03 Nisan 2014, Perşembe 07:50:25

LUFTHANSA'DA TARİHİ GREV BAŞLADI

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın LHAG.DE pilotları, üç gün sürecek bir greve başladılar. Lufthansa'nın 3,800 kadar uçuşu iptal etmesine neden olan iş bırakmanın, şirketi bugüne kadar en çok etkileyen grevlerden biri olabileceği belirtiliyor.
  • Dünyanin en iyi egitm sistemine sahip hava yolu !!! Pilotlarda dünyanin en yüksek maasini aliyorlar !!! Ama ilginc olan crew meal`lerini pilotlar kendi ödüyorlar !!! sadece caylar ve mesrubatlar sirketden. Ama pilotlarin talepleri oldukca ilginc : daha cok para, 55 yasinda sirketden ayrica erken emeklilik hakki, vs. Ama pilotlarin sendikasi " Vereinigung Cockpit" cok güclü.....talpa kadar omasa bile bayagi iyiler !!!
  • Gelll sayın Kaptanlar TK ya gel, LH memurunu anında Müdür yapan şirket sizleri anında Başpilot yapar, diğer ilave imkan ve paralardan bahsetmiyorum bile, yeter ki gel
  • Helal olsun Hans diye alay ettiğimiz adamlara. Nasıl birlik oldular. Nerede bizimkiler? Lafa geldiğinde toz kondurtmayan TSK emeklileri. Ekip ruhu budur. Adamların saygınlığı dahada arttı. Merak ederseniz ben aranıza yeni katılmış F/O um.
  • Lufthansa sadece IST ve ADB'den değil; Esenboğa Havlimanından Sabah ve Öğleden sonra olmak üzere günlük iki sefer düzenlemektedir ve (dest.ESB/MUC.) Grev 2.3.4 Nisan olarak planlanmıştır.İnşallah Uzlaşırlar da Hizmet veren Yer Hizmet Kuruluşlarımız etkiyi küçük hasarla atlatır.
  • 90 yolcu diye yola çıktık full geldik dün

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın LHAG.DE pilotları, üç gün sürecek greve başladılar. Lufthansa'nın 3,800 kadar uçuşu iptal etmesine neden olan iş bırakmanın, şirketi bugüne kadar en çok etkileyen grevlerden biri olabileceği belirtiliyor.

Lufthansa'da çalışan 5,400 pilotu temsil eden sendika, erken emeklilik programının devamı talepleri nedeniyle üç günlük grev ilan etmişti.

Lufthansa ise sendikayı yeni görüşmelere çağırdı.

Lufthansa sözcüsü Barbara Schaedler Reuters TV'ye yaptığı açıklamada, "Biz en kısa süre içinde, hatta grev devam ederken bile, görüşmelere yeniden başlamayı istiyoruz, çünkü iyi bir çözüm bulacağımıza inanıyorum" dedi.

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Lufthansa ve sendikaya yaptığı çağrıda yolcuların olumsuz etkilenmemeleri için kısa süre içinde çözüm bulunmasını istedi.

Alman Bild gazetesinin haberinde Dobrindt'in, "Grevle geçen her bir gün yüz binlerce kişinin seyahat imkanını kısıtlıyor" dediği belirtildi.

Grev Lufthansa'nın kargo birimini ve düşük maliyetli tarifeler sunan Germanwings birimini de etkiliyor.

TÜRKİYE UÇUŞLARI DA İPTAL

Grev nedeniyle Lufthansa'nın Türkiye'ye yapacağı uçuşlar da olumsuz yönde etkilendi.

Lufthansa'nın 3-4 ve 5 Nisan tarihlerinde Münih ve Frankfurt'tan İstanbul'a yapacağı seferler ile 3-4 Nisan 2014 tarihlerindeki Münih-İzmir seferleri iptal edildi.

LUFTHANSA'DA TARİHİ GREV BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

HANS MANS ~ 10 yıl önce
Dünyanin en iyi egitm sistemine sahip hava yolu !!! Pilotlarda dünyanin en yüksek maasini aliyorlar !!! Ama ilginc olan crew meal`lerini pilotlar kendi ödüyorlar !!! sadece caylar ve mesrubatlar sirketden. Ama pilotlarin talepleri oldukca ilginc : daha cok para, 55 yasinda sirketden ayrica erken emeklilik hakki, vs. Ama pilotlarin sendikasi " Vereinigung Cockpit" cok güclü.....talpa kadar omasa bile bayagi iyiler !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geeel ~ 10 yıl önce
Gelll sayın Kaptanlar TK ya gel, LH memurunu anında Müdür yapan şirket sizleri anında Başpilot yapar, diğer ilave imkan ve paralardan bahsetmiyorum bile, yeter ki gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun.. ~ 10 yıl önce
Helal olsun Hans diye alay ettiğimiz adamlara. Nasıl birlik oldular. Nerede bizimkiler? Lafa geldiğinde toz kondurtmayan TSK emeklileri. Ekip ruhu budur. Adamların saygınlığı dahada arttı. Merak ederseniz ben aranıza yeni katılmış F/O um.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Almanya gelişmiş bir ekonomi, onlara dokunmaz, ama yeni yeni kalkınan Türkiye'de böyle bir şey yanlış olur.
Esenboğa A.K ~ 10 yıl önce
Lufthansa sadece IST ve ADB'den değil; Esenboğa Havlimanından Sabah ve Öğleden sonra olmak üzere günlük iki sefer düzenlemektedir ve (dest.ESB/MUC.) Grev 2.3.4 Nisan olarak planlanmıştır.İnşallah Uzlaşırlar da Hizmet veren Yer Hizmet Kuruluşlarımız etkiyi küçük hasarla atlatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etkilemez mi ~ 10 yıl önce
90 yolcu diye yola çıktık full geldik dün

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000