23 Mart 2009, Pazartesi 16:19:04

Lufthansa kapasitesini gerileyen talebe göre düzenliyor

Yaz tarifesinde kapasitenin yüzde 0.5 oranında azaltılması öngörülüyor – Lufthansa İtalia’ nın kapasitesinin artırılması toplam kapasitenin bir önceki yaz tarifesine kıyasla yüzde 0.6 oranında artmasına neden oluyor.

Lufthansa 2009 yaz tarifesinde kapasitesini gerileyen talebe dayalı olarak yüzde 0.5 oranında azaltacak. Bu amaçla bazı hatlarda sefer sayısı düşürülürken, bazı direkt seferler yerine aktarma olanağı sunulacak. Lufthansa aynı zamanda  gelişmekte olan bazı pazarlara yönelik yatırımlarını da hızlandıracak. Bazı bölgelerde yeni bağlantılarla ulaşım ağı stratejik olarak genişletilmiş olacak.

2009 yaz tarifesi 78 ülkede 206 varış noktasını (2008 yaz tarifesi 81 ülkede 207 noktayı içeriyordu) kapsıyor. Yüzde 0.5 oranındaki kapasite düşüşü Lufthansa İtalia’ nın  hizmete başlamış olması dolayısıyla fazlasıyla telafi edilmiş olacak. 2009 yazında Milano – Malpensa havaalanı çıkışlı yeni bağlantıların konulmuş olması ile Lufthansa’nın toplam kapasitesi yüzde 0.6, Avrupa dahilindeki kapasitesi ise yüzde 1.5 oranında yükselmiş olacak. Lufthansa İtalia’nın katkısı dikkate alınmayacak olursa,  Avrupa uçuşlarındaki kapasite yüzde 2.2 oranında azalmış olacak. Yaz tarifesinde kıtalararası sefer kapasitesinin de yüzde 0.2 oranında artırılması öngörülüyor. Ancak bu artış tamamen özel uygulamadan kaynaklanıyor. Boeing 747-400 filosunun koltuk düzeninde yapılan bir değişiklikle 22 ilave koltuk daha hizmete sunulabiliyor.  Koltuk sayısında yapılan artış dikkate alınmadığı takdirde, kıtalararası uçuşlarda arz edilen kapasite yüzde 0.7 oranında azalmış olacak.

Lufthansa Passage Airlines Satış ve Pazarlama Müdürü Thierry Antinori yaz tarifesine ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Talebin gerilemiş ve dolayısıyla da kapasitenin azaltılmış olmasına rağmen tüm ulaşım ağında mevcut olmaya devam edeceğiz. Birçok kişi krizden söz ederken , biz müşterilerimizin isteklerinden söz ediyoruz.  Uçuş hizmetlerimizi üst düzeye çıkartarak değişen talebe uygun olarak yeniden düzenliyoruz. Müşterilerimize dünya çapında bir ulaşım ağı sunmaya devam edebilmek için bazı hatlarda sefer sayısını azaltıyor, kısmen daha küçük uçaklar kullanıyor veya direkt uçuşların yerine aktarmalı seferler koyuyoruz. Bunun yansıra  bazı önemli pazarlarda portföyümüzü genişletiyoruz. Örneğin İtalya’da Lufthansa İtalia ile yeni seçenekler sunuyor, Doğu Avrupa’nın büyümekte olan pazarlarında yeni varış noktaları ilave ediyor ve Yakın Doğu ve Avrupa’ da yeni bağlantı olanakları sunuyoruz.”

Yaz programı için haftada toplam 14.038 Lufthansa seferi (2008 yazında: 14.224 sefer) yapılması öngörülüyor. Bu rakam bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1.3 oranında bir gerilemeye denk geliyor. Avrupa ve Almanya dahilinde haftada 12.786 seferle (geçen yıl : 12.972 sefer) yaz tarifesindeki uçuşların büyük bölümü Avrupa dahilinde gerçekleşmiş olacak. Ayrıca haftada 1.274 kıtalararası uçuş (geçen yıl: 1.258) düzenlenecek. Yaz tarifesi 29 Mart – 24 Ekim 2009 tarihleri arasında geçerli olacak.

