet hem yerde hem de ucakta var. Keske bu hizmeti THY de de alabilsek. THY nin ic sorunlari buna pek izin vermiyor kimseyi parmakla gostermeye gerek yok. Yurt disi ucuslarinda THY servisi yuzunden tercih etmiyorum ama aradasirada sirket THY den aliyor bileti ve gozlerimi kapatip somurtan suratlara bakmadan yemegimin tadini cikartiyorum. Birde hayatimda gordugum en mukemmel yemegi ve kabin hizmetini bir Yunan Havayollarin aldim. İnanin beni sok ettiler Turk oldugumu biliyorlardi ve ucus boyunca inanilmazlardi ve karsiliginda bende tesekkur yazisi yazdim havayoluna ve iki hafta sonra havayollarindan gelen email ise bu isin nasil yapilacagina cok iyi bir ornekti. THY mizida birgun boyle anlatmak dilegiyle.
  • Çiğköfte baklava felanda yapsalar bari :)
  • Thy lokantacı ikram firmasından önce mükemmel yemekler sunuyordu. Ama şimdi bu liderliği lsg aldı. Thy de sandviçler bile hala lezzetsiz ne yazık ki...

Uçaklarda ikram edilecek menüler Turkish Cultural Foundation bünyesindeki YESAM-Yemek Sanatları Merkezi tarafından Lufthansa için özel olarak belirleniyor ve dünyanın en büyük havayolu catering şirketi LSG Sky Chefs‘in tesislerinde hazırlanıyor.

Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmet Bölümü Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer İstanbul Sultanahmet semtinde yer alan Nar Lokantası’nda düzenlenen basın tanıtım toplantısında yeni başlatılan hizmete ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Türkiye - Almanya hattında gerçekleştirmekte olduğumuz haftada 75’i aşkın seferle gerek ekonomik gerekse etnik açıdan giderek güçlenmekte olan ilişkiler içinde bulunan en büyük iki Avrupa ülkesini birbirine bağlıyoruz. Lufthansa olarak ilk kez orta menzilli uçuşlarımızda yerel lezzetlere yer veriyoruz. Türkiye pazarının lider yabancı havayolu şirketi olarak 2013 yılında da pazardaki konumumuzu güçlendirmeye devam
edeceğiz. Yepyeni uçaklardan oluşan ve giderek büyümekte olan Airbus A320 filomuz, yeni yolcu koltuklarımız, Frankfurt ve Münih havaalanlarında sunmakta olduğumuz transfer kolaylıkları ve şimdi de geliştirilmiş uçak içi hizmetimizle diğer havayolu şirketlerinden farklı olmaya devam edeceğiz.”

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Bea Berke ise tanıtım toplantısında şu açıklamayı yaptı: 'Her toplum kendine özgü bir mutfak kültürüne sahiptir. Ancak bunlardan bazıları Türk Mutfağı gibi asırlarca üç farklı kıtada varlığını sürdürmeyi başararak zengin bir mutfak kültürü oluşturmayı başarmıştır. Eminim ki, yeni hizmetimizle Türk yolcularımızın kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak, ama aynı zamanda da uluslararası yolcularımıza ülkeden ayrılırlarken bir kez daha bir Türkiye deneyimi yaşatmış olacağız.”

Luftansa ve LSG Sky Chefs ortak çalışmasında - aynı zamanda YESAM Yemek Sanatları Merkezi başkanı olan Vedat Başaran da yer alıyor. Üç aylık bir işbirliği çalışması sonucunda Vedat Başaran, Lufthansa ve LSG Sky Chefs çok özel bir ürün yaratmış bulunuyorlar. Bu eşsiz menüler uçaklarda sunulmaya başlamadan önce Vedat Başaran LSG Sky Chefs bünyesindeki şeflerle sayısız toplantı gerçekleştirdi. Bu ortak çalışmalar catering felsefesinin karşılıklı tanıtımının güçlenmesini sağlamanın yanısıra, her iki taraf için de verimli ve ilginç bir deneyim niteliği taşıyordu. Yeni Lufthansa hizmeti gerek mutfak şefleri gerekse Lufthansa için zorlu bir süreç oldu. Çalışmaların ana hedefini büyük miktarlarda hazırlanacak menülerin yine de şefe özgü olma özelliğini koruması oluşturuyordu.

Vedat Başaran Lufthansa’nın yeni hizmetini şu sözlerle özetliyor: “Türk Mutfağı’nın ünü çeşitliliğine dayalıdır. Tahıl,  sebze ve etle hazırlanan güveç yemekleri, zeytinyağlı sebzeler, hamur işleri, Anadolu’ ya özgü baharatların lezzetleri ve zengin tatlı çeşitleri. Asya ve Anadolu topraklarında yetişen zengin gıda ürünleri, çağlar boyunca farklı kültürlerle
yaşanan etkileşim, Selçuk ve Osmanlı saraylarında oluşturulan yeni lezzetler ve Baharat Yolu’na hakimiyet Türk mutfak kültürünün gelişmesinde belirleyici rol oynayan unsurları oluşturur. Bu geleneği ve renkli mutfak kültürünü göklere taşımaktan ve Lufthansa gibi güçlü bir küresel marka ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

