10 Aralık 2009, Perşembe 07:43:25

Lufthansa bmi'yi satıyor mu?

Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa, hisselerine sahip olduğu İngiliz bmi havayolunu satmayı düşünüyor...
  • slotların mali değeri 850 milyon euro!!!!!
  • akıllı işletmenin yapacağı iş budur. adam ticaret olarak havayolunu satmıyor ki hattın slotlarını satıyor. bu kadar basit. ya bizimkiler ne yapıyor

Almanya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa, hisselerine sahip olduğu İngiliz bmi havayolunu satmayı düşünüyor. SN Brussels, Avusturya Havayolları ve bmi’i satın almak için 1 milyar Euro’dan fazla para harcayan Lufthansa, bmi’ın Londra Heathrow merkezli uçuşlarının zarar etmesinden memnun değil.

Alman havayolunun rakipleri British Airways’in hisseleri yüzde 18, Air France’ın hisseleri ise yüzde 25 artarken Lufthansa’nın hisseleri yüzde 4 oranında düştü. Lufthansa, bmi ile ilgili kesin kararını henüz vermedi ancak Lufthansa 2008’de 559 milyon Euro kâr ederken İngiliz havayolu 164 milyon Euro zarar etti. Havacılık uzmanları Lufthansa’nın elindeki bmi hisselerinin bir kısmını satabileceğini öngörüyor.

Lufthansa, bmi’ın yarısını bu yılın başında satın aldı. Bmi’ın 2012 de kârlı bir şirket haline gelmesi planlanırken 2010 Ekim’ine kadar 209 milyon Euro daha yatırım yapılması gerekiyor. Bu rakamın yarısını ise Lufthansa’nın temin edeceği düşünülüyor. Lufthansa’nın bmi ile ilgili vereceği kararın Heathrow’daki varlığına göre netleşmesi bekleniyor. Bmi, Heathrow’daki iniş ve kalkış slotlarının yüzde 11’ine sahip. Slotların mali değeri ise 850 milyon Euro. Bmi, 2008 yılında 10 milyon yolcu taşıdı.

Habertürk

Lufthansa bmi'yi satıyor mu?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
slotların mali değeri 850 milyon euro!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akıllı işletmenin yapacağı iş budur. adam ticaret olarak havayolunu satmıyor ki hattın slotlarını satıyor. bu kadar basit. ya bizimkiler ne yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000