20 Mart 2015, Cuma 14:21:33

LUFTHANSA PİLOTLARI GREVİ BIRAKMIYOR

Son bir yılda 12 kez eylem yapan Lufthansa pilotlarının iş bırakma eylemi devam ediyor
  • Almanların hayran olunmayacak neyi var ki, adam gibi evlerde, adam gibi şehirlerde, adam gibi ülkelerinde, adam gibi yöneticilerin elinde, insan gibi yaşıyorlar. O yüZden de hırsız, dolandırıcı, şikeci, rüşvetçi,katil, tecavüzcü ve dalavereci siyasetçi derdi olmadan 80 yaşında Türkiye, İspanya ve Yunanistan sahillerinde fink atıyorlar, bizimkilerse 60'a gelince kağıtçı müteahhitlerin evlerinin yerine diktiği aptal bi apartman dairesinin penceresinden ithal arabaları izleyerek ölmeyi bekliyor:( yazık çok yazık,camaroth gibi kafalar oldukça bu ülkenin insanları daha çoook ölür, öldürür, sürünür süründürür, el elde baş başta düşünüüür düşünür
  • Niye kovulsunlar kardesim...burasi türkiye degil ki....iste sendika bu iste demokrasi bu!!
  • hepsini kapı önüne koy bakalım kuyruğu nasıl kıstırıyorlar...bunların içi kofti olur bakmayın böyle hava yaptıklarına
  • sevgili camaroth: Bu soru neden sendikaya soruluyor da,isverene degil?..Sendika,gelismis toplumlarin varligini hic tartismayacagi bir kurum,cunku gercek anlamda demokrasi ve insan haklari var o ulkelerde bizdeki gibi sekilden ibaret degil..Sendikanin olmadigi ulkede sirket yonetmek ne guzel olurdu degil mi?Ayni ulkemizdeki gibi:-))Herseyi ithal edebilirsin ama demokrasiyi asla,o bir surec ve kultur ister..O henuz yoksa olaya hep tacir mantigi ile yaklasirsin bu sekilde..
  • bizim talpa'da kağıt oynasın yeşilköy'de. TALPA ne zaman Sorunları dile getirip grev yapmış? yada hangi soruna dikkat çekmiş? Çek bir çayyy
  • Sendika olmasa türkiyede adama su vermezler bakınız sendikasız çalışanlarla sendikalı çalışanlara bu arada hava iş ten bahsetmiyorum pala bıyık benim paramla başkalarına lisan kursu açsın koperatif ev yapsın daha çok dövüncez bunlar birşey değil deve kuşu talidi bizi kurtarmaz
  • Lufthansa ac artik ilanini be almanca dil bilme zorunlulugunu kaldir gelelim, valla da billa da ne dersen yapariz. Bunlar almancasina guvenio da otuyo, bizim gikimiz cikmaz :)
  • Bence de sendikalar gereksiz sözleşme de yazandan başka extra birşey istemekte şirkete haksızlık olur haksız yerede konulardan açarsınız davayı demokrasinin ve adaletin olduğu bir ülkedeysen kazanır tazminatını fazlasıyla alırsın tabi bu türkiye gibi 3. Dünya ülkelerinde gerçekleşmez kapitalistlik de maaşallah birinciyiz milletin elektriğini öde vergi öde karşılığında duble yol oda 1 kış atlattıktan sonra pert
  • Grev demek milyonlarca euro zarar demek hiçbirşeyin farkında değilsiniz işten çıkarılma eninde sonunda olmak zorunda hem şirketi zarara uğratan grev yapıyorsun hemde çalışmaya devam.uçaklarin unma dışarı her gün ne kadar zarar var bilir misiniz bilmelisiniz tahmin bile edemezsiniz. Sendika ister bana bana ver diye halbuki bilmezler bu para nasıl kazanılır. Sendikalar çok iyiler neden Yunanistan'a iflas eden firmaları kurtarabilir sorarım size. Sendika demek boş iş demek.hakkini isteyen adam gibi oturur orta yolda anlatır bu şekilde olur..
  • Adamlar şirketi perişan ettiler hala kimse kimseyi işten kovmuyor???? Biz olsak daha grev demeden yok ederiz çalışanımızı...zaten bu yüzdende kendi yandaşımız olan sendikalarla anlaşıyoruz.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da pilot sendikası Cockpit'in (CV) çağrısı üzerine başlatılan iş bırakma eylemi, devam ediyor.

Lufthansa şirketi, pilotların bugün yerel saatle 00.01 ile 23.59 arasında iş bırakması nedeniyle kısa ve orta mesafeli 790 seferin iptal edildiğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada sefer iptallerinden yaklaşık 84 bin yolcunun etkileneceği belirtildi.

Eylem yarın da devam edecek

Pilot sendikası CV, uzun mesafeli uçuşlardaki ve Lufthansa Cargo'daki pilotlara da 21 Mart Cumartesi günü saat 00.01 ile 23.59 arasında iş bırakmaları çağrısında bulundu.

Sendika, yaptığı açıklamada grevin binlerce yolcuyu etkilemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yolcuların bilet işlemleri için uzun kuyruklar oluşturduğu Frankfurt Havalimanı'nda Lutfhansa, seyahat planlarını değiştirmek zorunda kalanlara yiyecek ve içecek ikram ederken, yetkililer de bekleyenlere yardımcı olmaya çalıştı.