LUFTHANSA'DAN TÜRK YOLCULARA MÜJDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Turkiye'nin katkisi ~ 11 yıl önce
Turkiye'nin hava sanayine katkisi: Zeytinyagli patlican kizartmasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ile rekabet ~ 11 yıl önce
THY ile rekabet etmek istersen Türkiye'den yolculara Türk mutfağını sunmak zorundasın zaten. Gayet güzel oldu. İnşaallah Ankara çıkışlı uçuşlar için de geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthanzo ~ 11 yıl önce
Lufthansa degil LUFTHANZO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Vesselam dogru demis. Hareketli restoranlari genelde 360 derce donecek sekilde yapiyorlar :)) Gerek US gerek EU her yerde onlemler boyle. Bizi seciyorlar mi evet seciyorlar. Amerikaya vize yi 5 dakka da aldim ve bir cok guris cikisimda soru bile sorulmadi. EU ayni sey hatta en rahat almanyadan girdim EU ya. Konuya geri donersem THY eger yuzunde sicak bir tebessum ve istekli calisan kabin ekiplerini geri getirmesse hic bir yere varamaz. Kendi Vandasin (ben) seni tercih etmiyorsa sirket olarak durup dusunmelisin nerede yanlis yapiyorum diye. Tabii boyle olmak icin musteri odakli bir sirket olmak lazim ve insallah THY bu noktalara gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vesselam ~ 11 yıl önce
Müjde alıp vermeye çok meraklıyız vesselam. Kaçırdığımız konu şu; biz yemek yemek için uçmuyoruz. Uçarken yemek yiyiyoruz. Türk mutfağının sunulmasını daima tercih ederim. Ama bunu müjde olarak vermek, ...... "oğlum bak git" olayını hatırlatıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee yani öyle işte ~ 11 yıl önce
sende yap istanbula ankara izmire inince yabancılara kapıda pasaport gösterme şartını? seni tutanmı var? güvenlik eğitimine giriyorsunuz orada soruyorlar sizlere...isteiğiniz varmı diye? söyleyin işte...lufthansa emirates air france british delta ve diğer amerikan havayolları istanbula indiğinde barlarına seal taksın giriş formu dağıtsın ve doldursun.söyleyin bunları yapsınlar uçaklarını bizim gözen arasın hepsi insin uçaktan hatta köpekle arasınlar ayrıca ekiplerin bagajşarınıda arasınlar.bakalım nasıl oluyormuş hayvan muamelesi yapmak...uçaklarınıda ilaçlasınlar ayrıca...aşağılasınlar rencide etmek böyle olur işte.dişe diş derler buna...seni avrupaya almayana böyle yapacaksın.duty freeye de inemesinler ekiplere yasak.daha çok var yapacak şey...çookk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Lufthanza degil Turk yemekleri sunmak, agzi ile balik tutsa beni Almanya uzerinde Amerikaya aktarmali goturemez. Munihe vardiginizda turuncu kafali bir polis hemen hazirolda bekler sizi, Rastgele kontrol yapar, her seferinde de beni bulup pasaport kontrolu yapar denyo. Frankfurtta ise extra guvenlikten gecirirler tekrar, dunkof gelir sanki kumasin pamuguna bakar gibi elini ceplerinize sokar pamugunu kontrol eder, neymis guvenlik kontrolu. Bi gidin denyolar, simdi de gel Turk yemegisunuyorum, bende nanik yapiyorum Lufthansaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
THYnin servisi ile yarisacak bir iki havayolu mutfagi var fakat Lufthansa bunlardan biri değil. Bakalım nasıl yapacaklar yemeklerini eger becerirlerse super olur. Lufthansa da ki guler yuzlu hizmet hem yerde hem de ucakta var. Keske bu hizmeti THY de de alabilsek. THY nin ic sorunlari buna pek izin vermiyor kimseyi parmakla gostermeye gerek yok. Yurt disi ucuslarinda THY servisi yuzunden tercih etmiyorum ama aradasirada sirket THY den aliyor bileti ve gozlerimi kapatip somurtan suratlara bakmadan yemegimin tadini cikartiyorum. Birde hayatimda gordugum en mukemmel yemegi ve kabin hizmetini bir Yunan Havayollarin aldim. İnanin beni sok ettiler Turk oldugumu biliyorlardi ve ucus boyunca inanilmazlardi ve karsiliginda bende tesekkur yazisi yazdim havayoluna ve iki hafta sonra havayollarindan gelen email ise bu isin nasil yapilacagina cok iyi bir ornekti. THY mizida birgun boyle anlatmak dilegiyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 ~ 11 yıl önce
Çiğköfte baklava felanda yapsalar bari :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokantacı ~ 11 yıl önce
Thy lokantacı ikram firmasından önce mükemmel yemekler sunuyordu. Ama şimdi bu liderliği lsg aldı. Thy de sandviçler bile hala lezzetsiz ne yazık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000