03 Temmuz 2016, Pazar 09:22:14

Lufthansa kabin memurlarıyla anlaşma sağladı

Alman Havayolları Lufthansa ile kabin görevlileri, uzun süredir tartışılan emeklilik konusunda anlaşmaya vararak yüz binlerce uçak yolcusunu etkileyen grevlere son verdi. Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) tarafından yapılan açıklamada, “Lufthansa ve kabin görevlisi sendikası UFO, iki taraftan kabul gören kapsamlı bir anlaşmaya vardı.” denildi.
  • nihayet ama yakinda yine grev var tahminim. havayollari milyonlar kazanc yapiyor. maas yukselmesine gelince cimrilik tutuyor. ceo larin gozu doymuyo. ac hiyenalar. parazitler. avrupada heryerde oyle.
  • Yarim milyondan fazla yolcu magdur oldu!! Abv bu kabin memurlarinin!!! Tabii.
  • Sendika can'dır , can .
  • Huzur güzellik disiplin kalite daha neler neler medeniyet hava yolu maşallah
  • Şu güzelliklere bak sarışın sarışın verin %200 zam kapansın bu konu...
  • Bunu onurair personelide yapmalı.bırakın hepiniz gitmeyin uçuşa :) bakın ozaman işe anında zam :)))

Anlaşmanın, tüm detaylarının açıklanacağı 5 Haziran Salı günü resmi olarak kabul edileceğini bildiren Lufthansa ise ocak ayında, iki tarafın, kabin görevlileri için yüzde 2,2 ücret artışı ile bir kereliğine mahsus 3 bin Euro ödeme yapılması için anlaşma sağladığını duyurdu.

Geçen sene kasım ayında kabin görevlileri yedi gün iş bırakma eylemi düzenlemişti. Lufthansa’nın tarihinde yapılan en uzun grevde 4 bin 700 uçuş iptal edilirken, yarım milyondan fazla uçak yolcusu mağdur olmuştu.

Ufo ile anlaşmazlık ise iki sene önce Lufthansa yönetiminin şimdiki emeklilik sistemini pahalı olduğunu söyleyerek giderleri azaltmaya çalışması sonrası patlak vermişti.

Sendika, sistemin olduğu şekilde kalmasını talep ediyordu. 13 binden fazla uçuş kabin görevlisini temsil eden UFO, bu senenin ocak ayında eski Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck’in (SPD) arabuluculuk yaptığı müzakerelerin başlatılmasını kabul etmişti.

PİLOTLAR DA 13 KEZ GREVE GİTMİŞTİ

Güçlü rakipleri karşısında, maliyetleri azaltmak ve rekabet gücünü geri kazanmak isteyen Lufthansa geçen sene yapılanma programı başlatmıştı.

Lufthansa, kısa mesafeli uçuşlarda Ryanair ve easyJet gibi havayolu şirketlere pazar payını kaptırırken, uzun mesafeli uçuşlarda Emirates ve Qatar Airways gibi şirketlerin rekabetiyle karşı kalıyordu.

Bu anlamda, şirketin maliyetlerini düşürmek için uçuşları daha az maliyetli Eurowings şirketine aktarma eylemi, geçen sene sendika birlikleri tarafından tepki görmüştü.

Hatırlanacağı gibi geçen sene Lufthansa pilotları da emeklilik paketi üzerinde anlaşamayarak 13 kez iş bırakma eylemi düzenlemişti.

Bunun neticesinde yüz binler uçuşlar iptal edilirken, 100 binlerce yolcu mahsur kalmıştı. Grevlerin şirkete 500 milyon Euro’yu bulduğu tahmin ediliyor.

Lufthansa kabin memurlarıyla anlaşma sağladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

y ~ 8 yıl önce
nihayet ama yakinda yine grev var tahminim. havayollari milyonlar kazanc yapiyor. maas yukselmesine gelince cimrilik tutuyor. ceo larin gozu doymuyo. ac hiyenalar. parazitler. avrupada heryerde oyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim ~ 8 yıl önce
Yarim milyondan fazla yolcu magdur oldu!! Abv bu kabin memurlarinin!!! Tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikacı ~ 8 yıl önce
Sendika can'dır , can .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medeniyet ~ 8 yıl önce
Huzur güzellik disiplin kalite daha neler neler medeniyet hava yolu maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can bunlar ~ 8 yıl önce
Şu güzelliklere bak sarışın sarışın verin %200 zam kapansın bu konu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohy ~ 8 yıl önce
Bunu onurair personelide yapmalı.bırakın hepiniz gitmeyin uçuşa :) bakın ozaman işe anında zam :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imkansız ~ 8 yıl önce
güzel olurdu ama kimse o derece birlik olmaz, olan harekete geçen 3-5 kişiye olur :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000