28 Mart 2011, Pazartesi 08:11:29

"LUFTHANSA ERCAN'A İNSİN"

TC Devlet Bakanı Bağış, KKTC’ye yönelik izolasyonların kalkması halinde limanların açılacağını tekrarladı
  • Hangi izolasyonlar? Izolasyonlarin cogunu ne yazik ki kendimiz yarattik....inatciligimiz, vizyonsuzlugumuz, dunya gerceklerinden uzak hayallerimiz, deve kusu mantalitemizle. Dunyada gercek izolasyonlu yerleri bir gorseniz..... Kibrista kiymetini bilmedigimiz bir cennet de yasiyoruz. Bu mantalitelerden kurtulmadan bir Lufthansanin Ercana inmesi de hayal..... Sevgilerle.
TC Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC’ye izolasyonların kaldırılmasının önemine dikkat çektiği açıklamasında “Bir gün Lufthansa uçağı Ercan Havalimanı’na inerse söz veriyorum, biz de limanlarımızı açacağız” dedi. Bağış ayrıca, Kıbrıs’ta ödül-ceza dengesi kurulmasını istedi.

Bağış, Amerikan düşünce kuruluşu Alman Marshall Forumu’nun (GMF) düzenlediği Brüksel Forumu’nun “Türkiye, ‘Sıfır Sorunlar’ ve AB” oturumunda AB’deki tüm üyelerin onayıyla 2004 yılında KKTC’ye yönelik izolasyonları kaldırma taahhüdünü bir kez daha hatırlattı.

“Kıbrıs Rum kesimi de sıfır soruna dahil”
Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimini komşularıyla “sıfır sorun” politikasına dahil etmediği eleştirilerini reddeden Bağış, Ankara’nın Kıbrıs sorununun çözümü için büyük çaba gösterdiğini, şüpheci yaklaşan dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ı müzakereleri başlatmaya ikna ettiğini ve Annan planının güneyde reddedilmesinden sonra bile KKTC liderlerini müzakereleri sürdürmeye teşvik ettiğini anlattı.

Bağış, “Kıbrıs’ta tekrar ödül ve ceza dengesini kurmalıyız. Rumlar AB’ye üye oldular, tüm imtiyazları elde ettiler. Kaybedecekleri bir şey olmadığı düşüncesiyle çözüm arama ihtiyacı hissetmiyorlar” diye konuştu.

Egemen Bağış, AB’den “Kıbrıs’ta iyi işleyen iki demokrasi bulunduğunu göz ardı etmemesini” istedi.

Bağış, Alman Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ruprecht Polenz’in Türkiye’yi taahhüt ettiği halde limanlarını açmamakla suçlaması üzerine, “AB, tüm üyelerinin onayıyla 2004 yılında KKTC’ye verdiği izolasyonları kaldırma taahhüdünü yerine getirdi de biz limanlarımızı açmadık mı? Bir gün Lufthansa uçağı Ercan Havalimanı’na inerse söz veriyorum, biz de limanlarımızı açacağız” cevabını verdi.
"LUFTHANSA ERCAN'A İNSİN"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi izolasyonlar? Izolasyonlarin cogunu ne yazik ki kendimiz yarattik....inatciligimiz, vizyonsuzlugumuz, dunya gerceklerinden uzak hayallerimiz, deve kusu mantalitemizle. Dunyada gercek izolasyonlu yerleri bir gorseniz..... Kibrista kiymetini bilmedigimiz bir cennet de yasiyoruz. Bu mantalitelerden kurtulmadan bir Lufthansanin Ercana inmesi de hayal..... Sevgilerle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000