17 Aralık 2010, Cuma 09:34:07

Lufthansa kabin içi donanımı değiştiriyor

Alman Hava Yolları Lufthansa’nın kısa ve orta mesafeli uçuşlarda kullandığı uçakların kabin içi donanımı değişiyor.
  • diğer havayollarıyla yaptığım uçuşlara bakınca diyebilirim ki; thy sadece ikrama önem veriyor. yolcuyu, sürekli ikram yaparak etkilemeye çalışıyor. ben, thy ile yaptığım neredeyse her uçuşumda kabiniçinde teknik eksikliklerle karşılaşıyorum. ya birinin kulaklığı çalışmıyor, ya birinin ekranı bozuk, ya koltuğun yanındaki kol kırık, ya koltuğun arkası yatmıyor. thy yolcu konforunu bu kadar çok düşünüyorsa; ikramdan önce yolculuk boyunca bizleri birebir daha fazla etkileyen teknik aksaklıklarını düzeltmeli. tek yaptığı özel yemek yelpazesini genişletmek, tepsinin içini doldurmak. tamam iyi hoş da, yol boyu yemek yemek sadece 10 dakikamı alıyor. kalan 2 saatte de rahatsız bir şekilde uçmak istemiyorum.
  • kabin içi ikram konusunda thy birinci seçilmişti bu yıl.. ama donanım her uçağında aynı değil.barcelonaya uçarken herşey dört dörtlük.almanyanın bir şehrinden gelirken problemler yaşanıyor..sanırm bu birazda uçakların eskilik ve yeniliklerine göre değişiyor.bence bizim thy'de donanım şart.. sadece yolcu..
  • Lufthansa ile sayisiz Transatlantik ve Frankfurt-Munih, Istanbul ucusu gerceklestirdim.Cogunda verdikleri ekmek donmus haldedir :) Bu konuda AirFrance cok hos.Odun ekmegi tarzindaki Fransiz ekmegini sunuyorlar, ekstra olarak bir kiside elinde sepetle isteyen varmi diye dolasiyor.Birde icecekler ucagin lobisinde self servis sunuluyor.Lufthansa sinekten yag cikarmanin pesinde idi.Ekstra ekmek isterseniz size kibarca yok derler :) Tavsiyem Paris-Washington hattinda bir Lufthansa gorevlisini ucurtup gozlemlemesi.THY ile transatlantik daha ucamadik, yilbasinda insallah :))
  • KALİTELİ FARKI.

Lufthansa bir yıl içinde Avrupa uçuşlarında kullanmakta olduğu 180’den fazla uçağın 32.000 dolayındaki koltuğunu değiştirecek. Lufthansa kabin yenileme projesi kapsamında 170 milyon avro harcayacak.
 
Alman Hava Yolları Lufthansa’nın uçak kabinlerinde yapacağı bu değişikliğin yolcular için daha konforlu seyahat olanağı sunulmasını hedeflediği belirtiliyor.

Koltuk arkalarının inceltilmiş olması ve ergonomik açıdan en üst düzeye çıkartılan oturma yerleri sayesinde bundan böyle iki koltuk arasındaki bacak mesafesi 4 santimden fazla artmış olacak. Ekonomi sınıfı yolcularına ayrıca Almanya içindeki uçuşlarda da yine çikolata veya gofret türü ikramlar sunulacak.

Lufthansa Havayolları yönetim kurulu üyesi Thierry Antinori konuya ilişkin olarak şu  açıklamayı yaptı:
“Yeni ve daha rahat koltuklar, tamamen yenilenmiş kabin içi ve daha kaliteli hale getirilen yer hizmetleriyle Avrupa dahilindeki uçuşlar için yepyeni kıstaslar koymuş olacağız. Ayrıca koltukların daha ince tasarlanmış olması sayesinde kısa ve orta mesafeli uçuşlarda kullanmakta olduğumuz uçakların kapasiteleri de yükselmiş olacak. Bu da bizim rekabet gücümüzün gelecekte de güvence altına alınmasını sağlayacak. “ 

Recaro firması tarafından tasarlanan yeni koltuklar sayesinde her uçağa bir veya iki sıra daha koltuk eklemek mümkün olacak. Böylelikle Lufthansa 2.000 koltukluk ek kapasite yaratmış olacak. Bu rakam 12 adet Airbus A320 uçağının toplam kapasitesine denk geliyor. Yeni kabin içi donanım sayesinde yolculara daha fazla konfor sunulmakla kalınmıyor, aynı zamanda verimlilik açısından da ciddi katkı sağlanmış oluyor. Yeni uçak içi donanımlar için yapılacak toplam 170 milyon avroluk yatırım Lufthansa’nın modernizasyon programı kapsamında yer alıyor.

