29 Ekim 2012, Pazartesi 09:09:19

LUFTHANSA'DAN ŞOK KARAR!

Alman Havayolları Lufthansa başkent Berlin’den İstanbul ve İzmir’e direkt seferlerini kaldırdı...
  • Ne kadar cahil adam var ya. Lufhansa kalitede THY'nin gerisinde tek avantajı uçak sayısı. Onda da THY son yıllarda farkı kapatmaya başladı. Lufhansa tek firma değil 2-3 firmanında sahibi olduğu için geliri ve uçak sayısı çok görülüyor. THY düşmanları THY batsın diye ellerini açmış bekliyorlar. Onlara diyorum ki çok beklersiniz. Lufhansa neden kapattı hattı. Ekonomik olarak kar elde etse neden kapatsın. THY bu konuda daha başarılı. Son yıllarda sürekli yolcu artışı sağlayan 3-4 firmadan birisi THY. Star Alliance'a girince Lufhansa'nın amalesi oldu diyorlar ya. bu kadar bilmeden etmeden sallayıp durmayın ya. Lufhansa ile THY arasında hat kapatma arasında ne bağ var. Lufthansa oturduğu yerden para kazanıyormuş. haberi okudaman yorum yazanlar grubu okuyun ne demiş Lufhansa maliyetler daha fazla olduğu için kapattık demiş. THY neden kapatmıyor. demek ki hem doluluk oranı hemde maliyetleri iyi durumda. Şimdi artık işkembeden atmayı bırakın. Siz sevmesenizde Turkish Airlines number 1
  • Best airline of europe thy kendi kendinemi yazdirdi?? Lufthansa neden secilemedi 2 yildir? Hem thy nin ucaklari kendi mali !sallayip durmayin...
  • Arkadaslar, bırakın artık bu kompleksli halleri. TR ekonomik konjonktürün de getirdiği avantajla aldı gidiyor. Lufthansa veya diğer operatörler niye hatları kaldırıyor? Ford, Opel Belcika'daki fabrikalarini neden kapatıyorsa Lufthansa da o yüzden kaldırıyor. Lufthansa vakıf değil ki, yüksek maliyetleri yüzünden rekabet edemiyor. Burada bilinmesi gereken havacılık mavacilik değil, "ekonomi"dir. THY şimdilik maliyet avantajını koruyor, ancak maliyetler sürekli artıyor, böyle giderse gun gelecek THY de rekabet sıkıntısı yasayacak.
  • 1-Lufthansa Turkiye hattinda THY ile rekabet edemez.Bu durum ustelik sadece Berlin hati degil; Frankfurt ve Munih icin de gecerli.Neden Bursa ve Ankara hatlarini kaldirmiyor cunku THY direkt ucmuyor.Hesap bu kadar basit ve ortada.Sadece THY dusmani Irlandalilar anlayamaz, zaten anlamalari da beklenmemeli. 2-Transit yolcularda da Lufthansa THY nin uctugu her yerde THY nin gerisinde. Uzak Dogu ucuslari en basit ornek. 3-Lufthansayi begenen onunla ucsun ama iki havayolu yolcu acisindan kiyaslanabilir degil.Lufthansa olsa olsa Pegasusla kiyaslanabilir. 4-THY Star Allianz'in hamalligini yapiyor diyenler mesnetsiz atmislar varsa ellernde finansal data paylasssinlar.Iskembeden sallayarak yorum yapilmaz. 5-Lufthansa karli gormediyse hatti kapatmistir bu da kendine ait isletme sorunlaridir, kimseyi de THY yi de ilgilendirmez. Kar etse neden kapatsin? Aciklamis da zaten.
  • Arkadas sen ya havaciligi bilmiyorsun ya da THY ve Lufthansa iliskileri ve farklarini bilmiyorsun. THY zaten Star Alliance'a girdigi günden beri Lufthansa'nin hamalligini yapiyor. Code Sharing Numarasiyla ucuza TK ucagiyla gönderdigi yolcudan kat kat fazlasini aliyor Lufthansa. Oturdugu yerden para kazanmak daha keyifli tabi. Simdi Berlin Istanbul ve Berlin Izmir yolcusunu ucuz TK ucagina bindirmek varken neden kendi ucagini göndersin?? Söyle arkadasim. Lütfen bazi konularda belli bir bilgi ve birikim sahibi olmadan yorum yapmayalim! Kimsenin THYden cekindigi yok. Vaziyet ortada. Komisyon icin alinan ucaklar, Hocanin okullarina giden yeni destinasyonlar, torpille doldurulan kadrolar, vs... Kim korkar bundan ya? Güldürmeyin beni.
  • Lufthansa THYden korkacak? Bizimkilerin aldiklari ucaklar sirketin öz mali bile degil.. ve bunun nice örnekleri var! THY gitsin kendini baska sirketlerle karsilastirsin...
  • Yurtdışı uçuşlarda sadece THY büyüyor. Yabancı havayolları Türkiye uçuşlarını sürekli azaltıyorlar. Alitalia günde 4'den 2'ye, Air France ve KLMgünde 3/4'den 2'ye, Aeroflot 4'ten 3'e, Czech CSA tamamen, Austrian 2'den 1'e, Air France Marsilya ve Nice uçuşları tamamen, Lufthansa Bursa-Münih uçuşları, British Airways, Istanbul dışındaki bütün Türkiye uçuşları (Ankara, İzmir, Antalya ve Dalaman), Finnair bütün uçuşları, Delta kış boyunca bütün uçuşları, Singapore Airlines 5'ten 4 'e. Korean Air ve Asiana B777'den A330'a. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Ulaştırma Bakanlığı bu konuyu iyi analiz etmeli.
  • THY ile rekabet etmek zordur. Az kaldı geliyoruz Lufthansa. Liderliğin keyfini çıkar. :)
  • thy ile rekabaet edemedi hem kalite yönünden uçak içi o zaman seferlerini kaldırırsın böyle.. thy herşeyi kaliteli. ayrıca bazı ucuz fiatla sabiha gökçene uçan şirketler de var dolayısıyla lufthansa cık kaldırdı seferlerini..

