18 Kasım 2011, Cuma 12:50:34

LUFTHANSA BERLİN VE TÜRKİYE ARASINA KÖPRÜ KURUYOR...

Almanya'nın milli havayolu şirketi Lufthansa, Berlin'den İstanbul ve İzmir'e köprü kuruyor.
  • duyan da hergün biniyosun sanacak, size uçak bile fazla zaten.
  • lufthansa nın almanya-trabzon seferlerinin de artık başlamasını istiyoruz sıkıltık öger türk ün uçaklarına binmekten...
Lufthansa'dan konu ile yapılan açıklama:

012 yaz tarifesinde 30 yeni varış noktası yer alıyor, Lufthansa’nın Berlin filosu dokuz uçaktan 15 uçağa çıkartılıyor, Koltuk kapasitesi yüzde 40’ın üzerinde artırılıyor, Berlin havalimanı için 60 milyon Euro dolayında yatırım yapılıyor, havaalanının genişletilmesiyle başkent bölgesinde yüzlerce istihdam olanağı ve Lufthansa bir sonraki A380 uçağına "Berlin" adını koyuyor.
 
Yeni bir Airbus filosu oluşturmak, sefer ağını belirgin şekilde genişletmek, Berlin’de yüzlerce yeni istihdam olanağı yaratmak ve 60 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapmak suretiyle Lufthansa önümüzdeki yıl Almanya’nın başkentindeki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Lufthansa Passage yönetim kurulu başkanı Carsten Spohr konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Önümüzdeki Haziran ayında başkentimizde açılacak yeni Berlin – Brandenburg havalimanı “Willy Brandt” yeni bir büyüme dinamizmi oluşturmanın yanısıra, yepyeni pazar olanakları yaratacak. Berlin için yatırım yapıyor ve Berlin havalimanının yaratacağı kapasite artışına ciddi oranda katkıda bulunmayı hedefliyoruz.“  
 
Lufthansa Alman Havayolları’nın Türkiye genel müdürü Gregor Wende yeni tarifeye ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Berlin yönündeki yeni direkt seferlerle Türkiye’den seyahat edecek yolcularımıza büyük kolaylık sağlamış olacağız. Berlin’e düzenlenecek direkt seferler sayesinde Almanya’ya ulaşım seçeneklerini artırmış ve mevcut Frankfurt ve Münih seferlerimizi desteklemiş oluyoruz. 2012 yaz tarifesi kapsamında başlatılacak olan İstanbul-Berlin ve İzmir-Berlin uçuşları Türkiye’nin bir tatil merkezi ve güçlü bir pazar olarak taşımakta olduğu önemi vurguluyor.
 
30 yeni varış noktası – Uçuş ağı sekizden 38 varış noktasına genişliyor 
 
Lufthansa’nın uçuş ağını genişleterek gelecekte Brandenburg ve Berlin kentlerinden   Avrupa’da  -aralarında İzmir ve İstanbul’un da yer aldığı 28 noktaya, Yakındoğu bölgesinde ise 2 yeni noktaya direkt uçuş başlatılıyor. 3 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni tarife 38 direkt uçuş içeriyor.  
 
Halen Lufthansa’nın Frankfurt ve Münih’teki merkezlerinden Türkiye’ye haftada 70 uçuş düzenleniyor. Haziran 2012’de İstanbul ve İzmir kentleri ve Almanya’nın başkenti Berlin arasında başlatılacak yeni direkt uçuşlarla Türkiye seferlerinin sayısı haftada 78’e yükselmiş olacak.
 
Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki diğer havayolu şirketleri ve Star Alliance ortaklarıyla birlikte Avrupa, Yakındoğu ve Kuzey Amerika yönünde toplam 49 varış noktasına sefer düzenlenecek. Önümüzdeki yaz tarifesinde arz edilen koltuk kapasitesi halen yürürlükte olan tarifeye kıyasla beş kat artışa denk geliyor. En önemli ve yolcular tarafından en fazla tercih edilen Avrupa metropollerine gelecekte Berlin’den daha sık sefer düzenlenecek ve bu seferler çoğu kez hem sabah hem akşam saatlerinde gidiş-dönüş olarak iki ayrı kez gerçekleştirilecek. Şimdiye kadar Berlin’den direkt uçuş düzenlenmeyen, ancak yaz tarifesiyle birlikte direkt uçuş başlatılacak olan varış noktaları arasında Valencia, Bologna ve Birmingham da yer alıyor. 
 
