05 Kasım 2015, Perşembe 16:40:56

Lufthansa Şarm El Şeyh'e uçuşları durdurdu

Mısır'daki uçak faciası sonrası, İngiltere'nin Şarm El Şeyh ile karşılıklı uçuşları askıya alması nedeniyle 20 bin İngiliz turist, bu ülkede mahsur kaldı. Mısır Dışişleri'ne göre, İngiltere uçuşları askıya alma kararını kendilerine danışmadan aldı. Alman havayolu devi Lufthansa da Şarm'a tüm uçuşlarını durdurdu.
  • easyjet ve pgs ucuyor gozukuyor havalimani sayfasinda
  • Soru : 20.000 ingiliz mahsur kaldıysa nasil ve nerede konakliyorlar. Otel odalarini bosaltmiyorlar mi? Tam da ayrilacak turist sayisi kadar yerine ayni sayida ingiliz turist de gelmeyecegi icin mi sorun cikmiyor?
  • Pgss gece gündüz her yere uçar...!
  • Biz uçarız korkmayız
  • Ingiliz;ingiliz varandasinin hic birini orada birakmaz...

İngiltere'nin Şarm El Şeyh ile karşılıklı uçuşları askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki bu şehirde yaklaşık 20 bin İngiliz turistin mahsur kaldığı açıklandı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını sürdürdüğünü ve cuma günü uçuşların yeniden başlamasını umduklarını belirtti. İngiltere Başbakanı David Cameron, konuyla ilgili perşembe günü acil kabine toplantısına başkanlık yapacak.

Aynı gün Almanya merkezli Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa da benzer bir karar aldı. Şirket, bünyesindeki Eurowings ve Edekweiss gibi şirketler de dahil olmak üzere Almanya ve Şarm El Şeyh arasındaki tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı. Şirket, "Sina Yarımadası'ndaki mevcut durum nedeniyle" alındığı belirtilen karardan etkilenen müşterilerinin ülkelerine dönüşleri için Almanya Dışişleri Bakanlığı ve tur şirketleriyle işbirliği yapacaklarını söyledi.
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Şarm El Şeyh'de şu anda bini yerleşik yaklaşık 20 bin İngiliz turist var.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'den Şarm El Şeyh'e perşembe günü normalde 19 uçuşun yapıldığını ancak hepsinin askıya alındığını söyledi. Hammond, "Havayolları ve Mısırlı yetkililerle irtibat halindeyiz ve insanların güvenli şekilde İngiltere'ye gelmeleri için acil güvenlik önlemleri alıyoruz" dedi. İngiliz Bakan, başka ülkelerin de Şarm El Şeyh'e uçuşlarını askıya alabileceğini söyledi.

İngiltere, Şarm El Şeyh Havaalanında daha sıkı bagaj kontrolü gibi konularda güvenliğin artırılması için bu ülkeye havacılık uzmanları ile fazladan konsolosluk yetkilileri gönderdi.

'İstişare olmadan, tek taraflı askıya aldılar'
Mısır'ın resmi haber ajansı MENA'ya göre, Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Buna göre, iki ülke arasında güvenlik önlemleriyle ilgili sıkı ve üst düzey temaslar olmasına rağmen, İngiltere uçuşları kendileriyle istişare etmeden, tek taraflı askıya aldı.

İngiltere Başbakanlığı çarşamba akşamı, geçen hafta sonu Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'na bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirmiş ve güvenlik nedeniyle Şarm El Şeyh'ten yapılan karşılıklı uçuşları askıya almıştı.

Konunun Londra'ya resmi ziyarette olan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin perşembe günü İngiltere Başbakanı Cameron'la yapacağı görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.

Rus Hava Yolu Şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü. İngiltere ve ABD'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, "IŞİD'in uçağa yerleştirdiği bir bomba" olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. IŞİD, uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

Lufthansa Şarm El Şeyh'e uçuşları durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

airport ~ 8 yıl önce
easyjet ve pgs ucuyor gozukuyor havalimani sayfasinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 8 yıl önce
Soru : 20.000 ingiliz mahsur kaldıysa nasil ve nerede konakliyorlar. Otel odalarini bosaltmiyorlar mi? Tam da ayrilacak turist sayisi kadar yerine ayni sayida ingiliz turist de gelmeyecegi icin mi sorun cikmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgst ~ 8 yıl önce
Pgss gece gündüz her yere uçar...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ~ 8 yıl önce
Biz uçarız korkmayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zuhtuyee ~ 8 yıl önce
Ingiliz;ingiliz varandasinin hic birini orada birakmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000