28 Ekim 2011, Cuma 10:15:59

LUFTHANSA KIŞA İDDİALI GİRİYOR

Lufthansa kış tarifesi döneminde sefer ağına üç yeni uçuş noktası ekliyor...
  • Ben Mayis 2008'de Toronto - Dusseldorf ucmustum Lufthansa ile. Yani bu hat yeniden aciliyor demek bu anladigim kadariyla.
  • LH frankfurt ile bursa ya sefer acmalıydı zaten frankfurttan hem daha etkin baglantı sunulurdu hemde türklerin daha yogun yasadıgı yer hem köln ve düseldorf gibi yerlerede altarnatifdi yenişehir özelleştirilmeden ve saw ın baskılarından kurtulmadan aktif hale gelmesi zor bursa iç hatları dahi taşıyamaz çünkü ankara karayolu ile gitmekle ucakla gitmek arasında çok fark yok fakat d.karadeniz dogu ve g.dogu anadoluya sefer olsa iç hatları kaldırır
  • LH'nin Bursa'ya uçması hata idi. Bursa daha iç hat uçuşlarını bile kaldırmıyor.
  • Maalesef yanlış güzergah seçen Lufthansa Bursa Münih uçuşlarını durdurma kararı aldı. Bursadan Frankfurt seferini düzenlemeyi ise nedense hiç düşünmedi. Bu çok kötü bir talihsizlik.!..
Yeni dönemde Rio de Janeiro, Aberdeen ve Londra Gatwick sefer düzenleyek olan Lufthansa böylelikle kış tarifesi kapsamında 82 ülkede 198 uçuş noktasına sefer düzenleyecek.

Kış tarifesi döneminde havayolu şirketinin koltuk kapasitesi bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 oranında artmış olacak. Kapasite artışı geçtiğimiz yıldan beri Lufthansa filosunda yer alan daha büyük ve yakıt verimliliği daha yüksek uçakların kullanılacak olmasına dayanıyor. Yeni kış tarifesi 30 Ekim 2011 Pazar günü uygulamaya konulacak ve 24 Mart 2012 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak. 

Brezilya’da ikinci uçuş noktası A380 ile Singapur uçuşları 
 
Lufthansa kış tarife döneminde mevcut Sao Paolo bağlantılarına ilave olarak Rio de Janeiro ile Brezilya’da ikinci bir uçuş noktasına daha sefer düzenlemeye başlayacak. Yolcular yeni dönemde Frankfurt-Rio de Janeiro hattında haftada beş kez düzenlenecek direkt uçuşlardan yararlanabilecek. 30 Ekim 2011 tarihinden itibaren bu yeni hat üzerinde First, Business ve Economy sınıflarında toplam 221 yolcu kapasitesine sahip Airbus A340-300 tipi uçaklar kullanılacak. Dev İsa heykeli, karnavalı ve “Copacabana” sahili ile dünyaca üne sahip olan Rio de Janeiro kenti 2014 yılında Dünya Futbol Şampiyonasına, 2016 yılında ise Yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak. 
 
Kış tarifesi döneminden itibaren Frankfurt-Singapur hattındaki günlük seferlerin ekolojik verimlilik sağlayan Airbus A380 tipi uçaklarla yapılacak olması bir diğer yeniliği oluşturuyor. Şimdiye kadar sadece Frankfurt çıkışlı düzenlenmekte olan Singapur aktarmalı Jakarta seferleri de bundan böyle hergün akşam 21.30 ‘da Airbus A340-300 uçaklarıyla Münih’den gerçekleşecek. Halen filonun en modern uçağı olan Airbus A380 kış aylarında Frankfurt çıkışlı Johannesburg, Miami, Peking ve Tokyo seferlerinde de kullanılacak. Lufthansa ayrıca önümüzdeki Aralık ayında söz konusu uçağını kısa bir süre için Münih’e getirecek: A380 bir hafta süreyle özel olarak Münih-New York uçuşlarını gerçekleştirecek. Lufthansa München & Direct Services yönetim kurulu üyesi Thomas Klühr bu uygulamayı şu şekilde açıklıyor: “Noel öncesi dönemdeki yoğun talep dolayısıyla Münihli yolcularımıza bir noel hediyesi sunuyoruz. Lufthansa’nın en modern uçağının  ilk kez Almanya’nın en modern havalimanına düzenlenecek seferlerde kullanılacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Kış tarifesinde Düsseldorf çıkışlı uzun mesafe uçuşlarının sayısında da artış görülüyor. Şimdiye kadar sadece yaz aylarında düzenlenmekte olan Toronto uçuşları bundan böyle kış aylarında da haftada üç kez düzenlenecek.  Düsseldorf çıkışlı Newark, Chicago ve Miami uçuşları devam edecek. Daha önceden açıklanmış olduğu gibi Haziran 2012 ‘ de  Düsseldorf çıkışlı seferlere Tokio-Narita da dahil olacak. 
 
