08 Eylül 2015, Salı 08:30:27

Lufthansa'da grev krizi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Alman pilot sendikasının (VC) grev kararı nedeniyle 8 Eylül Salı günü gerçekleştirmeyi planladığı uzun mesafeli uçuşların yaklaşık yarısının iptal edildiğini açıkladı.
  • LUFTHANSA Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, bugün başlayan grevde Türkiye uçuşlarının kısmen etkileneceğini ifade etti.
  • Almanlar ne sikayetci halk. Burda onceki emeklilik yasi 65. 67 yukseldi. 70 yasina yukselecegini duydum..... 2 yil icine haber i aliriz. bu kabinet humanism bilmez Ja komsu is-hayat zor. Lufthansa daha cok grev yapcak. 'Majesty' Merkel her yonu denicek
  • O kadar para alıyorsunuz hala grev..neyin peşindesiniz astronotçuklar
  • Adamlar hakkini ariyorlar. Bizim kuzularin.kafasina vur elinden ekmegini al:)
Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Alman pilot sendikasının (VC) grev kararı nedeniyle 8 Eylül Salı günü gerçekleştirmeyi planladığı uzun mesafeli uçuşların yaklaşık yarısının iptal edildiğini açıkladı.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, 8 Eylül Salı günü yapılması planlanan 174 uzun menzilli uçuştan 84'ünün pilotların 08.00 ile 23.59 arasında iş bırakacak olması nedeniyle gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

Lufthansa'nın kargo uçuşlarının grevden etkilenmeyeceği aktarılan açıklamada, "Greve rağmen, birçok pilotun uçmaya istekli olması, salı günü planlanan 7 kargo uçuşunun gerçekleştirilmesine imkan sağlayacak. Bu yüzden, Lufthansa Kargo, tüm uçuş programını koruyabilecek" denildi.

Açıklamada, grev nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcuların, rezervasyonlarını tekrar yapabilecekleri ya da ücretsiz iptal edebilecekleri kaydedildi.

PİLOTLAR 13. KEZ GREVE GİDİYOR

Alman Pilot Sendikası ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.

Sendikayla Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor.

Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.
Lufthansa'da grev krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ham ~ 9 yıl önce
LUFTHANSA Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, bugün başlayan grevde Türkiye uçuşlarının kısmen etkileneceğini ifade etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hollandali E. ~ 9 yıl önce
Almanlar ne sikayetci halk. Burda onceki emeklilik yasi 65. 67 yukseldi. 70 yasina yukselecegini duydum..... 2 yil icine haber i aliriz. bu kabinet humanism bilmez Ja komsu is-hayat zor. Lufthansa daha cok grev yapcak. 'Majesty' Merkel her yonu denicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trn ~ 9 yıl önce
O kadar para alıyorsunuz hala grev..neyin peşindesiniz astronotçuklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRN E ~ 9 yıl önce
SEN GREV YAPSANA ISINDEN OLURSUN LAK LAK EDICEGINE ISINE BAK.
helal olsun ~ 9 yıl önce
Adamlar hakkini ariyorlar. Bizim kuzularin.kafasina vur elinden ekmegini al:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIRIK PLAK ~ 9 yıl önce
Ne zaman Lufthansa pilotları grev yapsa,aynı kırık plak yorumlar devreye girer..yok helal olsunmuşda,,amaç ne ise.
AFA ~ 9 yıl önce
AMAC KIRIK PLAKI TAMIR ETMEK AMA DUSUNCEN ESKI TAMIR OLMAZ ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000