Türkiye uçuşlarına olan talebin yeterli olduğunu belirten Lufthansa yönetimi, bu karara gerekçe olarak, 49 avrodan başlayan fiyatların çok düşük olmasını gösterdi. Lufthansa yöneticileri, Türkiye’ye bu uçuşların maliyetinin en az 99 avro olduğunu ifade ettiler.

Lufthansa sözcüsü 2013 yaz sezonunda Berlin’den direkt seferlerin tekrar konulup konulmayacağının ise belirsiz olduğunu bildirdi.

Lufthansa, geçtiğimiz haftalarda Avrupa uçuşlarının tamamını bünyesindeki Germanwings ve yeni kuracağı ucuzcu şirket ile yapacağını duyurmuştu.

Berlin’den Türkiye’nin yanı sıra Norveç, Hırvatistan, İtalya’nın Sicilya adası ve Fransa gibi noktalara da direkt uçuşlarını durduran Lufthansa, başkentten Portekiz’in Madeira ve Fas’ın Marakeş bölgeleri gibi “daha kârlı” noktalara uçacağını açıkladı. (Turizmgazetesi)

LUFTHANSA'DAN ŞOK KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ne kadar cahil adam var ya. Lufhansa kalitede THY'nin gerisinde tek avantajı uçak sayısı. Onda da THY son yıllarda farkı kapatmaya başladı. Lufhansa tek firma değil 2-3 firmanında sahibi olduğu için geliri ve uçak sayısı çok görülüyor. THY düşmanları THY batsın diye ellerini açmış bekliyorlar. Onlara diyorum ki çok beklersiniz. Lufhansa neden kapattı hattı. Ekonomik olarak kar elde etse neden kapatsın. THY bu konuda daha başarılı. Son yıllarda sürekli yolcu artışı sağlayan 3-4 firmadan birisi THY. Star Alliance'a girince Lufhansa'nın amalesi oldu diyorlar ya. bu kadar bilmeden etmeden sallayıp durmayın ya. Lufhansa ile THY arasında hat kapatma arasında ne bağ var. Lufthansa oturduğu yerden para kazanıyormuş. haberi okudaman yorum yazanlar grubu okuyun ne demiş Lufhansa maliyetler daha fazla olduğu için kapattık demiş. THY neden kapatmıyor. demek ki hem doluluk oranı hemde maliyetleri iyi durumda. Şimdi artık işkembeden atmayı bırakın. Siz sevmesenizde Turkish Airlines number 1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa avukatlarina ~ 11 yıl önce
Best airline of europe thy kendi kendinemi yazdirdi?? Lufthansa neden secilemedi 2 yildir? Hem thy nin ucaklari kendi mali !sallayip durmayin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. Aileron ~ 11 yıl önce
Arkadaslar, bırakın artık bu kompleksli halleri. TR ekonomik konjonktürün de getirdiği avantajla aldı gidiyor. Lufthansa veya diğer operatörler niye hatları kaldırıyor? Ford, Opel Belcika'daki fabrikalarini neden kapatıyorsa Lufthansa da o yüzden kaldırıyor. Lufthansa vakıf değil ki, yüksek maliyetleri yüzünden rekabet edemiyor. Burada bilinmesi gereken havacılık mavacilik değil, "ekonomi"dir. THY şimdilik maliyet avantajını koruyor, ancak maliyetler sürekli artıyor, böyle giderse gun gelecek THY de rekabet sıkıntısı yasayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aptalca yorumlra bazi degerlendirmeler ~ 11 yıl önce
1-Lufthansa Turkiye hattinda THY ile rekabet edemez.Bu durum ustelik sadece Berlin hati degil; Frankfurt ve Munih icin de gecerli.Neden Bursa ve Ankara hatlarini kaldirmiyor cunku THY direkt ucmuyor.Hesap bu kadar basit ve ortada.Sadece THY dusmani Irlandalilar anlayamaz, zaten anlamalari da beklenmemeli. 2-Transit yolcularda da Lufthansa THY nin uctugu her yerde THY nin gerisinde. Uzak Dogu ucuslari en basit ornek. 3-Lufthansayi begenen onunla ucsun ama iki havayolu yolcu acisindan kiyaslanabilir degil.Lufthansa olsa olsa Pegasusla kiyaslanabilir. 4-THY Star Allianz'in hamalligini yapiyor diyenler mesnetsiz atmislar varsa ellernde finansal data paylasssinlar.Iskembeden sallayarak yorum yapilmaz. 5-Lufthansa karli gormediyse hatti kapatmistir bu da kendine ait isletme sorunlaridir, kimseyi de THY yi de ilgilendirmez. Kar etse neden kapatsin? Aciklamis da zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ile rekabet zor diyene: ~ 11 yıl önce