Böylelikle Lufthansa uçakları 2012 yaz tarifesinden itibaren Berlin havalimanında her hafta binin üzerinde iniş ve kalkış gerçekleştirmiş olacak. Bu rakam yüzde 35 oranında bir artışa denk geliyor. Berlin uçuşlarında sunulan koltuk kapasitesi yüzde 40, uçulan koltuk kilometre ise iki kat artmış olacak. Ayrıca Lufthansa’nın 
 
uçuş planı Berlin/Brandenburg yolcularının gereksinimleri doğrultusunda , bu bölgeden seyahat edecek yolcular için uygun olan saatlere göre düzenlenecek. 
 
Berlin hattında 35 uçak 
Lufthansa ve ortak havayolu şirketleri şimdiye kadar Berlin havaalanının 21 milyon yolcu kapasitesi içinde dörtte bir oranında bir paya sahip bulunuyorlardı. Lufthansa mevcut pazar payını yükseltmek amacıyla önümüzdeki yazdan itibaren Berlin çıkışlı ve Berlin yönündeki uçuşlar için toplam 35 uçağı hizmete koymayı planlıyor. Lufthansa Berlin (BER) havalimanında Airbus A320 ailesine ait 15 jetlik bir filo hazır bulunduracak. Berlin hattı üzerinde Lufthansa markası altında toplam 23 Airbus uçağı (A321, A320, A319) sefer yapacak. Buna ilave olarak Lufthansa’nın kardeş kuruluşları olan Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines ve bmi tarafından düzenlenecek uçuşlarla birlikte Berlin hattında Lufthansa Şirketler Grubu’na ait toplam 35 uçak hizmet verecek. 
 
Berlin kentindeki kapasitenin artırılmasıyla ek personel gereksinimi doğacak. Nitekim sadece Almanya içinde ve Avrupa genelinde direkt seferler düzenlemek üzere yeni havaalanında hazır bulundurulacak Lufthansa jetleri için önümüzdeki aylarda başkent bölgesinde göreve başlamak üzere 130 dolayında pilota ve 200’ü aşkın kabin görevlisine gereksinim duyuluyor. Bunun yanısıra Lufthansa Şirketler Grubu’nun Berlin ‘deki faaliyetlerini genişletmesiyle birlikte havaalanı çevresinde yüzlerce yeni işyeri yaratılmış olacak. 
 
Yeni fiyatlandırma sistemi : Tek yön 49 Euro’dan başlayan fiyatlar
Lufthansa’nın özel olarak Berlin pazarı için uygulamaya koymuş olduğu ve birçok Avrupa hattında geçerli olacak yeni fiyat sistemi de Berlin yolcuları için sevindirici avantajlar sunuyor:  Avrupa uçuşları için “Avrupa’ya herşey dahil 49 Euro’dan başlayan fiyatlarla” sloganıyla tanıtım yapılmaya başlandı. 49 Euro ‘luk tek yön fiyatına mil kazanılması, ücretsiz bagaj hakkı ve uçaktaki ikramlar da dahil bulunuyor. Tüm uçuşlarda Economy ve Business Class seçenekleri sunuluyor.
 
Lufthansa yolcuları Avrupa hatlarındaki yeni  tekyön ve gidiş-dönüş fiyatlandırma sistemininin ücret tarifelerini Lufthansa Şirketler Grubu dahilindeki havayolu şirketleriyle veya Star Alliance bünyesindeki ortak havayolu şirketleriyle yapacakları diğer rezervasyonlarıyla kombine edebilecekler. Böylelikle Berlin hattının yanısıra Lufthansa’nın dünya genelindeki uçuş ağı da  yolcuların hizmetinde olacak. 
 
