11 Eylül 2009, Cuma 14:47:57

Lufthansa en yüksek notu aldı...

Lufthansa Dow Jones Endeksindeki istikrarını sürdürdü...
  • Bu habere hic sasmadim dogrusu. Almanlar cok kuralci bir millettir. Bu hassasiyetlerini havada da bir kez daha kanitlamis oldular. Bravo Lufthansa!

Deutsche Lufthansa AG bugüne kadarki en yüksek sonucu alarak  tüm dünyada kabul gören Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki (DJSI) yerini bir kez daha kanıtlamış oldu. Lufthansa Şirketler Grubu ekonomi ve ekoloji konularında puanını daha da artırarak endekse ilk dahil olduğu 1999 yılından bugüne kadarki en yüksek notu aldı.

Lufthansa sosyal performans alanında da yeni kıstaslar belirlemek suretiyle sektör lideri konumunda bulunuyor. Bu alanda Lufthansa personel gelişimi, kalifiye eleman istihdamı ve kurumsal sadakat kriterlerinde yüksek puan aldı. Lufthansa çevre koruma kriterlerinde ise gürültü kirliliğinin azaltılması ve yerel hava kalitesi konularında en yüksek notu aldı. Ekonomik alanda ise özellikle havayolu şirketinin verimliliği takdir edildi.

İsviçre’de bulunan Sustainable Asset Management Indexes GmbH (SAM) tüm dünyada yaklaşık 2.500 kuruluşu ekonomik, ekolojik ve sosyal performansları açısından değerlendirerek Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) için her sektörün  en iyilerini belirliyor. Lufthansa uzun yıllardan beri DJSI içinde güçlü bir yere sahip bulunuyor ve dolayısıyla dünya genelinde sürdürülebilirlik açısından lider konumda bulunan şirketler arasında yer alıyor. DJSI içinde dünyada sadece üç havayolu şirketi temsil ediliyor.

Lufthansa Şirketler Grubu’nun ekoloji, ekonomi, toplum ve sosyal alanlardaki faaliyetlerine, elde ettiği başarılara ve hedeflerine ilişkin ayrıntılı bilgi Balance Sürdürülebilirlik Raporu’nda ve Internet üzerinde http://responsibility.lufthansa.com adresinden temin edilebiliyor.

Lufthansa en yüksek notu aldı...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu habere hic sasmadim dogrusu. Almanlar cok kuralci bir millettir. Bu hassasiyetlerini havada da bir kez daha kanitlamis oldular. Bravo Lufthansa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000