22 Şubat 2010, Pazartesi 08:43:21

Lufthansa pilotları greve başladı

Alman hava yolu şirketnini pilotları ücret artışı ve iş güvenliği talebiyle 4 günlük grevlerine başlarken binlerce uçuş iptal edildi.
  • Bir tek sen uyanmış olduğuna göre, sen herhalde Rakı içmiyor, sigara kullanmıyorsun. Hatta eğer çocuğun varsa onun poposuna da piyasadaki kağıt bezlerden bağlamıyorsun. Tabi ya ne de olsa hepsi kağıt üzerinde Türk şirketi ama ortaklık yapıları yabancıların elinde. Alloov asıl sen uyan bunun adı Global Ekonomi ve en önemli dayanak noktası da işsize iş, aş kapısı olması. Dünyanın içerisinde var olmak istiyorsan bu oyunu oynamak zorundasın.
  • Aman birader, 1300 çalışana (aileleriyle beraber yaklaşık 4000 kişi) ekmek kapısı olan SXS'i senin gibi "Oyunu Gören" arkadaşların danışmanlığında "Türk Havacılık Duayenleri" devralırsa tez zamanda SXS de, Sultan, Anatolia, Intersun, Roseair, Worldfocus, Bestair gibi Türk Havacılık Tarihindeki yerini alır. O yüzden bırak da Türk siciline kayıtlı, çalışanına ve Türkiye'ye tek kuruş borcu olmaya bir şirketi 20 yıldır olduğu gibi yine oyunu bilenler yönetsin.
  • Krizi bahane ederek tüm dünyada ve Türkiye de operasyon yapıp işçi çıkardı. Hem de Dünyanın en büyük ve prestijli Havayolu iken. Boşuna dememişler. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste :)
  • kardeşim sunexpress nerde türk şirketi. kim diyo türk şirketi diye. TÜRK sivil havacılığına baglı diye TÜRK mü olmuş oluyo.genel müdürü avusturyalı önemli kilit görevlerde hep yabancılar var. çalışan türkler hep piyon görevlerde. sizce lufthansa cok yardım sever bir şirket mi ki su türkiyeye bir şirket kuralım garibanlar uçsun diye düşünsün. açın gözlerinizi arkadaşlar. yönetim zaten onlarda yavaştan pilotlarıda değiştiriyorlar. yakında tamamen alman çalışanları olan bir şirket olunca göreceksiniz. yabancı bir şirketle TÜRKİYE de iç hat uçmak hoşunuza gidecek mi? Sizler gibi oynanan oyunları göremeyen insanlar oldukça hem TÜRKİYE hemde TÜRK havacılığı satılmaya devam edilecek. Uyumaya devam...
  • lütfen sığ, milleyetciliğe kacan, basit yorumlar yapmayın. sun ex yıllarca zarar etti. o zamanda bu adamlar vardı. iç hatlarda zarar ederkende vardı. mardine su an 50- 60 yolcu tasırkende varlar. erzincana boş ucakla giderkende varlar. tıpkı dun diyarbakırda, vanda olduğu gibi. yarın oburgun buralarda dolcak bir yerlere gelcek. kim kazancak, ülkemiz vatandaşımız, eskiden bu hatlarda zarar eden thy miz. lütfen bu şirketi artık sizde sahiplenin, sizde gurur duyun..
  • sun ex bugun 1300 calışanı ile kocaman bir ailedeir ve ayt merkezli bir şirkettir. tüm karları zararları turkiye toprakları içinde, türk vergi dairlerince denetlenmekte gerekli tüm vergiler bizim ülkemize ödenmektedir. mesela sxf den bjv ye ucakta bir tane turk olmaz. hepsi almandır ama karın yarısı thy ye gitmektedir. mesela eskiden thy zararlı olduğu için diyarbakıra ucmazdı. iç hatların coğunda zarar ettiği için yoktu. bu şirket bu hatları zararla devraldı. bugun kara gecilen hatlara getirdi. zararı o zaman lh de paylaştı.
  • Sahsen sunexpress veya baska turk sirketlerine elestirim yok. sunexpress kendine has sirket gibi gorunsede aslinda direk Lufthansa veTHY nin maskeli yuzu. Dogal olarak THY veya LH denince sunexpress karisiyor isin icine. Misal, Diyarbakirdan Istanbula SXS le ucan kisiden Lufthansa kazaniyor. Yani icimize kadar girdiler demek istedigim.
  • duyumlara göre lufthansanın ataturk cıkışlı ucuslarını bu sürecte sun express yapacak. demekki sun express lufthsansa gibi bir dünya devinin tarifeli seferini üstlenecek kadar kaliteli, ayrıca bu seferlerden elde edilcek karın yarısı thy ye girecek, oda ayrı bir ironi. grevin sebebi ise havacılkta ucuz iş gücüne kayılmasını proptesto. sanırım bu durumu eleştirenler kendi maaşlarını göz önüne alıp, bu grevin onlar içinde anlamlı olmadığının değerlendirmesini yaparlar
  • Lufthansa yada THY ile ilgili bir haber ciktiginda SunExpress`in de bunun icine karsitirilmasini hic anlamiyorum. Ne alakasi var simdi bu haberde SunExpress`in:))
  • Korkutucu sekilde buyuyen ve hala gozu doymayan Lufthansa ya bunlar az bile. Ahtapot gibi hertafa elini atmaktan Avrupa kitasinda adeta tekellesmeye basladi. Sunexpressten alinan her biletin yarisi Lufthansa nin cukkasina giriyor. Biri bunlara dur demeli artik.