Lufthansa’nın Berlin (BER) yönünde veya Berlin çıkışlı olarak düzenlemeye başlayacağı tüm uçuşlar için  tüm bilet satış kanalları üzerinden –Internette www.lufthansa.com   adresinden,   Lufthansa  Çağrı  Merkezinden (Tel: 0212 - 354 88 88 ), yetkili Lufthansa seyahat büroları veya Lufthansa havaalanı satış noktalarından yer ayırtılabilir. 
 
Yeni “merkez” Berlin’deki genç Airbus filosu 
Lufthansa’nın sunacağı yeni hizmetin ekonomik temelini modern bir uçak filosu, işletimde maliyet avantajı ve uçakların verimli şekilde kullanılabilmesine olanak tanıyacak bir uçuş planı oluşturuyor. Böylelikle Lufthansa’nın Avrupa dahilindeki uçuşları için halen uygulanmakta olan maliyet yapısına kıyasla, parça başına  üçte bir oranında tasarruf sağlanmış olacak. Lufthansa Passage yönetim kurulu başkanı Carsten Spohr konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Böylelikle Lufthansa’nın gerek Almanya gerekse Avrupa dahilindeki uçuşlarında rekabet gücünü artırmaya yönelik yeni bir maliyet yapısıyla daha kârlı olabileceğini ve düşük fiyatlara uçuş düzenleyen “low-cost” havayolu şirketleriyle rekabete girmekten çekinmesine gerek olmadığını kanıtlamış olacağız. Güçlü Lufthansa markasının daha düşük maliyetle belirgin kalite avantajı sunabilecek olması low-cost rakiplerimiz karşısında başarılı olmamızı sağlayacaktır. Gelecekte Avrupa uçuşlarında Frankfurt ve Münih ‘teki merkezlerimizin yanısıra Berlin de önemli bir yere sahip olacaktır. “
 
Berlin havalimanında hazır bulundurulacak olan yeni Lufthansa filosu kısmen yeni uçaklardan, kısmen de en fazla iki senelik Airbus jetlerinden oluşacak. Filonun genç olması uçakların teknik bakım maliyetinden belirgin şekilde tasarruf edilmesini sağlıyor. Yeniden tasarlanan Avrupa uçuş ağı sayesinde uçakların en verimli şekilde kullanılması mümkün olacak.  Uçak seferlerinin en verimli şekilde düzenlenmesi, Berlin havalimanında konuşlandırılacak uçakların bakımlarının havalimanının batı kanadında halen yapım aşamasında bulunan Lufthansa Technik hangarlarında yapılacak olması da işletme maliyetinden belirgin oranda tasarruf edilmesini sağlayacak.  
Maliyetin düşürülmesine katkıda bulunacak bir diğer önemli unsuru da kokpit ve kabin ekiplerinin söz konusu bölgede konuşlandırılacak olması oluşturuyor. Bu amaçla kokpit ve kabin ekipleri için Berlin havalimanında ayrı bir Lufthansa Crew Basis oluşturulacak. Berlin ve Brandenburg bölgesi için 200 dolayında yeni kabin görevlisi alımına Aralık ayında başlanmış olacak. Berlin bölgesinde rekabet gücünün korunabilmesi amacıyla Lufthansa personel alım işlemleri için ayrı bir firmayla işbirliği yapacak.  
 
Lufthansa BER havalimanında – 7 köprü ve üç ada 
Başkentte açılacak olan yeni  Berlin-Brandenburg  havalimanında Lufthansa yolcuları tüm işlemlerini uzun mesafeler yürümelerine gerek kalmadan tamamlayabilecekler. Lufthansa ve bünyesindeki  havayolu şirketleri ve Star Alliance üyesi havayolu şirketlerinin terminalin ana salonunda yer alan check-in bankoları birkaç adımda ulaşılabilecek şekilde yerleştirilmiş bulunuyor. 
 
