13 Ekim 2016, Perşembe 09:12:37

Lufthansa elektronik bagaj etiketi uygulamasına başladı

Alman havayolu şirketi Lufthansa ile bagaj üreticisi Rimowa geleceği seyahat biçimine yön verecek ortak geliştirilen elektronik bagaj sistemini test etmeye başladı.
  • İleriye bakıldığında heyecan verici bir gelişme
  • Hava yolu sirketi isini dogru yapabilsin diye, neden benim cebim yaniyor, cok ilginc. Bu Almanlar cilgin =)
  • 30 Milyon'un %1'nin 30,000 olduğunu iddia eden bir sorumlu ile karşı karşıyayız, vay anasını1!!
  • Bence bagaj etiketinin geleceğine şekil verecek bir yenilik fakat IATA nın yelpazesinde standart bir ürün oluşturulmalı ki böylece tüm dünyada standart uygulama yapılabilinsin.
  • Böyle olmaz tabi ki, bu sadece bir fantastik oyuncak. O digital etiket kısmı bir uçuşa dayanırsa ne ala. Kırılır gider. Ayrıca böyle bir bavulun fiyatını da söylerlerse iyi olur. Etiketlerin yırtıldığı yazılmış, uygun malzeme kullanırsanız bunu yapmak epey zor. THY nin bir bagaj etiketini yırtmaya çalışın bakalım yırtılıyor mu. Ancak kesilebilir. Bir diğer konu da IATA nın RFID sistemine geçilmesi ile ilgili hazırlığı. Bu bildiğiniz gibi HGS gibi bir şey. Aslında sorun etiket üzerindeki barkodun etkin olarak okunamaması. RFID teknolojisi kullanan etiketlerde bu çok çok aza inecek. %1 denmiş ya, belki %0.01 e inecek. Bunun için de bir tarih belirlenmişti, 2020 sanırım. Yani bagaj etiketlemenin geleceği RFID.

Alman havayolu şirketi Lufthansa ile bagaj üreticisi Rimowa geleceği seyahat biçimine yön verecek ortak geliştirilen elektronik bagaj sistemini test etmeye başladı.

Bu tekniğin uçağa binme işlemlerini hızlandırması bekleniyor. Zira Frankfurt Havalimanı'nda yoğun saatlerde günde 200 binden fazla yolcu seyahat ediyor. Havalimanındaki uzun kuyruklar istisnai bir durum değil. Check in işlemi tamamlanan bavul terminaldeki bir otomata teslim ediliyor. Bavul 1 dakika içerisinde yolculuğuna başlıyor. 

Elektronik bagaj etiketi, kağıt etiketler gibi yırtılmıyor. Bunun önemini en çok Alman havalimanı işletmecisi Fraport biliyor. Her gün yüzbinlerce bavul terminal ve yükleme notkaları arasında kurulu 80 km'den uzun bantlarda gidip geliyor. 

Kontrol noktasındaki ekip bavulların yanlış yöne sapmamasından sorumlu. Elektronik bagaj etiketleri kaybolmuyor ve 1 saniyeden kısa bir sürede otomatik olarak okunabiliyor. 

Fraport Yer Hizmetleri Altyapı Merkezi sorumlusu Peter Dudenhöfer: "Gidiş uçuşlarında yılda yaklaşık 30 milyon bavuun işlemini yapıyoruz. Bu sayının yüzde 1'i oranında hata payı oluyor. Bu da bizim için her yıl 30 bin bavulu yolcuya sonradan göndermek anlamına geliyor. Ancak Elektronik Bagaj Etiketi hata oranını ciddi ölçüde düşürecek" dedi.

Lufthansa, bu sistemle uluslararası alanda büyük avantaj sağlayacağını tahmin ediyor. Yeni sistem, daha az personel ve genellikle iş seyahati yapan business class ve first class yolcuları için büyük zaman tasarrufu anlamına geliyor. 

Lufthansa Havalimanı ve Yolcu Servisi sorumlusu Björn Becker; "İlk aşamada sık uçuş yapan yolcularımızı göz önüne alıyoruz. Çünkü bu tarz hızlı ve verimli bir süreç hergün ya da sık uçuş yapanlar için daha büyük bir değer ifade ediyor. Yine de bu proje herkes için tasarlanmış durumda. Bu sayede bagaj teslim işlemleri daha kolay bir hal alıyor" dedi.



Lufthansa elektronik bagaj etiketi uygulamasına başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

keyfiguzergah ~ 8 yıl önce
İleriye bakıldığında heyecan verici bir gelişme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takipci ~ 8 yıl önce
Hava yolu sirketi isini dogru yapabilsin diye, neden benim cebim yaniyor, cok ilginc. Bu Almanlar cilgin =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
30M'nun yüzde biri ~ 8 yıl önce
30 Milyon'un %1'nin 30,000 olduğunu iddia eden bir sorumlu ile karşı karşıyayız, vay anasını1!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Standart ~ 8 yıl önce
Bence bagaj etiketinin geleceğine şekil verecek bir yenilik fakat IATA nın yelpazesinde standart bir ürün oluşturulmalı ki böylece tüm dünyada standart uygulama yapılabilinsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Böyle olmaz tabi ki, bu sadece bir fantastik oyuncak. O digital etiket kısmı bir uçuşa dayanırsa ne ala. Kırılır gider. Ayrıca böyle bir bavulun fiyatını da söylerlerse iyi olur. Etiketlerin yırtıldığı yazılmış, uygun malzeme kullanırsanız bunu yapmak epey zor. THY nin bir bagaj etiketini yırtmaya çalışın bakalım yırtılıyor mu. Ancak kesilebilir. Bir diğer konu da IATA nın RFID sistemine geçilmesi ile ilgili hazırlığı. Bu bildiğiniz gibi HGS gibi bir şey. Aslında sorun etiket üzerindeki barkodun etkin olarak okunamaması. RFID teknolojisi kullanan etiketlerde bu çok çok aza inecek. %1 denmiş ya, belki %0.01 e inecek. Bunun için de bir tarih belirlenmişti, 2020 sanırım. Yani bagaj etiketlemenin geleceği RFID.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radio Frequency ~ 8 yıl önce
RFID radyo dalgalarına dayanan bir sistem ve bu sistem devreye geçirilir ve yaygınlaşırsa nasıl dehşet bir radyo frekans girişimi yaşanacak farkında mısın? Yüzbinlerce bagajdan bahsediyoruz. Tam tersine RFID verimli bir seçim olmaz. Daha gelişmiş bir IR sistemi çok daha "temiz" ve verimli olur kanaatindeyim. Sonuçta ışın mı daha riskli yoksa frekans mı? Tabi ki frekans.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000