26 Ağustos 2009, Çarşamba 07:48:36

Lufthansa satmak istiyor!

Alman Havayolları Lufthansa’nın, daha önce çoğunluk hisselerini satın alacağını duyurduğu İngiliz havayolu şirketi British Midland (bmi)’daki yüzde 80’lik hissesinin büyük çoğunluğunu ya da tamamını satmak istediği bildirildi. bmi hisselerine Virgin Atlantic’in talip olduğu belirtiliyor...
  • ARKADASLAR BMI I SATMASININ SEBEBI BUYUK IHTIMALLE AB ICINDEKI PAZAR PAYINI DUSURUP AVUSTURYA HAVAYOLLARINI ALMAK ICINDIR. ZIRA AB KOMISYONU AVUSTURYA'NIN LH'A DEVRINE PAZAR PAYI NEDENIYLE IZIN VERMEMISTI. E BMI DA ZATEN PEK MATAH DEGIL. O ZAMAN EN MANTIKLISI BMI'I SATIP YERINE OS'YI ALMAK. NER DERSINIZ. COK MU KOMPLO TEORISI OLDU
  • Lufthansa "Avrupa havayolu taşımacılığı pazarının en büyük şirketlerinden biri" değil, halihazırda "en büyük şirketi"dir :)

Küresel ekonomik krizin havayolu sektörü üzerindeki etkileri artarak sürüyor.
Kriz, şirket birleşmelerine zemin hazırladığı gibi, yeni satın almaların durdurulmasına da yol açabiliyor.

Avrupa havayolu taşımacılığı pazarının en büyük şirketlerinden biri olan Alman Havayolları Lufthansa’nın da geçtiğimiz aylarda çoğunluk hisselerini satın aldığı iflas halindeki İngiliz havayolu şirketi British Midland (bmi)’deki mevcut hisselerini de elden çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor.

İngiltere’de yayımlanan “Daily Telegraph” gazetesinin haberine göre, Lufthansa, bmi’deki yüzde 80 hissesinin büyük çoğunluğunu ya da tamamını satmak üzere harekete geçti. bmi’deki yüzde 30’luk payını,  şirketin kurucusu Sir Michael Bishop’un yüzde 50 hissesini İngiltere’de yüzde 35’ine sahip olduğu şirketi LHBD Holding Limited eliyle alarak yüzde 80’e çıkaran Lufthansa, Bishop’a  bunun karşılığında 48 milyon pound ödemişti. Avrupa Birliği Komisyonu da haksız rekabet açısından bu satışı incelemeye almıştı.

bmi’nin kurucusu Sir Michael Bishop’un Bishop ayrıca, Lufthansa’ya, satış sürecinin tamamlanmadığına ve Lufthansa’nın sonunda söz konusu hisseleri satın almak zorunda olmadığına ilişkin güvence vermiş, Lufthansa ise bu güvence karşılığında Bishop’a 175 milyon pound ödemişti.

1 Temmuz’da iflasını açıklayan bmi yılda ortalama 10 milyon yolcu taşıyor. Ancak, şirketin Heathrow Havalmianı’nda sahip olduğu slotların satın almak isteyen diğer havayolu şirketlerini cezbettiği belirtiliyor. Bmi’nin kalan yüzde 20 hissesi ise İskandinav havayolu şirketi SAS’ın elinde bulunuyor.

Lufthansa satmak istiyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADASLAR BMI I SATMASININ SEBEBI BUYUK IHTIMALLE AB ICINDEKI PAZAR PAYINI DUSURUP AVUSTURYA HAVAYOLLARINI ALMAK ICINDIR. ZIRA AB KOMISYONU AVUSTURYA'NIN LH'A DEVRINE PAZAR PAYI NEDENIYLE IZIN VERMEMISTI. E BMI DA ZATEN PEK MATAH DEGIL. O ZAMAN EN MANTIKLISI BMI'I SATIP YERINE OS'YI ALMAK. NER DERSINIZ. COK MU KOMPLO TEORISI OLDU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lufthansa "Avrupa havayolu taşımacılığı pazarının en büyük şirketlerinden biri" değil, halihazırda "en büyük şirketi"dir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000