Kış sporu tutkunları ve İngiltere hayranları için yeni Avrupa bağlantıları 
 
Lufthansa’nın halen 115 havaalanını kapsayan Avrupa uçuş ağına kış tarifesinde üç varış noktası daha ekleniyor. Lufthansa kış döneminde hafta sonları ilk kez Frankfurt-Klagenfurt uçuşlarını başlatıyor. Avusturya’da Kaernten Eyaleti’nin başkenti olan Klagenfurt kenti tercih edilen kayak merkezlerine ulaşmak için ideal çıkış noktasını oluşturuyor. Bu nedenle Frankfurt Rhein-Main havalimanından Cumartesi ve Pazar günleri nonstop sefer düzenlenecek. Lufthansa yolcuları bu hat üzerinde –Economy sınıfında uçsalar dahi – ücretsiz bagaj haklarının dışında kişi başına bir adet kayak veya snowboard takımını ek ücret ödemeksizin yanlarına alabilecekler. Londra yolcuları bundan böyle İngiltere’nin başkentine şehrin güneyinde yer alan London-Gatwick havalimanı üzerinden ulaşabilecekler. Kış tarifesi döneminde Lufthansa Londra’nın ikinci büyük havalimanına günde iki kez Frankfurt’tan sefer gerçekleştirecek. İş veya tatil amacıyla Londra’ya seyahat edecek yolcular Gatwick’den Londra’nın merkezine kolayca ulaşabilecekler. Lufthansa Almanya’dan Londra’nın üç havalimanına da sefer gerçekleştiren yegane havayolu şirketi olarak Heathrow, City-Airport ve Gatwick uçuşları düzenliyor. Lufthansa 30 Ekim 2011 tarihinden itibaren ayrıca İskoçya’nın Aberdeen kentine de Frankfurt’tan günde üç kez sefer düzenleyecek. İskoçya’nın doğusunda yer alan liman şehri Aberdeen hemen yakınında Kuzey Denizi’ndeki petrol sondaj adaları dolayısıyla Avrupa’nın “petrol başkenti” olarak tanınıyor ve bu sektör için önemli bir merkez niteliği taşıyor. Aberdeen aynı zamanda İskoçya’nın etkileyici doğasına ve ünlü golf sahalarına ilgi duyan turistler için de cazip bir hedef oluşturuyor. 
 
Lufthansa kapasite artışını Frankfurt için kullanıyor 
 
Lufthansa Frankfurt & Flight Operations yönetim kurulu üyesi Kay Kratky kısa  süre önce hava trafiğine açılan kuzeybatı pistine  ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Lufthansa bu kış döneminde özellikle Frankfurt’ta büyüyecek. Almanya’nın en büyük havalimanı ve Lufthansa’nın önemli bir aktarma noktası olan Frankfurt havalimanında mevcut kapasitenin artırılması için bize yöneltilmekte olan taleplere nihayet yanıt vermiş olacağız. Böylelikle seferlerimiz hem daha dakik ve güvenilir olacak, hem de hizmetlerimiz genişletilmiş olacak. Ancak Frankfurt havalimanında gece uçuşlarının yasaklanması yönünde beklenmedik bir şekilde alınmış olan mahkeme kararı tüm çalışanları büyük zorluklarla karşı karşıya bırakmış bulunuyor. Dünya çapında uçuş ağına sahip bir havayolu şirketi için çerçeve koşullarının bu denli kısa vadede değişmiş olması ciddi sorunlar yaratıyor.” Lufthansa bu kış haftalık iniş ve kalkış sayısını  5.944 ile  bir önceki yılın kış dönemine kıyasla yüzde 8 oranında artırmış olacak.
 
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesinde yer alan havayolu şirketleri –Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines ve SWISS – birlikte dört kıtada 106 ülkede 258 varış noktasına sefer düzenliyor ve kendi tarifelerini karşılıklı ortak uçuşlarla destekliyorlar. 
 
Lufthansa’nın 2011/2012 kış tarifesindeki yeni uçuş noktaları: 
 
Frankfurt – Rio de Janeiro /Haftada 5 kez (Cumartesi, Pazar hariç)
Frankfurt – Aberdeen /Günde 3 kez 
Frankfurt – London-Gatwick /Günde 2 kez 
Lufthansa’nın 2011/2012 kış tarifesindeki yeni seferleri: 
Frankfurt-Klagenfurt /Haftada 2 kez (Cumartesi, Pazar)
Düsseldorf – Toronto /17.01-04.03.2012 dönemi hariç olmak üzere
haftada 3 kez (Salı,Perşembe,Cumartesi)  
Münih – Singapur – Jakarta /Haftada 5 kez (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) 
LUFTHANSA KIŞA İDDİALI GİRİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ben Mayis 2008'de Toronto - Dusseldorf ucmustum Lufthansa ile. Yani bu hat yeniden aciliyor demek bu anladigim kadariyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LH frankfurt ile bursa ya sefer acmalıydı zaten frankfurttan hem daha etkin baglantı sunulurdu hemde türklerin daha yogun yasadıgı yer hem köln ve düseldorf gibi yerlerede altarnatifdi yenişehir özelleştirilmeden ve saw ın baskılarından kurtulmadan aktif hale gelmesi zor bursa iç hatları dahi taşıyamaz çünkü ankara karayolu ile gitmekle ucakla gitmek arasında çok fark yok fakat d.karadeniz dogu ve g.dogu anadoluya sefer olsa iç hatları kaldırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LH'nin Bursa'ya uçması hata idi. Bursa daha iç hat uçuşlarını bile kaldırmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Maalesef yanlış güzergah seçen Lufthansa Bursa Münih uçuşlarını durdurma kararı aldı. Bursadan Frankfurt seferini düzenlemeyi ise nedense hiç düşünmedi. Bu çok kötü bir talihsizlik.!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000