Yolculara el bagajlarını yerleştirebilmeleri için yeterli yer sunabilmek amacıyla yeni koltukların sırt dayama yerlerine farklı bir eğim açısı verilmiş bulunuyor. Böylelikle el bagajı olarak kabul edilen boyuttaki çantalar sorunsuz olarak ön koltuğun altına yerleştirilebilecek.  Boeing 737 uçaklarında da el bagajı bölümleri değiştirilerek daha derin şekilde tasarlandı. Böylelikle çantalar- Airbus uçaklarında olduğu gibi – uçağın gidiş yönüne dik şekilde yerleştirilebilecek.

Yeni koltuklar ekolojik açıdan da uygun koşullara sahip bulunuyor: Kullanılan malzemeler ve yeni tasarım sayesinde yeni koltuk sıraları eskilere kıyasla 12 kilo daha hafif olduğundan ağırlıktan yüzde 30 dolayında tasarruf sağlanmış ve böylelikle yakıt tüketimi de azaltılmış bulunuyor. İlave koltuk konulmuş olmasına rağmen örneğin bir Boeing 737 uçağın toplam ağırlığı 330 kilo dolayında hafiflemiş olacak. Bunların yanı sıra Lufthansa grubu koltuk kaplama malzemesi olarak daha hafif, krom içermeyen ve çevreye dost bir deri kullanıyor. Koltuğun sırt dayama yerinin perfore olması hava akışına izin vererek daha konforlu bir yolculuk yapılmasını sağlıyor. 

Lufthansa kabin içi hizmet alanında da yenilikler getirmeye hazırlanıyor. Buna göre, ekonomi sınıf yolcularına Almanya dahilindeki uçuşlarda zengin içecek ikramının yanı sıra ilk kez yiyecek de ikram edilecek. Sınır ötesi Avrupa uçuşlarında ise iki saatin üzerindeki uçuşlarda yolculara sıcak yemek sunulacak. Ayrıca Lufthansa bundan böyle Avrupa dahilindeki uçuşlarda dünyaca ünlü aşçılarla işbirliği gerçekleştirecek. Bu kapsamda ilk değişiklik Almanya’nın ünlü aşçısı Heiko Antoniewicz tarafından başlatılacak.

Lufthansa kabin içi donanımı değiştiriyor

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
diğer havayollarıyla yaptığım uçuşlara bakınca diyebilirim ki; thy sadece ikrama önem veriyor. yolcuyu, sürekli ikram yaparak etkilemeye çalışıyor. ben, thy ile yaptığım neredeyse her uçuşumda kabiniçinde teknik eksikliklerle karşılaşıyorum. ya birinin kulaklığı çalışmıyor, ya birinin ekranı bozuk, ya koltuğun yanındaki kol kırık, ya koltuğun arkası yatmıyor. thy yolcu konforunu bu kadar çok düşünüyorsa; ikramdan önce yolculuk boyunca bizleri birebir daha fazla etkileyen teknik aksaklıklarını düzeltmeli. tek yaptığı özel yemek yelpazesini genişletmek, tepsinin içini doldurmak. tamam iyi hoş da, yol boyu yemek yemek sadece 10 dakikamı alıyor. kalan 2 saatte de rahatsız bir şekilde uçmak istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kabin içi ikram konusunda thy birinci seçilmişti bu yıl.. ama donanım her uçağında aynı değil.barcelonaya uçarken herşey dört dörtlük.almanyanın bir şehrinden gelirken problemler yaşanıyor..sanırm bu birazda uçakların eskilik ve yeniliklerine göre değişiyor.bence bizim thy'de donanım şart.. sadece yolcu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa ile sayisiz Transatlantik ve Frankfurt-Munih, Istanbul ucusu gerceklestirdim.Cogunda verdikleri ekmek donmus haldedir :) Bu konuda AirFrance cok hos.Odun ekmegi tarzindaki Fransiz ekmegini sunuyorlar, ekstra olarak bir kiside elinde sepetle isteyen varmi diye dolasiyor.Birde icecekler ucagin lobisinde self servis sunuluyor.Lufthansa sinekten yag cikarmanin pesinde idi.Ekstra ekmek isterseniz size kibarca yok derler :) Tavsiyem Paris-Washington hattinda bir Lufthansa gorevlisini ucurtup gozlemlemesi.THY ile transatlantik daha ucamadik, yilbasinda insallah :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KALİTELİ FARKI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000