Şimdiden üçbin civarında sefer iptal edildi.

4 bin kadar pilotun katıldığı grevin hava yolu ulaşımında tam bir kaos yaratması bekleniyor.

Daha ilk grev günü başlarken 3 bin kadar uçuş iptal edildi ve iç ve dış seferlerde büyük aksamalar beklendiği açıklandı.

En kötü etkilenen hava alanlarının Frankfurt ve Münih olması bekleniyor.

Havayolu şirketi, iç hat seferlerinin yerine yolculara tren biletleri teklif ediyor ve dış seferler için başka havayolu şirketleriyle anlaşarak yolcularına yer bulmaya çalışıyor.

Lufthansa işvereninin dün gece yarısı grev başlamadan az önce yaptığı koşulsuz görüşme çağrısı, pilotların sendikası tarafından reddedildi.

Grev Lufthansa, Lufthansa Kargo ve küçük bütçeli bağlı havayolu şirketi Germanwings'i kapsıyor.

Perşembe gece yarısına kadar iş başı yapmayacaklarını söyleyen pilotlar bazı uçuş hatlarının ve bazı işlerin, maliyeti ucuza getiren yan havayolu şirketlerine devredilmesine karşı çıkıyorlar.

Pilotların bağlı olduğu sendika, hava yolu şirketinin giderek artan sayıda daha ucuza çalışan yabancı pilot kullanmaya başladığını söylüyor.

Grev başlamadan önce Almanya Ulaştırma Bakanı, eylemin sadece Lufthansa'ya değil, Alman ekonomisine de zarar vereceğini söyledi.

Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketi olan Lufthansa bu grev nedeniyle 130 milyon dolar civarında zarara gireceğini tahmin ediyor.

Alman havayolu şirketi normal bir günde 160'ı uzun mesafe olmak üzere 1,800 sefer yapıyor.

BBCTürkiye

 

