24 Aralık 2015, Perşembe 12:45:34

Lufthansa devlet desteği istiyor

Avrupa’nın önde gelen hava yolu şirketi Lufthansa, Avrupa’da havacılık vergisi ödemeyen Emirates, Etihad ve Katar gibi Körfez ülkelerine ait hava yolu şirketleri ve Türk Hava Yolları’yla rekabet edebilmek için Berlin ve Brüksel’in siyasi destek vermesini istedi.
  • Avrupa ve ABD de ki tüm fabrikalar Çin' e taşındı. Niye? Çünkü bu iki gelişmiş kıtada kişi başı personel maliyetleri aylık 8-10 bin USD nin altında değil. Niye Çin? Çünkü aylık 30-40 USD' ye çalışıyorlar. Bir zamanlar Rusyada bile Emekli devlet başkanının maaşı 11 USD idi. Doğu Bloku ülkeleri bile AB ye girdi ihya oldu. Havayolu şirketlerinde en büyük giderin başında Yakıt, arkasından da personel gideri geldiğini bilmeyen yok. ABD de 2-3 bin USD ye çalışan pilot varken, Avrupa da bu rakamlara ramp işçisi bulamazsın. Arabın petrolü bol. En büyük gideri çözmüş. Batıdaki pilotlar da Saudi Arabia, Gulf, Emirates vb.de çalışabilmek için ayılıp bayılıyorlar zira imkanlar süper. Yolcuya bu şaşaa elbette yansıyor. Avrupanın Katırı Almanlar da bizimkiler gibi çareyi Devlet Sübvansiyonunda görmüşler. Bakın Başbakan ne diyor, bilmem kaç milyon dolar ödeme yaptık diyor. THY' nin kasasına her yıl cash konan paranın varlığını bilen dahi yok daha.
  • arapta benzin cok dolayisiyla para da cok istedigi gibi saciyor, turkiye'de de adaletsizlik,haksizlik,yolsuzluk,es,dost,ahbap ayirimi,torpil,hemsehricilik vs had safhada,dogru duzgun maas ve sosyal hak zaten yok,isine gelmezse kapi orda tehditleri cabasi ve el altindan sirket desteklenmesi de var...hal boyle olunca yukarda sayilan abukluklarin yasanmadigi almanlar da devlet destegi ister tabii cunku haksiz rekabet var!
  • Körfez Havayolu şirketlerinin haksız bir şekilde devlet desteği aldığı apaçık ortada bunu inkar etmek yanlıştır Lufthansa´nın Bu Konudaki Tutumu son derece doğrudur.
  • A 320 den vazgecip 737 alsinlar o zaman gumbur gumbur kar ederler
  • rakipleri icin calisanlarina karsi ciddi sorumluluk almiyorlar diye yorum yapmis. ne saniyorki bu sirketlerde calisanin hakki hic yenmez, kul hakki hep birinci oncelik olmustur, keyfi uygulamalar hic olmaz, herkes liyakatina gore degerlendirilir.
  • adamlar bize yeterince uçak satınca kendi şirketlerine destek yapar he yapacağı destekle türkiye gibi ülkelerin uçak alımından gerçekleşen reel katkı karşılaştırıldığında sonuç bize satış karlıysa unutsunlar o desteği :) çünkü global dünyada her şey serbest.
  • Ne kadar çok arapsever varmıs..Asıl Avrupanın körfez ülkelerine vergi koyması lazım...Adamlar seni Istanbul Dubai Dubai Münihi Thy nin direkt Istanbul Münih seferinden daha ucuza ucuyor..O paralar da Işide gidiyor
  • adamlar haklı beyler...
  • AVRUPLALILAR yillardir Araplari somurduler simdi sira onlarda
  • Haters gonna hate

 Die Zeit Gazetesi’ne konuşan Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, “Avrupa Birliği’nin (AB) pazara girme engellerinin göz önünde bulundurması gerekiyor. Çünkü bu hava yolu şirketleri Avrupa’da hava trafiği vergisi ödemek zorunda değil ve diğer AB şirketleri gibi emisyon işlemlerine katılmıyor. Ayrıca, bu rakipler kendi çalışanlarına karşı ciddi bir sosyal sorumluk da almıyorlar.” dedi.

Çifte muamelenin sonucunun ağır olduğunu belirten Spohr, “Bunun neticesinde biz uçuş rotalarını kapatmak zorunda kalıyoruz. Lufthansa ve alt şirketleri yıllar önce 20 Güneydoğu Asya ülkesine doğrudan uçuyordu. Şimdi sadece üç hedefe uçuyoruz: Bangkok, Singapur ve Kuala Lumpur. İyi hizmet verme kapasitemizin olmasına rağmen biz ikinci hedefi seçmek zorunda kaldık.” şeklinde konuştu.