Arkadas sen ya havaciligi bilmiyorsun ya da THY ve Lufthansa iliskileri ve farklarini bilmiyorsun. THY zaten Star Alliance'a girdigi günden beri Lufthansa'nin hamalligini yapiyor. Code Sharing Numarasiyla ucuza TK ucagiyla gönderdigi yolcudan kat kat fazlasini aliyor Lufthansa. Oturdugu yerden para kazanmak daha keyifli tabi. Simdi Berlin Istanbul ve Berlin Izmir yolcusunu ucuz TK ucagina bindirmek varken neden kendi ucagini göndersin?? Söyle arkadasim. Lütfen bazi konularda belli bir bilgi ve birikim sahibi olmadan yorum yapmayalim! Kimsenin THYden cekindigi yok. Vaziyet ortada. Komisyon icin alinan ucaklar, Hocanin okullarina giden yeni destinasyonlar, torpille doldurulan kadrolar, vs... Kim korkar bundan ya? Güldürmeyin beni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CENGİZ ~ 11 yıl önce
arkadaşım yorumun 10 numara güzel,kalite olmuş bravo sana.Bu yorumun havacılık cahili olan çakma havacılıra kapak olsun ...
bıde sen ogrensen.. ~ 11 yıl önce
marekeş kar yapılan destınasyon demıs ve senın hocanın yolu dedıgın bı yer de marekes :)) demek kı kar edıp etmemesı ıcın bırazcık bılgı yeter...Bu arada lufthansa nın Antalya ucuslarını arttırdıgını da unutma.İkincisi Lufthansayla THY yı de karıstırma ortaklık baska bısey ama LH nın karının buyk kısmı dıger sırketlerınden..Bu arada 2003 ten once kı kadrolasmaları ve torpıllerın havada ucustugunu unutma yada bılmıyorsan ogren!!!
Eslestirme... ~ 11 yıl önce
Lufthansa THYden korkacak? Bizimkilerin aldiklari ucaklar sirketin öz mali bile degil.. ve bunun nice örnekleri var! THY gitsin kendini baska sirketlerle karsilastirsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
Yurtdışı uçuşlarda sadece THY büyüyor. Yabancı havayolları Türkiye uçuşlarını sürekli azaltıyorlar. Alitalia günde 4'den 2'ye, Air France ve KLMgünde 3/4'den 2'ye, Aeroflot 4'ten 3'e, Czech CSA tamamen, Austrian 2'den 1'e, Air France Marsilya ve Nice uçuşları tamamen, Lufthansa Bursa-Münih uçuşları, British Airways, Istanbul dışındaki bütün Türkiye uçuşları (Ankara, İzmir, Antalya ve Dalaman), Finnair bütün uçuşları, Delta kış boyunca bütün uçuşları, Singapore Airlines 5'ten 4 'e. Korean Air ve Asiana B777'den A330'a. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Ulaştırma Bakanlığı bu konuyu iyi analiz etmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
THY ile rekabet etmek zordur. Az kaldı geliyoruz Lufthansa. Liderliğin keyfini çıkar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRMAN ~ 11 yıl önce
THY Yİ LUFTHANSA ile kıyaslamak ve üstün görmek mı ? çok komiksiniz şaka yaptınız herhalde.gidin önce netten LUFTHANSA nın uçak sayısına,taşıdığı yolcu sayısına,çalıştırdğı personel sayısına bakın ve kıyaslamayı daha sonra yapalım.Eğer şaka yaptıysanız sorun yok ama ciddi ciddi bu yorumu yaptıysanız çok cahilce olmuş.....
lufthansa uçuşlarını iptal ett. ~ 11 yıl önce
thy ile rekabaet edemedi hem kalite yönünden uçak içi o zaman seferlerini kaldırırsın böyle.. thy herşeyi kaliteli. ayrıca bazı ucuz fiatla sabiha gökçene uçan şirketler de var dolayısıyla lufthansa cık kaldırdı seferlerini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
rüya aleminde yaşıyorsunuz...
evet ~ 11 yıl önce
thy nin herşeyi kaliteli.ettiği zararlarda kaliteli
THY KALITELI DEGIL ~ 11 yıl önce
LUFTHANSA HAVA YOLLARI DAHA KALITELI VE FULL HIZMET BEN LUFTHANSAYI TERCIH EDIYORUM UCUSLARIMDA THY NIN HIZMETLERI O KADAR DA KALITELI DEGIL

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000