27 Ekim 2009, Salı 13:39:49

Lufthansa seferlerini azaltıyor...

Lufthansa yeni kış tarifesini gerilemekte olan talebe uygun olarak hazırladı. Şirket, sefer sayılarında düşüş olduğunu açıkladı.
  • Swissair in yaptığını yapıyor. Swiss Qualiflyerda liderliğe soyundu Sabeneyı aldı. Hazmedemedi. MD 11 kazası sonrası da malüm. Qualiflyer da ilk önce kendi adını yazardı. Alfebe Swissair in "s" sinden başlardı. Lufthansa geniş gövdede bir kırım yaşamadı. Yaşasa sonu Swiss gibi olmasada iyi darbe alır. Arkasında 80 milyonluk Avrupayı savaşla ele geçirememiş halk ve onun istediğini yapan hükümetler var. Almanya ikinci dünya savaşında yapamadığını EU adında tatlı talı yapıyor. Bizde ...
  • Bir sürü uçak daha piyasaya çıkacak gibi gözüküyor. Airbus'ta da iptal edilen üretimler. İşleri zorlaşıyor. Bu kış zor geçecek. Büyümenin sonu yok. her yere uçacağım, abuk sabuk destinasyonlarda olacağım dersen, bir gün gelir fatura önüne konur. Yeni uçak almak için Şubat ayını mı beklesem acaba?

Bu nedenle özellikle Almanya dahilindeki seferlerin ve Avrupa ülkeleriyle olan bağlantıların sayısı azaltıldı. 2009/2010 kış tarifesinde haftada 12.406 sefer (2008/2009: 13.402) yapılması öngörülüyor. Bu rakam yüzde 7.4 oranında bir azalmaya denk geliyor. Ancak bölgesel seferlerde kullanılan küçük uçakların aşamalı olarak daha büyük uçaklarla değiştirilmesi suretiyle sunulan koltuk kapasitesi geçen yılın düzeyinde kalabilecek. Özellikle kıtalararası uçuşlarda büyük uçakların kullanılmasının yarattığı etki kapasitenin (arz edilen koltuk kilometrenin) yüzde 1.1 oranında artmasına neden oluyor. Lufthansa’nın kış tarifesi 25 Ekim 2009 pazar günü yürürlüğe girdi ve 27 Mart 2010 cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

Lufthansa kış tarifesinde 78 ülkede 191 noktaya sefer düzenleniyor. (Kış 2008/2009 tarifesi 79 ülkede 194 noktayı kapsıyordu). Almanya ve Avrupa dahilinde haftada 11.282 uçuş (2008/2009: 12.278) düzenlenecek.  Sefer sayısındaki kısıtlamaların büyük bölümü de söz konusu bölgede yapıldı. Buna karşın kıtalararası seferlerin sayısı haftada 1.146 ile geçen seneye kıyasla biraz artırılmış oldu (2008/2009: 1.124).

Lufthansa Passage Airlines yönetim kurulu üyesi Karl Ulrich Garnadt yeni kış tarifesine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Müşterilerimiz kurumumuza sadık kalıyorlar, zira mevcut bağlantılarımızı koruyor ve köklü değişiklikler yapmıyoruz. Ulaşım ağımızı yolcularımıza en nitelikli bağlantı olanaklarını sunacak hale getiriyoruz. Tüm bölgelerde temsil edilmeye devam ediyor ve ancak  yolcularımız için başka alternatiflerin mevcut olduğu yerlerdeki seferleri iptal ediyoruz. Seferlerde yapılan değişiklikler  CLIMB 2011 olarak adlandırdığımız güvence programı kapsamında aldığımız önlemlerin neticesinde gerçekleşiyor. Söz konusu program sayesinde 2011 yılı sonuna kadar kazancımızı sürdürülebilir önlemlerle 1 milyar Euro yükseltmeyi hedefliyoruz. Buna paralel olarak örneğin Kuzey Afrika bölgesinde yeni pazarlara giriyor ve şirketimizi geliştirme olanaklarını değerlendiriyoruz. “

Azalan talebe uyum sağlama genelde bazı seferlerin iptal edilmesi, bazı hatların birleştirilmesi ve bazı bağlantıların Lufthansa şirketler grubu kapsamındaki diğer havayolu şirketleriyle sağlanması şeklinde gerçekleşiyor. Nitekim yeni kış tarifesinde Almanya ve Belçika arasındaki uçuşlar Lufthansa ve Brussels Airlines işbirliğiyle yeniden düzenlenmiş ve uyumlu hale getirilmiş bulunuyor. Bu işbirliği kapsamında Frankfurt ve Münih çıkışlı Brüksel uçuşları Lufthansa tarafından yapılırken, Brussels Airlines Lufhansa sefer numarası ile Brüksel çıkışlı Hamburg ve Berlin uçuşlarını üstlenmiş bulunuyor.