Zengin ülkelerle rekabet edemeyeceğiz
Mevcut maliyetlerle Lufthansa’nın, Emirates, Etihad ve Qatar gibi şirketlerle yarışamadığını ifade eden Spohr, Alman hava yolu devinin kendini doğru konumlandırdığı zaman, emin bir şekilde özel firmalarla rekabet edebileceğini, ancak dünyanın zengin ülkelerine karşı bunu yapamayacağını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Komisyonu, Avrupa havacılık sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla Havacılık Paketi’ni tartışmaya sunmuştu. Zorlu geçmesi tahmin edilen müzakerelerde komisyon, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar gibi ülkelerle hava taşımacılığı anlaşmalarını başlatmak için AB ülkelerinin yetki vermesini istemişti. Ancak hava yolu şirket temsilcileri paketin AB ülkelerinin havacılık vergisinin kaldırmasıyla ilgili somut bir önlemin içermediği için hayal kırıklığına uğradıklarını bildirmişti.

Lufthansa ve France KLM gibi şirketler, bazı Körfez ülkelerine ait hava yolu şirketlerini haksız bir şekilde devlet desteği almakla suçluyor. Bu suçlamayı Emirates ve Etihad ise reddediyor. (Zaman Online)

Lufthansa devlet desteği istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Az yesinler ~ 8 yıl önce
Avrupa ve ABD de ki tüm fabrikalar Çin' e taşındı. Niye? Çünkü bu iki gelişmiş kıtada kişi başı personel maliyetleri aylık 8-10 bin USD nin altında değil. Niye Çin? Çünkü aylık 30-40 USD' ye çalışıyorlar. Bir zamanlar Rusyada bile Emekli devlet başkanının maaşı 11 USD idi. Doğu Bloku ülkeleri bile AB ye girdi ihya oldu. Havayolu şirketlerinde en büyük giderin başında Yakıt, arkasından da personel gideri geldiğini bilmeyen yok. ABD de 2-3 bin USD ye çalışan pilot varken, Avrupa da bu rakamlara ramp işçisi bulamazsın. Arabın petrolü bol. En büyük gideri çözmüş. Batıdaki pilotlar da Saudi Arabia, Gulf, Emirates vb.de çalışabilmek için ayılıp bayılıyorlar zira imkanlar süper. Yolcuya bu şaşaa elbette yansıyor. Avrupanın Katırı Almanlar da bizimkiler gibi çareyi Devlet Sübvansiyonunda görmüşler. Bakın Başbakan ne diyor, bilmem kaç milyon dolar ödeme yaptık diyor. THY' nin kasasına her yıl cash konan paranın varlığını bilen dahi yok daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haksiz rekabet ! ~ 8 yıl önce
arapta benzin cok dolayisiyla para da cok istedigi gibi saciyor, turkiye'de de adaletsizlik,haksizlik,yolsuzluk,es,dost,ahbap ayirimi,torpil,hemsehricilik vs had safhada,dogru duzgun maas ve sosyal hak zaten yok,isine gelmezse kapi orda tehditleri cabasi ve el altindan sirket desteklenmesi de var...hal boyle olunca yukarda sayilan abukluklarin yasanmadigi almanlar da devlet destegi ister tabii cunku haksiz rekabet var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XFW ~ 8 yıl önce
Körfez Havayolu şirketlerinin haksız bir şekilde devlet desteği aldığı apaçık ortada bunu inkar etmek yanlıştır Lufthansa´nın Bu Konudaki Tutumu son derece doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 8 yıl önce
A 320 den vazgecip 737 alsinlar o zaman gumbur gumbur kar ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sana mı ~ 8 yıl önce
sana mı sorcaklar ne yapıp yapmayacaklarını? airbus pişmanlıktır, 737 daha büyük pişmanlıktır.
adama bak ya ~ 8 yıl önce
rakipleri icin calisanlarina karsi ciddi sorumluluk almiyorlar diye yorum yapmis. ne saniyorki bu sirketlerde calisanin hakki hic yenmez, kul hakki hep birinci oncelik olmustur, keyfi uygulamalar hic olmaz, herkes liyakatina gore degerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
adamlar bize yeterince uçak satınca kendi şirketlerine destek yapar he yapacağı destekle türkiye gibi ülkelerin uçak alımından gerçekleşen reel katkı karşılaştırıldığında sonuç bize satış karlıysa unutsunlar o desteği :) çünkü global dünyada her şey serbest.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Ne kadar çok arapsever varmıs..Asıl Avrupanın körfez ülkelerine vergi koyması lazım...Adamlar seni Istanbul Dubai Dubai Münihi Thy nin direkt Istanbul Münih seferinden daha ucuza ucuyor..O paralar da Işide gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklı ~ 8 yıl önce
adamlar haklı beyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi oldu ~ 8 yıl önce
AVRUPLALILAR yillardir Araplari somurduler simdi sira onlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 8 yıl önce
Haters gonna hate

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000