29 Eylül 2011, Perşembe 08:01:48

LUFTHANSA TÜRKİYE'DE 55. YILINI KUTLADI

Lufthansa Alman Hava Yolları, İstanbul seferlerinin 55. yıldönümünü pasta keserek kutladı...
  • Lufthansa ile işbirliğinde nice 55 senelere diliyorum
Atatürk Havalimanı Airport Otel'de düzenlenen kutlama programına 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' adlı televizyon dizisinin 'Caroline'ı Wilma Elles de katıldı. Kutlamada Türkçe konuşan ve eşi de bir Türk olan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende "Lufthansa ve Türkiye uzun süreli bir aşk ilişkisi yaşıyor. Türkiye'de büyüme ve istikrar, çok güvenli bir ortamda devam ediyor. Böyle bir ortamda bir 55 yıl daha Türkiye'ye uçarız. Frankfurt-İstanbul uçuşlarında bir sefer artırımı düşünüyoruz ancak slot alamıyoruz" dedi.

Gregor Wende, Türkiye'nin Avrupalı tatilciler için çok popüler bir destinasyon olma özelliğini koruduğunu ve Lufthansa'nın cazip fiyatlara en uygun uçuş bağlantılarını sunduğunu kaydetti. Wende, Avro Bölgesindeki ekonomik krize rağmen yolcu sayısında yüzde 13'lük bir artış kaydettiklerini söyledi.

Wende, 'Bu çelişki değil mi, krizde insanların tasarrufa yönelmesi gerekmez mi' sorusu üzerine ise, "Türkiye artık çok cazip bir turizm ülkesi oldu. Özelikle İstanbul ve diğer büyük şehirlere insanlar Avrupa'dan kongre turizmine geliyor. Bir de iş adamları bu hatları çok sık kullandıkları için yolcu sayısında azalma değil tam aksine artışlar devam ediyor" diye konuştu. 
 
Lufthansa halen İstanbul'dan Münih ve Frankfurt kentlerine haftada 42 sefer düzenliyor. Yolcular Lufthansa'nın Avrupa'daki aktarma merkezlerinden havayolu şirketinin Avrupa'da 127, dünya genelinde ise toplam 211 varış noktasını kapsayan uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlar yapabiliyorlar. 



LUFTHANSA TÜRKİYE'DE 55. YILINI KUTLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa ile işbirliğinde nice 55 senelere diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000