Salonda Lufthansa yolcuları için oniki check-in bankosundan oluşan ayrı bir “ada” yer alıyor. Yolcuların yoğun olduğu saatlerde bu bölüme on dolayında  check-in  bankosu  daha ilave edilebiliyor. Ayrıca Lufthansa yolcuları  terminalde yer alan 23 adet hizmet otomatından biniş kartı bastırma olanağına sahip bulunuyorlar. Deneyimli Lufthansa personelinin görev yaptığı bilet satış bölümü ise iki ayrı “adada” toplam 14 bankodan oluşuyor. Bunların üçü Star Alliance üyesi havayolu şirketlerinin yolcularına hizmet veriyor. 
 
Lufthansa ve bünyesindeki havayolu şirketlerinin uçakları Haziran 2012’den itibaren Berlin havalimanına yanaşmış olacaklar. Bu amaçla havaalanında yedi adet yolcu köprüsü yer alıyor. Toplam dokuz çıkış kapısının ikisi Schengen dışındaki ülkeler için ayrılmış bulunuyor.     
 
Yaklaşık 1500 metrekarelik bekleme salonu alanı 
 
Lufthansa Business/Senator Lounge (VIP Suite dahil olmak üzere) 1.565 metrekarelik bir alanı kapsıyor ve dolayısıyla halen Tegel havalimanındaki salona kıyasla 150 metrekare daha büyük tasarlanmış bulunuyor. First Class yolcular, Senator ve HON statüsündeki yolcuların check-in bölümü de  –Tegel havalimanına kıyasla – çok daha geniş bir alana yayılmış bulunuyor. Premium yolcularına yeni havalimanında –içinde dört check-in bankosu yer alan – 100 metrekarelik bir bekleme salonunda hizmet sunulacak. 
 
Lufthansa Avrupa genelinde Berlin için tanıtım yürütüyor – Dokuzuncu Airbus A380 uçağına “Berlin” adı veriliyor 
Lufthansa “Sen de görmek istediğini gör – 49 € ‘dan başlayan fiyatlarla Avrupa” sloganı altında başlattığı geniş çaplı reklam kampanyasıyla önümüzdeki haftalarda ve aylarda Berlin ve Brandenburgluları Berlin’den Avrupa’daki birçok merkeze düzenlenecek direkt uçuşlardan yararlanmaya davet ediyor. Aynı zamanda Avrupa’nın değişik noktalarından çok sayıda yolcuyu Berlin’e çekebilmek için  Avrupa’daki hedef pazarlarda da kapsamlı reklam kampanyaları yapılması planlanıyor. Berlin’de turizm Paris, Londra ve hatta NewYork’a kıyasla çok daha hızlı gelişiyor.     
 
Lufthansa Berlin’e daha fazla uluslararası konuk çekebilmek amacıyla  Berlin kentinde çok sayıda   sanat, kültür, moda ve gastronomi kuruluşuyla ortak çalışmalar yürütüyor. Bu konuda Carsten Spohr şu açıklamayı yapıyor: “Yeni havalimanı şehrin büyümesine hız kazandırmanın yanısıra Berlin kentinin Avrupa’nın kalbine yerleşmesine de katkı sağlayacak. Lufthansa “doğum yeri “ olan Berlin kentini tüm gücüyle destekleyecek.”
 
Lufthansa Berlin kentine duyduğu yakınlığı simgelemek amacıyla bir sonraki Airbus A380 uçağına “Berlin” adını verecek. D-AIMI kuyruk numarasıyla kaydedilecek olan uçak tahminen Nisan 2012’de teslim alınacak ve başkentin yeni havalimanının açılışıyla birlikte “Berlin” adını dünyanın değişik noktalarına taşıyacak. Airbus A380  ilk Lufthansa seferini 3 Haziran 2012 tarihinde  Berlin havalimanının resmi açılış gününde gerçekleştirecek.   
LUFTHANSA BERLİN VE TÜRKİYE ARASINA KÖPRÜ KURUYOR...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
duyan da hergün biniyosun sanacak, size uçak bile fazla zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
lufthansa nın almanya-trabzon seferlerinin de artık başlamasını istiyoruz sıkıltık öger türk ün uçaklarına binmekten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000