28 Temmuz 2008, Pazartesi 13:48:12

Lufthansa grevi tartışmalı başladı

Alman Hava Yolları Lufthansa’da Ver.di sendikasının bugün (28 Temmuz Pazartesi) başlattığı genel grev, tarafların tartışmaları ile başladı. Yaklaşık 200 uçuşun grev nedeniyle iptal edildiği belritiliyor.

Seferlerin yüzde 75’ini partner şirketlerin işbirliği ile garantiyi aldığı söylenen Lufthansa yönetimi grevin beklenenden çok daha az etkisi olacağına inandığını açıklarken, sendika yöneticileri, sabah saatlerinde 5 bin kişinin katıldığı grevin etkilerinin günün ilerleyen saatlerinde görüleceğini söylediler.

Lufthansa'da 50 bin üyeye sahip olan Ver.di hizmet sendikasının aylar süren toplu iş sözleşmelerinde yüzde 9,8 oranında ücret artışı talebine Lufthans’nın son olarak yüzde 6,7 artış önerisi sonucu taraflar anlaşamamış ve sendikanın Cuma günü üyeleri arasında yaptığı oylama sonucunda yüzde 90 gibi yüksek bir oranda grev kararı çıkmıştı.

Grevin ağırlıklı olarak Frankfurt, Hamburg ve Münih başta olmak üzere diğer havaalanlarına yayılması bekleniyor. Özellikle sezon ortası olması nedeniyle tatil seyahatlerinin aksamasından endişe ediliyor.

Lufthansa grevi tartışmalı başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000