Emekliliğe geçiş süresinde anlaşmazlık

Lutfhansa ve CV arasında 1 yıldır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde şirkette çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreleri konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Lufthansa, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılma yaşını da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.

Anlaşmazlık dolayısıyla son bir yılda pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. Lutfansa'nın grevlerden dolayı yaklaşık 220 milyon avro zarar ettiği sanılıyor.

LUFTHANSA PİLOTLARI GREVİ BIRAKMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Almanların hayran olunmayacak neyi var ki, adam gibi evlerde, adam gibi şehirlerde, adam gibi ülkelerinde, adam gibi yöneticilerin elinde, insan gibi yaşıyorlar. O yüZden de hırsız, dolandırıcı, şikeci, rüşvetçi,katil, tecavüzcü ve dalavereci siyasetçi derdi olmadan 80 yaşında Türkiye, İspanya ve Yunanistan sahillerinde fink atıyorlar, bizimkilerse 60'a gelince kağıtçı müteahhitlerin evlerinin yerine diktiği aptal bi apartman dairesinin penceresinden ithal arabaları izleyerek ölmeyi bekliyor:( yazık çok yazık,camaroth gibi kafalar oldukça bu ülkenin insanları daha çoook ölür, öldürür, sürünür süründürür, el elde baş başta düşünüüür düşünür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lenovo ~ 9 yıl önce
Çok Güzel Özetlemişsiniz Hayranlıkla Okudum
onur ~ 9 yıl önce
Niye kovulsunlar kardesim...burasi türkiye degil ki....iste sendika bu iste demokrasi bu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prdx ~ 9 yıl önce
hepsini kapı önüne koy bakalım kuyruğu nasıl kıstırıyorlar...bunların içi kofti olur bakmayın böyle hava yaptıklarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prdx'e ~ 9 yıl önce
Klasik AKP kafası,hep böyle devam edin.
flyaway ~ 9 yıl önce
sevgili camaroth: Bu soru neden sendikaya soruluyor da,isverene degil?..Sendika,gelismis toplumlarin varligini hic tartismayacagi bir kurum,cunku gercek anlamda demokrasi ve insan haklari var o ulkelerde bizdeki gibi sekilden ibaret degil..Sendikanin olmadigi ulkede sirket yonetmek ne guzel olurdu degil mi?Ayni ulkemizdeki gibi:-))Herseyi ithal edebilirsin ama demokrasiyi asla,o bir surec ve kultur ister..O henuz yoksa olaya hep tacir mantigi ile yaklasirsin bu sekilde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talpa ~ 9 yıl önce
bizim talpa'da kağıt oynasın yeşilköy'de. TALPA ne zaman Sorunları dile getirip grev yapmış? yada hangi soruna dikkat çekmiş? Çek bir çayyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sendika olmasa türkiyede adama su vermezler bakınız sendikasız çalışanlarla sendikalı çalışanlara bu arada hava iş ten bahsetmiyorum pala bıyık benim paramla başkalarına lisan kursu açsın koperatif ev yapsın daha çok dövüncez bunlar birşey değil deve kuşu talidi bizi kurtarmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lufthansa ac artik ilanini be almanca dil bilme zorunlulugunu kaldir gelelim, valla da billa da ne dersen yapariz. Bunlar almancasina guvenio da otuyo, bizim gikimiz cikmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.B. ~ 9 yıl önce
Bence de sendikalar gereksiz sözleşme de yazandan başka extra birşey istemekte şirkete haksızlık olur haksız yerede konulardan açarsınız davayı demokrasinin ve adaletin olduğu bir ülkedeysen kazanır tazminatını fazlasıyla alırsın tabi bu türkiye gibi 3. Dünya ülkelerinde gerçekleşmez kapitalistlik de maaşallah birinciyiz milletin elektriğini öde vergi öde karşılığında duble yol oda 1 kış atlattıktan sonra pert

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 9 yıl önce
Grev demek milyonlarca euro zarar demek hiçbirşeyin farkında değilsiniz işten çıkarılma eninde sonunda olmak zorunda hem şirketi zarara uğratan grev yapıyorsun hemde çalışmaya devam.uçaklarin unma dışarı her gün ne kadar zarar var bilir misiniz bilmelisiniz tahmin bile edemezsiniz. Sendika ister bana bana ver diye halbuki bilmezler bu para nasıl kazanılır. Sendikalar çok iyiler neden Yunanistan'a iflas eden firmaları kurtarabilir sorarım size. Sendika demek boş iş demek.hakkini isteyen adam gibi oturur orta yolda anlatır bu şekilde olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar şirketi perişan ettiler hala kimse kimseyi işten kovmuyor???? Biz olsak daha grev demeden yok ederiz çalışanımızı...zaten bu yüzdende kendi yandaşımız olan sendikalarla anlaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arkdas ~ 9 yıl önce
sız avrupa duzeyine bu dünyada gelemezsiniz ..... hiiic bosuna cırpınmayın... görünen köy kılavuz istermi be ciftcisine al da git diyenler bu ülkede nerelere gelıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000