Bazı seferlerde kısıtlamalara gidilmiş olmasına rağmen Lufthansa ‘nın gelişmekte olan yeni ve stratejik açıdan önemli pazarlara girme çabaları devam ediyor. Batı ve Orta Afrika da hedef pazarlar arasında yer alıyor. Lufthansa bu bölgelerde sefer kapasitesini artırmış olup, kış tarifesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte Nijerya’nın başkenti Abuja’ya hergün sefer düzenlemeye başladı. Ayrıca haftada üç kez Malabo’ya ( Ekvator Ginesi) ve haftada dört kez Port Harcourt’a sefer konuldu. Dolayısıyla Nijerya’nın liman şehri Port Hartcourt yine tarifeye dahil edilmiş oldu. Almanya’nın en büyük havayolu şirketi olan Lufthansa temmuz ayında Gabun’un Libreville şehrine sefer düzenlemeye başlamıştı. Hammadde açısından zengin bölgede ayrıca Luanda (Angola) ve Lagos (Nijerya) şehirlerine de bağlantı konulmuş bulunuyor. Kuzey ve Orta Afrika’nın petrol üreten ülkelerine yönelik seferlerin sayısı –geçen yılın aynı dönemine kıyasla –neredeyse iki kat artarak   haftada 11 ‘ den 21’ e çıkartıldı.

Lufthansa yolcuları 1 Ekim 2009 tarihinden beri artık Lufthansa’nın işbirliği partneri JetBlue ile yapılan ortaklaşa seferler için de rezervasyon yaptırabiliyorlar. Amerikan havayolu şirketi 11 Kasım 2009 tarihinden itibaren Lufthansa sefer numarası ile NewYork ve Boston üzerinden yapılacak kesintisiz aktarmalarla ABD ve Puerto Rico ‘da 12 ilginç noktaya ulaşım olanağı sunacak. Mevsime göre düzenlenen  Hamburg-Innsbruck (Avusturya), Frankfurt-Capetown (Güney Afrika) ve Duesseldorf-Miami (ABD) seferleri de yeni tarifeyle birlikte başlamış oldu.

Lufthansa ekonomik nedenlerden ötürü geçtiğimiz aylarda Erivan (Ermenistan), Bristol (İngiltere), Ufa (Rusya) ve Portland/Oregon (ABD) uçuşlarını kaldırmış bulunuyor.

Lufthansa şirketler grubu bünyesindeki havayolları da –Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines ve SWISS – kış tarifelerini 25 Ekim günü yürürlüğe koydular. Bu beş havayolu şirketi Lufthansa ile birlikte kendi ana merkezlerini oluşturan Brüksel, Duesseldorf, Frankfurt, Londra-Heathrow, Münih, Viyana ve Zürih üzerinden dört kıtada 101 ülkede toplam 254 varış noktasına sefer düzenleyecek ve kendi uçuş ağlarını ortak seferle karşılıklı olarak  destekleyecekler.

Lufthansa seferlerini azaltıyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Swissair in yaptığını yapıyor. Swiss Qualiflyerda liderliğe soyundu Sabeneyı aldı. Hazmedemedi. MD 11 kazası sonrası da malüm. Qualiflyer da ilk önce kendi adını yazardı. Alfebe Swissair in "s" sinden başlardı. Lufthansa geniş gövdede bir kırım yaşamadı. Yaşasa sonu Swiss gibi olmasada iyi darbe alır. Arkasında 80 milyonluk Avrupayı savaşla ele geçirememiş halk ve onun istediğini yapan hükümetler var. Almanya ikinci dünya savaşında yapamadığını EU adında tatlı talı yapıyor. Bizde ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir sürü uçak daha piyasaya çıkacak gibi gözüküyor. Airbus'ta da iptal edilen üretimler. İşleri zorlaşıyor. Bu kış zor geçecek. Büyümenin sonu yok. her yere uçacağım, abuk sabuk destinasyonlarda olacağım dersen, bir gün gelir fatura önüne konur. Yeni uçak almak için Şubat ayını mı beklesem acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000