Lufthansa Jet Doğu Avrupa’da hergün 47 noktaya uçuyor

Lufthansa Doğu Avrupa ülkelerinde  uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. 27 Nisan 2009 tarihinden itibaren Lufthansa’nın kardeş şirketi Lufthansa CityLine Polonya’nın güneydoğusundaki Rzesów şehrine haftada beş kez Frankfurt çıkışlı sefer düzenleyecek. Ülkenin batısında yer alan Posen (Ponzan) şehrine ise yaz tarifesinde Münih’in yansıra Frankfurt’tan da her gün uçuş düzenlenmesi öngörülüyor. 30 Mart tarihinden itibaren ise resmi izinlerin alınması halinde CityLine hergün Ukrayna’da Lemberg (L’viv) kentine Münih’ten sefer başlatacak. Lufthansa ayrıca yine yaz aylarında Adriyatik Denizi kıyısındaki Split ve Dubrovnik (Hırvatistan) şehirlerine  hafta sonlarında Münih çıkışlı direkt sefer düzenleyecek. Alman Havayollarının yaz tarifesinde ilk kez yer alacak olan bir diğer şehir ise İskoçya’nın Inverness kenti olacak.  20 Haziran – 12 Eylül tarihleri arasında Düsseldorf – Inverness arasında uçuş düzenlenecek. 20 Nisan 2009 tarihinden itibaren de Düsseldorf – Venedik hattında günde bir sefer gerçekleştirilmeye başlanılacak. Ayrıca Almanya ve İngiltere başkentleri arasındaki sefer sayısının da artırılması planlanıyor: Berlin-Londra uçuşları bundan böyle London City Airport yerine Londra Heathrow havaalanına düzenlenecek. Seferler Lufthansa’nın da ortaklığı olan British Midland (bmi) tarafından Airbus A319 tipi uçaklarla günde üç kez gerçekleşecek. Böylelikle iki başkent arasındaki koltuk kapasitesi yüzde elliden fazla artırılmış olacak. Avrupa’da ayrıca Madrid, Stravanger (Norveç), Nishnij Nowgorod ve Perm (Rusya) hatları ek seferlerle desteklenecek.

Yakın Doğu yönünde ek seferler

Yakın Doğu ve Afrika ülkelerinde ulaşım ağı genişletilerek yeni seferlerle güçlendirilecek: Lufthansa Telaviv yönündeki seferlerinin sayısını artırarak, gerekli resmi iznin alınması halinde Telaviv yönünde Münih çıkışlı seferler de başlatacak. Böylelikle 26 Nisan 2009 tarihinden itibaren haftada dört kez Bavyera’nın başkentinden Telaviv’ e sefer gerçekleştirilecek ve İsrail’in en önemli metropolü ile Lufthansa’nın en önemli iki merkezi olan Frankfurt ve Münih arasında bağlantı sağlanmış olacak. 2009 yaz tarifesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte  Suudi Arabistan şehirleri Cidde ve Riyad ve Frankfurt arasında her gün direkt sefer düzenlenecek. Ayrıca Umman’ın Muskat şehrine de hergün sefer gerçekleşecek. 22 Eylül tarihinden itibaren de Lufthansa Business Jet ilk kez Frankfurt – Bahreyn ve Frankfurt – Damman (Suudi Arabistan) hatlarında kullanılmaya başlanacak. Yine yaz tarifesinin yürürlüğe girmesiyle Etopya başkenti Addis Abeba’ ya Frankfurt’tan direkt sefer başlatılacak.

2008 yılının Mayıs ayından beri sayısı artırılmış olan Düsseldorf çıkışlı uzun menzil seferleri sürdürülecek. Yaz tarifesinde Kuzey Amerika’ da Newark, Chicago ve Toronto’ ya Düsseldorf’tan düzenlenecek seferlerde Airbus A340-300 uçakları kullanılacak.

Şubat ayında başlatılan Milano-Malpensa havalimanı çıkışlı Lufthansa Italia seferleri yaz tarifesinde daha da artırılacak. Lufthansa Italia yolcuları halen Milano’dan günde birkaç kez Barcelona, Brüksel, Budapeşte, Bükreş, Madrid ve Paris’e uçma olanağına sahip bulunuyorlar. Mart ayı sonundan itibaren Lufthansa İtalia Londra-Heathrow ve Lizbon’a da sefer düzenlemeye başlayacak. Lufthansa İtalia Nisan ayı başından itibaren İtalya dahilinde de Milano’dan Roma, Napoli ve Bari’ye uçuş gerçekleştirecek. Yine yaz aylarında Cezayir (Cezayir), Sana (Yemen), Dubai (BAE) ve Mumbai (Hindistan) şehirlerine ilave uzun menzil uçuşları konulacak.

Şili’ye TAM Airlines seferleri başlatılıyor

Brezilya havayolu TAM Airlines 2008 yılının Ağustos ayında Güney Amerika’da Lufthansa ile ortak seferler düzenlemeye başlamıştı. TAM havayolu 29 Mart 2009 tarihinden itibaren de –şimdiye kadar SWISS tarafından gerçekleştirilmekte olan - bağlantılı Sao Paolo (Brezilya) ve Santiago (Şili) seferlerini de üstlenecek. Bu hatlarda Mayıs 2009 ortalarından itibaren günde iki kez sefer düzenlenecek. Lufthansa ve SWISS yolcuları Frankfurt, Münih ve Zürih’ten Sao Paolo’ya uçabilecek ve Şili’ye devam edecek yolcular TAM havayollarının ortak sefer sayılı bağlantılarından yararlanabilecek. TAM havayolları 2010 yılının başında dünyanın en büyük havayolu birliği olan Star Alliance’ a katılacak.

Lufthansa kısmen 2008 yazında, kısmen de geçtiğimiz kış aylarında ekonomik nedenlerden ötürü Bordeaux (Fransa), Bratislava (Slovakya), Erivan (Ermenistan), İbiza (İspanya) , Karachi ve Lahor (Pakistan) seferlerini durdurmuştu.

Lufthansa kapasitesini gerileyen talebe göre düzenliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000