Lufthansa pilotları greve başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bir tek sen uyanmış olduğuna göre, sen herhalde Rakı içmiyor, sigara kullanmıyorsun. Hatta eğer çocuğun varsa onun poposuna da piyasadaki kağıt bezlerden bağlamıyorsun. Tabi ya ne de olsa hepsi kağıt üzerinde Türk şirketi ama ortaklık yapıları yabancıların elinde. Alloov asıl sen uyan bunun adı Global Ekonomi ve en önemli dayanak noktası da işsize iş, aş kapısı olması. Dünyanın içerisinde var olmak istiyorsan bu oyunu oynamak zorundasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman birader, 1300 çalışana (aileleriyle beraber yaklaşık 4000 kişi) ekmek kapısı olan SXS'i senin gibi "Oyunu Gören" arkadaşların danışmanlığında "Türk Havacılık Duayenleri" devralırsa tez zamanda SXS de, Sultan, Anatolia, Intersun, Roseair, Worldfocus, Bestair gibi Türk Havacılık Tarihindeki yerini alır. O yüzden bırak da Türk siciline kayıtlı, çalışanına ve Türkiye'ye tek kuruş borcu olmaya bir şirketi 20 yıldır olduğu gibi yine oyunu bilenler yönetsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Krizi bahane ederek tüm dünyada ve Türkiye de operasyon yapıp işçi çıkardı. Hem de Dünyanın en büyük ve prestijli Havayolu iken. Boşuna dememişler. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardeşim sunexpress nerde türk şirketi. kim diyo türk şirketi diye. TÜRK sivil havacılığına baglı diye TÜRK mü olmuş oluyo.genel müdürü avusturyalı önemli kilit görevlerde hep yabancılar var. çalışan türkler hep piyon görevlerde. sizce lufthansa cok yardım sever bir şirket mi ki su türkiyeye bir şirket kuralım garibanlar uçsun diye düşünsün. açın gözlerinizi arkadaşlar. yönetim zaten onlarda yavaştan pilotlarıda değiştiriyorlar. yakında tamamen alman çalışanları olan bir şirket olunca göreceksiniz. yabancı bir şirketle TÜRKİYE de iç hat uçmak hoşunuza gidecek mi? Sizler gibi oynanan oyunları göremeyen insanlar oldukça hem TÜRKİYE hemde TÜRK havacılığı satılmaya devam edilecek. Uyumaya devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen sığ, milleyetciliğe kacan, basit yorumlar yapmayın. sun ex yıllarca zarar etti. o zamanda bu adamlar vardı. iç hatlarda zarar ederkende vardı. mardine su an 50- 60 yolcu tasırkende varlar. erzincana boş ucakla giderkende varlar. tıpkı dun diyarbakırda, vanda olduğu gibi. yarın oburgun buralarda dolcak bir yerlere gelcek. kim kazancak, ülkemiz vatandaşımız, eskiden bu hatlarda zarar eden thy miz. lütfen bu şirketi artık sizde sahiplenin, sizde gurur duyun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sun ex bugun 1300 calışanı ile kocaman bir ailedeir ve ayt merkezli bir şirkettir. tüm karları zararları turkiye toprakları içinde, türk vergi dairlerince denetlenmekte gerekli tüm vergiler bizim ülkemize ödenmektedir. mesela sxf den bjv ye ucakta bir tane turk olmaz. hepsi almandır ama karın yarısı thy ye gitmektedir. mesela eskiden thy zararlı olduğu için diyarbakıra ucmazdı. iç hatların coğunda zarar ettiği için yoktu. bu şirket bu hatları zararla devraldı. bugun kara gecilen hatlara getirdi. zararı o zaman lh de paylaştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sahsen sunexpress veya baska turk sirketlerine elestirim yok. sunexpress kendine has sirket gibi gorunsede aslinda direk Lufthansa veTHY nin maskeli yuzu. Dogal olarak THY veya LH denince sunexpress karisiyor isin icine. Misal, Diyarbakirdan Istanbula SXS le ucan kisiden Lufthansa kazaniyor. Yani icimize kadar girdiler demek istedigim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
duyumlara göre lufthansanın ataturk cıkışlı ucuslarını bu sürecte sun express yapacak. demekki sun express lufthsansa gibi bir dünya devinin tarifeli seferini üstlenecek kadar kaliteli, ayrıca bu seferlerden elde edilcek karın yarısı thy ye girecek, oda ayrı bir ironi. grevin sebebi ise havacılkta ucuz iş gücüne kayılmasını proptesto. sanırım bu durumu eleştirenler kendi maaşlarını göz önüne alıp, bu grevin onlar içinde anlamlı olmadığının değerlendirmesini yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lufthansa yada THY ile ilgili bir haber ciktiginda SunExpress`in de bunun icine karsitirilmasini hic anlamiyorum. Ne alakasi var simdi bu haberde SunExpress`in:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Korkutucu sekilde buyuyen ve hala gozu doymayan Lufthansa ya bunlar az bile. Ahtapot gibi hertafa elini atmaktan Avrupa kitasinda adeta tekellesmeye basladi. Sunexpressten alinan her biletin yarisi Lufthansa nin cukkasina giriyor. Biri bunlara dur demeli artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000